Maluch nie rusza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
oznajmiam ze nie znam sie na tych wszystkich czesciach to moge cos poprzekrecac .

maluch nie chce ruszyc na zadnym biegu , jak sie puszcza sprzegło to tak szczela , półoska nie daje napedu mozna ja reka krecic . przegub jest dobry ten patent na 4 sruby "13" tez tylko te gumy co sa kolo tego patentu na 4 sruby sa pourywane . moze byc to przyczyna , a jak nie to ,to co jest przyczyna ???

to go pchnij

ej ja sie na serio pyatm . a i jeszcze ta poł oska sie tak rusza (w lewo i w prawo )

Cytat:
2012-01-07 14:03:31, gibon12 pisze:
moze byc to przyczyna ???

Może

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

albo nad morze

Szydercy
Sprawdź przegub metalowo-gumowy, zabierak. Jak nie wiesz o co chodzi to sobie poszukaj co to za elementy, bo mi się nie chce tłumaczyć - google Cię nie pogryzie w takim wypadku. Jak to nie to to ściągaj skrzynie i wtedy pisz.

Jeśli Twoja wiedza jest tak skromna jak wynika z Twojej wypowiedzi, to jedź do kogoś kto się na tym zna, bo na tym poziomie trudno Ci coś wytłumaczyć.

Dokładnie tak jak przedmówca mówi

Odkręć te 4 śruby z "patentu" którego nazwa to zabierak.
Odsuń całą półoś długą z zabierakiem od tego.
Nie zgub przy tym sprężynki (o ile tam jest).
Zdejmij pierścień segera z końca półosi długiej, aby wyjąć zabierak i gumkę.
Odkręć nakrętkę półosi krótkiej.
Zdejmij przegub.

Teraz sprawdź co jest uszkodzone: przegub (wieloklin, guma), zabierak (pęknięcie, wieloklin), półoś (wieloklin).

Jeśli uszkodzone jest przegub i/lub zabierak, to zakup nowe. Jeśli półoś to jest większy problem do rozwiązania.

Złóż z powrotem wszystko tak jak odkręciłeś, pamiętając, że nakrętka na półosi krótkiej musi być dokręcona odpowiednim momentem (nie pamiętam jego wartości). I nie zgub sprężynki.

Jeśli czegoś nie zrozumiałeś, to daj to komuś innemu do zrobienia.