Prędkościomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem, podczas jazdy stanął prędkościomierz oraz licznik kilometrów.Stawiam na uszkodzenie linki.Próbowałem dobrać się do niej i jest to trudna sprawa.Zgaduje ,że jest wkrecana w korpus skrzyni biegów ale ten dostęp albo raczej jego brak.A z drugiej strony od zegara udało mi się zdjąc plastikowe zabezpieczenie , odciągnać pancerz linki lecz sama linka tkwi twardo w gnieździe prędkościomierz.Proszę doświadczonych o kilka słów porady jak poradzić sobie z kłopotem-na poczatek z wyjęciem linki.

No co tam Panowie ,nikt nie musiał oglądać z bliska linki predkościomierza.W ASO śpiewaja za wymianę 40-50zł
(a to krzynka piwa przecież)

Cytat:
2003-09-08 11:42:00, AdamZuk pisze:
No co tam Panowie ,nikt nie musiał oglądać z bliska linki predkościomierza.W ASO śpiewaja za wymianę 40-50zł
(a to krzynka piwa przecież)

Spokojnie zaraz zejdę do bolidu i pstryknę fotkę gdzie jest linka w skrzyni biegów.

Po otwarciu maski mniej więcej pod pompą hamulcową w głębi silnika jest linka zamocowana do czegośtam. Trzeba sięgnąć ręką wgłąb i ją odkręcić. Linka jest mocowana zwykłą nakrętką. Wtedy masz możliwość sprawdzenia, czy nawaliła linka, czy zegary. Po wyjęciu likni z zegara (już wiesz jak) to coś w czym siedziała linka powinno się lekko obracać.

widze ze kolega z Białegostoku-jak chcesz to daj znac a pomoge Ci to zrobic, niedawno sam u siebie wymienialem i działa

Dziękuje Panowie za pomoc ale już uporałem się.Andrzej jak Ty masz pusto pod maską .U mnie nad linką a przy pompie hamulcowej przykrecony jest mixer LPG wraz z pęczkiem rurek-stąd brak dostępu i trudności.Wykręciłem mixer i dobrałem się do linki a w kabinie to już tylko wystarczyło wsiąść odwrotnie tzn. głową na pedały a nogami do góry i miałem koniec linki.Kończyłem robotę z latarka na szyi.Uff...Działa.Koszt nowej linki 30,-zł
PS
Petersen-może widujemy się,mieszkam na ul.Pułaskiego