| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mitas LOB SYMPATYK 2,3TD : 2,5V6 Ząbkowice Śląskie | 2010-07-21 19:41:17 Witam serdecznie wszystkich zgromadzonych. Opisze co sie stalo w mojej omsi. W zeszlym roku w kwietniu po swietach wymienilem rozrzad i jeszcze kilka innych rzeczy w warsztacie ( auto naprawa, serwis itd.). Wszystko fajnie, fakturka, uscisk reki, szerokiej drogi i zaproszenie do tzw kolejnego razu. Rozrzad po wymianie zaczal natychmiast chodzic duzo glosniej niz stary po przebiegu ponad 58tys. Podjechalem do nich nastepnego dnia i mowie, panie cos jest nie tak - za glosno? Wszystko jest okey - jest gwarancja na 60tys/km na zestaw w razie jakichkolwiek problemow sluzymy pomoca. Tylko ze nikt nic nie sprawdzil, czy mlody chlopaczek (moze miec racje?), tylko lizanie d... po zaplaceniu. Po przebiegu 30tys od wymiany w/w zestawu autko nie daje rady pod gorke z busem marki fiat ducato, brak mocy i lzy w oczach. Nastepnego dnia autko idzie do innego mechanika bez pieczateki i tym podobnych cudow. A tam zamiast paska to sam mial. |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2010-07-21 23:15:04 Chyba ze go wogole nie zmienił. Bo wygladał według niego na swiezy. Bo troche dziwna ta twoja sytuacja. |
mitas LOB SYMPATYK 2,3TD : 2,5V6 Ząbkowice Śląskie | 2010-07-22 07:06:33 Historia dziwna ale prawdziwa. Wiec tak: jakis szpec zle naciagnal pasek (mowa o rolne na tej aluminiowej podstawce). Tak to poskladal ze sruba torx siedziala na pasku i wszysciutkie zabeczki ladnie sciela. Do tego jeszcze na kazdy walek o jeden zabek w prawo,stad brak mocy. Walczylem jak moglem i w sumie to nowy rozrzad wywalczylem. Mam fotki za nie dlugo je wrzuce. |
michcio_007 LOB MEMBER B MV6 Płock / Liszyno | 2010-07-22 19:07:11
7gsi nie bądź taki okrutny dla rozruszników
w końcu te 2litrówki nie są aż tak wolne
a co do mechaników, serwisów itp. ja nauczyłem się, że zawsze trzeba patrzec na ręce, zawsze! Jak mi rozrząd mechanik wymieniał to gapiłem się mu na ręce cały czas. A się denerwował, a narzekał że kiepski dostęp (w x20xev ? :lol , że rurki od klimy przeszkadzają etc... w końcu stwierdził, że już więcej nie weźmie roboty przy kliencie (ciekawe dlaczego?) ale przypilnowałem i cieszę się, że zrobił naprawdę porządnie. Tak samo było z łożyskiem tylnego koła.
Nie przypilnujesz to 90% pewności, że zrobi "oby było"... niestety nasze realia. |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2010-07-22 21:26:25 Poprostu do takich mechaników jezdzicie bo sa naprawde ludzie ktorzy robia to prawidłowo i nie maja zadnego problemu czy robia przy kims czy samemu bo zawsze robia tak samo.
Przy mnie moze kazdy stać czy robie auta czy naprawiam urządzeń w pracy. A kolega ma V6 a nie rozrusznik. |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2010-07-23 08:30:54
taa... ...jak takich znajdziesz w Szczecinie, daj mi znać |
michcio_007 LOB MEMBER B MV6 Płock / Liszyno | 2010-07-23 18:01:57
podobnie w moim przypadku... wiesz, nie twierdzę, że takich mechaników nie ma ale jakbyś wiedział o takim w mojej okolicy daj mi znac
ich % w stosunku do ogółu jest kosmicznie mały
a o kim mowa? 7gsi wspomniał o 2-litrówkach więc lojalnie stanąłem w obronie rozruszników sam takową jeżdżę i jest całkiem szybka jak na swoje papierowe parametry...
no chyba, że mówisz o koledze mitas i jego 2.5 MV6... [ wiadomość edytowana przez: michcio_007 dnia 2010-07-23 18:02:09 ] |