| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
KaKiGT gof3r ; rally fiest ... Trzebnica k/wrocławia | 2007-01-17 00:58:41 poszedł priv |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2007-01-17 01:04:30 Na pewno nie było o tym tak z kilkanaście razy na forum?
KaKi, komu się chwalisz? Przecież on zobaczy priv zanim jeszcze wejdzie do tego tematu... |
KaKiGT gof3r ; rally fiest ... Trzebnica k/wrocławia | 2007-01-17 01:09:08 Żula bieżesz flaszkie trzymasz w jednej reece a umowe w drugiej. Tacy czasami mają dokumentym np: jak odbierają rente sie muszą wylegitymować
chwale sie bo lubie |
cisum Fiat 126p Malbork | 2007-01-17 12:50:23 Dołączam sie do temau. Jak wygląda sprawa z wyrejestrowaniem ? tzn. czy najpierw złomowanie i dostanę jakiś papier i potem idę wyrejestrować ? Czy po prostu moge pociąć sobie auto na kawałeczki samemu i oddać na zwykły złom ( nie samochodowy ) Kupiłem malca na części i zostało mi troche budy i mam jeszcze za to płacić ? paranoja |
schab (S) Alfa Romeo 156 2,0JTS Kraków | 2007-01-17 13:11:39
Co prawda w tym wątku zostało wszystko z grubsza opisane , a jakbyś poszukał w innych - też byś wiele znalazł , ale w dużym skrócie wyglada to tak : Nie możesz tak jak dawniej pociąć auta na kawałki i sprzedać na wagę . Musisz je oddać do UTYLIZACJI W WYZNACZONYM PUNKCIE ZBIÓRKI POJAZDÓW !!! Tylko oni mogą wystawić papier na podstawie którego wydział komunikacji wyrejestrowuje auto . Bez tego papieru będziesz do os...j śmierci płacił ubezpieczenie nawet od nieistniejącego pojazdu ! Nie próbuj też , jak pisze któryś poprzednik - "sprzedawać" auta jakiemuś menelowi , bo jeśli on do pół roku auta nie zarejestruje - to będziesz się TY gęsto tłumaczył ! Złomowanie kompletnego auta jest bezpłatne ( nawet bywa , ze po nie przyjeżdzają ) , natomiast faktem jest , że w ustawie istnieje zapis , że za ubytek wagi powyżej 10% wagi z dowodu rejestracyjnego masz zapłacić DO 10zł za każdy brakujący kg ! Ale już sam zapis "do 10 zł " świadczy o tym , że jest to sprawa uznaniowa . Najlepiej poszukaj najbliższego punktu zbiórki pojazdów i zapytaj wprost : ile masz zapłacić i co masz dostarczyć . Natomiast należało od tego zacząć przed zakupem auta na części - bo teraz może się okazać , że kupienie tych samych części w sklepie wyszłoby cię taniej ... |
Krzyh00 F&F Sympatyk low not slow -------------- | 2007-01-17 13:51:21 a jak jest teraz z niewykorzystanym okresem ubezpieczenia OC po zezlomowaniu? dostaje jakis zwrot? |
schab (S) Alfa Romeo 156 2,0JTS Kraków | 2007-01-17 15:12:12
Zwrot dostaniesz na pewno , tylko ile ? - Wygląda to różnie w różnych firmach . Ja z Samopomocy dostałem zwrot za taką ilość dni , jaka pozostała do końca polisy . PZU wypłaca zdaje się za okres od 1 dnia następnego miesiąca . Tylko w związku z tym , że mam maksymalną zniżkę - to były grosze ... |
schab (S) Alfa Romeo 156 2,0JTS Kraków | 2007-01-17 16:53:22
Ten numer teraz nie przechodzi ! Silnik teraz jest częścią zamienną , nadwozie - NIE ! Jest ono jedynym elementem identyfikującym samochód , w zwiazku z czym sprzedaż nadwozia = sprzedaż samochodu !!! |
profil-usunięty | 2007-01-17 18:18:08 takiego sztrucla za 200?? a ja chcialem moja bude za 350 puscic , dobrze ze nie sprzedalem |
schab (S) Alfa Romeo 156 2,0JTS Kraków | 2007-01-18 08:34:23
Widzisz - problem polega na tym , że w sierpniu złomowałem auto - właśnie na tej zasadzie , że zdemontowałem wszystko co się dało i gołą budę odwiozłem złomiarzowi ( punkt zbiórki pojazdów ) . Zanim to zrobiłem - poszukałem trochę aktualnych przepisów , popytałem tu i ówdzie - stąd WIEM NA PEWNO - w przeciwieństwie do ciebie ... |