Jakiego ubezpieczyciela polecacie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie

Witam!!

Ja miałem całkiem niedawno do czynienia z moim ubezpieczycielem - Wartą i jestem naprawdę bardzo zadowolony . Miałem kolizję drogową, wina była po mojej stronie. Powiem tylko tyle. Rzeczoznawca wycenił szkodę na 5,5 tys. a na warsztacie mi zrobili wszystko za 3,5tys. Za reszte kasy wymieniłem kupe rzeczy w aucie, które mi warta "zasponsorowała" . Na kasę czekałem niecałe 2 tyg. i najważniejsze, że w Warcie nie ma tych kolejek co w PZU. Ja z czystym sumieniem polecam TU WARTA!!

Ja właściwie od zarania dziejów ubezpieczam się w PZU. Generalnie nie narzekam, jednak jeśli chodzi o ceny to
Jeszcze jedno. Co myślicie na temat Polonii?

[ wiadomość edytowana przez: Piotr_W dnia 2003-10-17 11:26:09 ]

OC najtańsze jest w Allianz

pozdr Czedu

Jeśli chodzi o OC to polecam dawne TU Daewoo. Stawki co najmniej o 50% niższe od PZU i Warty (bez zniżek), przykładowo za swojego esperaka 1.5 zapłaciłem 620 pln za pakiet OC + ub. mieszkania + polisa live.

Jakie macie doświadczenia przy wypłacie odszkodowań. Na forum ktoś pisał, że z TU Daewoo cieniutko

Ja polecam Hestię. Ubezpieczam swoje espero'98 w tym towarzystwie od 2001 r. Na razie nie miałem żadnych przygód więc nie wiem jak przebiegają formalności w przypadku uszkodzenia auta. Cenowo to chyba dobrze:

W pakiecie(auta kupione w salonie) AC,OC,mieszkanie -1116 zł na ten rok.

pozdrawiam fikiel.