| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2003-09-05 09:30:08 Witam jestem tu nowy. Planuje zakup samochodu Daewoo Espero . Znalazlem takie Espero : Rok produkcji grudzień 96.
Przebieg 147000km Poj silnika 2000cm Instalacja gazowa - zbiornik w kole zapasowym Klimatyzacja ABS Poducha pow. Elektryczne szyby x 4 Wspomaganie Halogeny Regulacja elektryczna świateł Podgrzewany fotel kierowcy Podgrzewane lusterka + elektryczne sterowanie Radio z RDS + MP3 + 4 głośniki za okolo 15 tys. I sie zastanawiam czy arto . Moze wy byscie mi doradzili. I tak przy okazji to czy mozna jakies ciekawe spojery, dokladki na zderzaki kupic do Espero - jak ktos wiec to prosze mi podac kontakt i orientacyjne ceny . Pozdrawiam wszystkim |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-09-05 09:57:20 Cena ok |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-09-05 12:20:36
jakoś nigdy nie widziałem - nawet w wersjach niemieckich ze skórą...... |
mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2003-09-05 12:20:39 Dziekuje za odpowiedzi. Zapomnailem jeszcze dodac ze to autko jest bezwypadkowe. A co do tych akceriow tuningowych - to gdzie mozna cos takiego kupic ??? |
piotr-ek | 2003-09-05 12:25:09 Aaa... no to baaardzo ciekawa propozycja. Postępuj następująco:
1. Zapisz się do naszego klubu 2. Poszukaj dokładnie, ale to bardzo dokładnie rdzy, bo w tych autach to standard po kilku latach 3. Znajdź kogoś z miernikiem lakieru aby sprawdził, czy nie było bite 4. Sprawdź jak wygląda tapicerka foteli 5. Kupuj lub wypisuj się z klubu A spoilery... daj sobie spokój. [ wiadomość edytowana przez: piotrek_nowakowski dnia 2003-09-05 12:25:51 ] |
tommi-j Renault małopolska | 2003-09-05 14:13:46 Witam.
Czytając ten post,ja też postanowiłem się pochwalić moim nowym nabytkiem. Tydzień temu kupiłem Espero 1,5 z Klimą, ABSem,wspomaganiem itp. Auto jest z grudnia `96 i jest to chyba wersja koreańska /KLA w VIN-ie/.Auta szukalem 1,5 miesiąca i obejrzałem w tym czasie około 15 szt. Espero. Większość była jednak w opłakanym stanie-podejrzewam,że jeździły TAXI. Za auto zapłaciłem 13 000 PLN Pewnie zaraz powiecie,że to za tanio i z autem coś nie tak,dlatego śpieszę z wyjaśnieniem. Auto pochodzi z windykacji/tzn. że bank zabrał właścicielowi za niepłacenie rat/,a kupiłem go za pośrednictwem komisu sprzedającego prawie wyłącznie auta z tego źrodła ,będącego jednocześnie serwisem DU/kiedyś mieli jeszcze3 salonyDU w Bytomiu i okolicach/. Widać że I właściciel w miarę dbał o auto,jednak jak mu komornik zabierał brykę to się mocno wkur... skopał auto, rozbił reflektor oraz urwal lusterko i klamkę w drzwiach. W komisie usunęli wszelkie szkody i bardzo porządnie polakierowali i co ważne poinformowali mnie co i jak było robione i nic kręcili. Jako że instrukcja obsl. leży jeszcze gdzieś w banku a nie mam kontaktu z byłym właścicielem chciałbym powymieniać płyny, paski itp.mam pytanie: -Czy silnik Espero fabrycznie zalewany był syntetykiem czy minerałem? Pytam bo nie wiem na jakim oleju wcześniej było jeżdżone, a w ASO powiedzieli mi,że przy takim przebiegu/75kkm/ można śmiało lać syntetyk.Jak uważacie wlać syntetyk, czy może półsynt.? A jak można się zapisać do klubu? Pozdrawiam. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-09-05 14:20:44
tylko syntetyk - polecam Mobil 5W50.
kliknij na zaloguj się- w górnym, prawym rogu i jazda: rejestrujesz się , logujesz i wypisujesz głupoty na forum |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-09-05 14:20:52 Tommi-j - wszystko zależy na czym do tej pory jeździło auto. Jeżeli tylko na syntetyku to jak najbardziej należy przy nim pozostac.
Jeżeli ktoś np. z oszczędności lał mineralny to zalanie go teraz syntetykiem może go rozszczelnic. Dowiedz się na jakim oleju jeździł silnik i takowy zalej. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-09-05 14:25:09
myślę ,że przy tym przebiegu raczej się tak nie stanie, ale dla świętego spokoju sprawdź to. |
tommi-j Renault małopolska | 2003-09-05 14:37:47
Niestety właściciel jest nieuchwytny i nie ma z nim żadnego kontaktu,bo zmienił mieszkanie a co za tym idzie i tel. Podobno gdzieś w banku lub w sądzie jest książka serwisowa + instr. obsł. ,lecz na zanim mi je przyśla może upłynąć miesiąc albo i więcej, a nie wiem kiedy ostatnio był wymieniany olej i nie chciałbym dłużej czekać, bo może się to nie opłacić. A czy można sprawdzić w jakikolwiek sposób czy był już wymieniany pasek rozrządu, czy do dalej fabryczny. Może jest data produkcji na pasku,albo jakiś inny znak? Jeżeli nie jest możliwe sprawdzenie/a tak mówią w ASO, ale nie całkiem im wierzę-pewnie chcą zarobić/ to w przyszlym tyg. będę zmieniał,bo strach jeździć. Jakiej firmy paski/i inne elementy przy wymianie/ polecacie? |
piotr-ek | 2003-09-05 14:49:02 Przydatność oleju do użycia fachowiec pozna po konsystencji i kolorze. Co do pasków to w ASO zawsze mówią, że nie da się sprawdzić i mają trochę racji. Po pierwsze nie chce im się dobierać do paska, co przy kosztach samego paska nie jest tanie, po drugie pasek to nie jogurt nie psuje się w 2 tygodnie. Moze w hurtowni leżeć latami i być OK. |
Armani01 | 2003-09-05 16:06:13 Co do spojlerów to prawie wszystkie trzeba przerabiać A i w sprawie tuningu nie słuchaj Piotra Nowakowskiego ! |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-09-05 16:13:06 Paski Gates.
Lej Mobila. Pasek powiniem być wymieniony po 60 tys. km. Więc jeżeli zabrany jest po 70 to pewnie został wymieniony |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-09-05 16:16:50 Pasek po 60 tys powinno sie wymienic, przy 75tys powinien byc juz mocno obstrzepialy tzn winne byc na nim slady zuzycia, przejasnienia itp
[ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2003-09-05 16:17:47 ] |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-09-06 12:23:14 A tak na marginesie wymiana paska nawet przedwcześnie będzie duuuuuuużo tańsza, niż całusek tłoka z zaworami.... |
piotr-ek | 2003-09-08 07:37:08
... i zrób sobie dwa paski górą od przedniej do tylnej tablicy rejestracyjnej..., albo jeszcze lepiej trzy, albo cztery i jeszcze po dwa od lewych drzwi do prawych |