Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-11-29 20:15:32 Hej. planuję zakup w/w i obecnie mam na oku 3 egzemplarze:
1) Panasonic dvd-s295 (~275zł) 2) Korr DVD/DIVX HYD-9907DX (~189zł) 3) Wiwa DVD/DIVX HD 138 (~185zł) Podstawowy problem polega na tym że odtwarzacz musi czytać Divx/Xvid oraz napisy różnych formatów z plików *.txt (a nie z konkretnych rozszerzeń np. *.sub) Czy ktoś ma doświadczenia z którymś z tych odtwarzaczy, lub ew. może polecić jakiś inny sprawdzony w rozsądnej cenie ? |
![]() JerryP Miłośnik FSO Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2005-11-29 20:36:47 Ja też z powodu dokupienia jakiegoś taniego sprzętu kupiłem sobie w Makro mantę - gamblera (200) gier i sterowniki w zestawie za ok. 193,- zł.
Forum - manta zachęcił mnie kolega i przyznam że gorzej nie odbiera niż kino domowe Panasonica które kosztowało ok. 1,7 kzł. Różnica polega na tym że ten nie ma radia a ma gry. |
![]() jurek_j Miłośnik FSO PF 125p/PN Caro Nowiny Wielkie | 2005-11-29 20:53:22
Wiem i jakiego DVD'ka z grami Ci chodzi. Kiedyś wieczorami wm Kołobrzegu w chacie wujka grałem sobie z nudów ![]() |
![]() Martini81 Miłośnik FSO Opel Omega B sedan Oslo Norge | 2005-11-29 20:56:43 Też Manta ale Emperior czy jakoś tak. bez kłopotu odczytuje polską czcionkę a nie krzaczki |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-11-29 21:00:05 Kup Panasonica - to jest niezawodny sprzęt na długie lata. Nie kupuj "firmy-krzak" Korr czy Viva - znienacka mogą zniknąć i zostaniesz bez serwisu, a gwarancję powiesisz w WC. |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-11-30 00:07:48 No to chyba zostanie mi pojechać do Selgrosa po Wiwe....
chociaż teoretycznie ten panasonic też miał niezłe funkcje... jesio zobaczymy co mi ich serwis odpisze... |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-11-30 00:13:38 Od kiedy Panasonic to badziew? ![]() ![]() ![]() |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-11-30 00:30:16 |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-11-30 07:31:40
Ale Grzechu zarówno Panasonic i te nomame robione są w tej samej fabryce głeboko w Chinach ![]() mogę ci zamówić kontener DVD a ty sobie wybierzesz nazwę (markę) jaką będziesz chciał ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-11-30 08:22:28 Jest pewna róznica jednak - marka Viwa może za miesiąc zniknąć, a Panasonic niekoniecznie. Poza tym sprzęt co ma trafić do sklepów pod znaną marką jest jednak nieco lepiej produkowany. Ja kupując cokolwiek z elektroniki kieruję się dwiema zasadami:
1. Dobra marka. 2. Jeden z najdroższych modeli - te tanie nawet z dobrej firmy są na ogół badziewne. - Dotyczy to tylko sprzętów typu video, czy DVD, bo takie typu wzmacniacz, magnetofon, tuner itd to lepiej kupić używane polskie za kilkadziesiąt złotych na Allegro. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-11-30 08:33:26 No to Grzech żyjesz jeszcze czasami "ogólnego deficytu". Zapewne pamiętasz jakie marki występowały w Polsce w sklepach pod nazwą PEWEX - był to Sony, Panasonic, Technics i Sanyo - tylko ci producenci byli dopuszczeni na nasz rynek, ja wyjeżdżając w tamtych czasach do RFN (tak to sie jeszcze nazywało) nie stwierdziłem takich marek w marketach elektronicznych, tam górował sprzęt Marantz, AIWA etc
takze naprawdę aktualnie nie jest ważny znaczek na obudowie a parametry techniczne które nieraz biją na głowę "potentatów" - dam ci przykład którego jesteś sam orędownikiem - potentat "Microsoft" w świecie internetu (92% użytkowników korzysta z IE) a Ty korzystasz z Opery dlaczego? bo jest lepsza ![]() i tak samo jest ze sprzętem - sam mam odtwarzacz DVD noname ale za to z jakimi parametrami - czyta wszystkie płyty, grafika ekranowa i ustawienia powalają na kolana, wyjście na głosniki 5.1 (nie potrzeba wzmacniacza ddo kina domowego) - gdybym chciał znaleźć markowy sprzęt z takimi parametrami to musiałbym przygotować ok 600-700 zł za sam odtwarzacz, a tak sprzęt noname mam za połowę tej ceny |
![]() Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2005-11-30 08:39:09
![]() |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-11-30 08:49:26
O własnie - i to jest najlepszy przykład tego o czym pisałem wcześniej, nazwa OTAKE występowała wyłacznie w Polsce a tak naprawde był to sprzęt ORION-a, a nie mógł być w naszym kraju sprzedawany pod tą nazwą bo w latach 70-80 pod nazwą Orion sprzedawano inny sprzęt naszych braci z demoludów - Węgrów |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-11-30 09:04:20 @GDA - nie kupowałem sprzętu w PEVEXie nigdy. Mój ojciec wszystko przywoził z zagranicy. ![]() ![]() |
![]() JerryP Miłośnik FSO Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2005-11-30 09:12:40
Grzech masz rację te sprzed 20-stu lat było robione w Japonii a teraz wszystko "made in china" albo podobnie. Mój kolega naprawia TV i video i codziennie mówi paciorek za zdrowie firm sony, panasonic itd. bo tylko dzięki nim ma pracę - psuje się częściej niż inne a że kosztuje na tyle dużo że klient decyduje się na naprawę ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-11-30 09:18:36 To już chyba nie zależy od marki - teraz wszystko się psuje im nowsze i bardziej skomplikowane tym częściej. Poza tym myślę, że na Polskę to jednak dają sprzęt gorszej jakości. |