Lampka silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam vectre B 2,0 16v problem rano jak odpalam to wogole nie trzyma mi obrotow musze ja gazowac a gdy sie rozgrzeje i przelaczam na gaz jest ok nawet lampka silnika czasem gasnie wymienilem juz cewke przewody silniczek krokowy i przeplywomiez i nic dalej to samo czy moze ktos sie orjetuje co moze byc przyczyna a i odlaczylem nawet kompa by sie wszystko zresetowalo i sonde lambda i tez nie pomoglo

[ wiadomość edytowana przez: skorpion01 dnia 2010-06-21 17:37:30 ]

Musisz zczytać kody błędów sterownika silnika, bo jak świeci kontrolka to znaczy, że błędy jakieś są. Na jakimś forum opla na pewno jest opisane jak tego dokonać i opisane jest awarię czego, który konkretne kod oznacza.

Witam tak zrobilem i zczytalem bledy wyskoczyl przeplywomierz wiec wymienilem i juz sie nie pojawia a wyskoczyl blad urzadzenia sterujacego elektrycznego i tak do konca niewiem o co w tym chodzi czy to jest silniczek krokowy czy komputer czy cos innego.Zmienilem silniczek i dalej to samo odlaczenie kompa tez nie pomoglo

A czy moze to miec jakis zwiazek z instalacja gazowa chociaz na gazie chodzi idealnie nawet lampka pomaranczowa gasnie lecz na wolnych obrotach znow sie zapala.A niechce za bardzo oddawac auta do warsztatu bo wyciagna ze mnie gruba kase

Jakie konkretnie błędy wyskakują??

Elo bledy to 51 i 55 czyli blad urzadzenia serujacego elektrycznego i tylko tyle

Próbowałeś wypiąć i obejrzeć wtyczkę od komputera silnika może coś tam nie łączy?? Albo któryś z kabli w wiązce od komputera się przełamał albo przetarł??

Powiem ci że takimy kombinacjami to wiecej wydasz niz na dobrego mechanika,napisz jaka masz instalacje ???Wysłałem ci info na PRIV.

[ wiadomość edytowana przez: far77 dnia 2010-06-28 23:11:24 ]

Witam wszystkich juz znalazłem problem okazalo sie ze to przepływomierz,raz se działał a raz nie ale dzieki bardzo wszystkim za pomoc pozdrawiam