| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-09-10 09:32:11 Pewnie lepiej kupic z instalacja bo w sumie wyjdzie taniej, ale jak samemu sie zalozy to przynajmniej wiadomo co. No i oczywiscie polecam odpowiedni do tego warsztat. Koszt ok 2300 (w Lodzi przynajmniej).
Co do silnika to Micaj ma taki - mozesz jego zapytac. A jesli chodiz o ceny i na co zwrocic uwage to bylo juz masa tego na forum - poszukaj w starszych watkach. |
![]() dzimi Toyota Carina E Siemiatycze | 2003-09-10 09:53:18 2003-09-10 09:26:03, MAZIK20 pisze:
WITAM PRZYMIERZAM SIE DO KUPNA CARINY I W ZWIAZKU MAM KILKA PYTAN. PONIEWAZ DIESEL ODPADA (wydaje mi sie ze 83 km to za mało na taka mase), ZOSTAJE BENZYNA Z LPG, Skoro tak sądzisz! Może poczytaj sobie ten wątek i jeszcze raz się zastanów Carina 2.0TD Pozdrawiam dzimi |
miodek997 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,3 Luna Warszawa | 2003-09-10 10:53:46 Od LPG ... chyba najlepszym specjalistą jest benezis. |
Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-09-10 11:04:38 Kolektor oczywiście metal, gaz zakładaj sam (w 2000 z II typem się zmieścisz). 1.8 - oszczędniejszy od 2.0 przy porównywalnych parametrach. Spalanie gazu w zależności od stylu jazdy 8-10,5 l/100km. Cena za full wypas wg eurotaksu ok. 22-23k ale ceny rynkowe autek w dobrym stanie od 25k nawet do 28k.
Przy zakupie - to samo co u innych Carin - znajdź wątek o tym bo już było. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2003-09-10 11:37:09 W Carince - spokój wielki - kolektor aluminium Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie jak długo chcesz jeździć tym autem i ile kilometrów nastukasz rocznie. Jeżeli niedużo, to raczej od razu z instalką. Jeżeli 25kkm+ to wybrałbym auto bez gazu. Kupując auto z gazem nie bardzo wiesz co tam jest i w jakim stanie. Jeżeli ktoś oszczędzał i wsadził byle badziew, to mogą być problemy, a modernizacja będzie niewiele tańsza od nowej instalki. Gazu w Carince nie masz się co obawiać. II generacja z dobrą elektroniką i spokój wielki. O silnik 1.8 wołaj Micaja, na co zwracać uwagę było ze 2 dni temu. Poczytaj tu. Życzę udanego zakupu Pozdro. Ps. Jakbyś szukał dobrego gazownika to mogę spokojnie polecić tam, gdzie zakładałem. Kolesie znają się na rzeczy. |