Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2005-08-06 22:44:37 potzrebuje szybkiej odpowiedzi. na kilka pytanek, bo dzieje sie cos nienormalnego. Samochod zaczal mi pozerac plyn chlodniczy (n okolo litra na 200-300km) - ale pod samochodem w garazu nie ma kaluzy... co wiecej , chwilami jakby na bialo dymil , ale mu po kilku chwilkach przechodzi... jak otworze korek wlawu wody - to zawsze syczy ( nawet na zimnym), i jak go otworze gdy pracuje silnik , to woda w sroku jakby momentami zabulgotala ( gdy gazu dodam) .... a teraz pytanka:
1 czy u kazdego ta woda bulgocze ?? 2 czy u kazdego syczy przy odkrecaniu nawet na zimnym silniku ? 3 czy ktos zna jakis dobry sposob zeby zdiagnozowac to co tam jest?? z gory dzieki za odpowiedz , do poniedzialku mam czas zeby sie zdecydowac czy robie sam czy do majstra.. ![]() moze ktos z was mial cos podobnego i powie mi co to jest?? bo ja podejrzewam uszczelke pod glowica ( bialy ymek) , ewentualnie pompe wody ( cos w okolicach rozrzadu wyje) acha silnik mam 2.0.... |
![]() konradkar daewoo espero 1.8 CD Ostrołęka | 2005-08-06 23:31:09 obawiam sie ... zle to jest uszczelka pod glowica bo to najczesciej (300-400 zl z robocizna okolo.) Dziwne jest tylko to ze to juz troche trwa w zasadzie po 200 km to juz powinien dymic a dymic+ szarpac itp. |
![]() konradkar daewoo espero 1.8 CD Ostrołęka | 2005-08-07 09:48:52 gdyby w oleju byla woda to on tak jak pisze 300 km by nie przejechal... moze peknieta glowica??? |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2005-08-07 11:40:19 wlasnie momentami ma cos takiego ze jakby nierowno chodzil , prezz kilkanascie sekund po odpaleniu ( na srednio cieplym) wiec tez podejrzewam uszczelke , ale w oleju chyba wody ne ma , bo go nie przybywa, a powiedzcie mi ile kosztuje sama uszczelka pod glowice, bo mam dobrego znajomego , ktory mi to zrobi za nieduza kase , albo sam sprobuje. kurka wodna miale oloneza i bylo git , teraz kupilem tego i juz druga awaria , a dopiero 2 tys. km przejechalem. cholerny koreaniec ![]() |
wisa Focus Elbląg | 2005-08-07 12:20:42 Uszczelka pod głowicą. Miałem to samo.
Pozdrawiam |
![]() Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2005-08-08 15:48:13
Podejrzewam, że już 2 tys. km temu poprzedni własciciel zauważył nieszczelności pod głowicą (musiałby być jednak spostrzegawczy) i sprzedał Esperaka. Robocizna kosztuje ok. 300zł, planowanie głowicy coby była równa ok. 80-100zł. Za całość zapłaciłem niegdyś 500zł. W sumie Espero to jednak dobry samochód - pod warunkiem, że jest na LPG. |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2005-08-08 21:06:06 A ja znowu swoje.....
Espero "po cenie giełdowej" na bank będzie miało coś zjebane ![]() |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2005-08-10 17:57:55 Raczej nie pil wczesniej tej wody , bo pierwsze 1.5 tys km nic wody nie ubylo , a poprzedni wlasciciel byl niemcem , a oni sa zbyt tepi , zeby cokolwiek zauwazyc , mam tylko obawe , ze moze jest walnieta glowica , jakis arabus ja posklejal , a teraz puscilo ![]() ![]() |