Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-09-02 18:59:49 immobilajzer jest seryjny, alarmy nie i nie slyszalem o wersjach z seryjnymi alarmami. |
![]() Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2003-09-02 19:11:55 ja rowniez mam pytanie dotyczace immobilsera- czy dorobionym kluczykiem uruchomie samochod, mysle ze nie ale powiedzcie jezeli sie myle. |
![]() AnJay 100-ny Członek Klubu Kołobrzeg | 2003-09-02 19:15:14
Tak, nie. Jeśli dorobiony kluczyk zostanie "zaprogramowany" to uruchomisz silnik, jeśli nie to nie. Programator to takie małe coś siedzące w plastikowej nasadzie kluczyka (uwaga na upadki, to potrafi wyskoczyć i wtedy...). |
![]() Kufel Espero 2.0 CD Warszawa | 2003-09-02 19:21:03 Skoro na pytanie już znasz odpowiedz, to ja tylko odnośnie kluczyków ... Szczena mi opadła, jak gość przede mną kupował kiedyś w ASO Opla kluczyk. Zaśpiewali mu za sam kluczyk, czyli kawałek matalu z odrobina plastiku 130 PLN ![]() ![]() Pozdrawiam. Paweł. |
piotr-ek | 2003-09-03 07:37:05
A gdzie dokładnie? I jak może wyskoczyć z zalanego plastikiem miejsca? |
daddy Espero Wrocław | 2003-09-03 08:46:49 Piszecie, że Immobilaser był w serii. Jak to poznać po kluczyku,
czy też innych znamionach, że jest. Kiedyś pytałem o wymianę zamków w aucie (bagażnik nie otwiera się z kluczyka) i pierwsze pytanie jakie usłyszałem to to, czy z immobilaserem czy bez. Sugeruje to, że były stosowane dwa rozwiązania. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-09-03 08:49:01
Andrzej przecież to jest (jak powiedział Piotrek) zalane plastykiem - nie ma szans ,żeby wyskoczyło. Pamiętajcie, żeby przy programowaniu kluczyków robić to parą - tzn. obydwa kluczyki na raz - w przeciwnym razie może Was ogranąć nieprzyjemne zdziwienie przy próbie odpalenia samochodu drugim kluczykiem. |
![]() AnJay 100-ny Członek Klubu Kołobrzeg | 2003-09-03 12:37:16
Wiem, widziałem, współczułem, nauczyłem się na cudzych błędach. [ wiadomość edytowana przez: Andrzej_Libera dnia 2003-09-04 14:03:09 ] |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2003-09-03 12:44:35
Jeżeli chodzi o ESPERO to immobilizer JEST SERYJNY. Kluczyk bez immobilizera jest inny - inaczej wygląda. Swego czasu miałem problem z zamkiem w bagaznku i stacyjce. Bagaznik załatwiłem w ten sposób że rozebrałem delikwenta na cześci pierwsze - okazało się że uszkodzona była spreżynka jednej zapadki - wywaliłem cała zapadkę (jest ich 8 sztuk) i zamek działa OK. Ze stacyjką poradziłem w iny sposób - kupiłem nowy wkład i przełozyłem po kolei wszystkie zapadki. Działa jak nówka. Koszt ok 70 PLN. Około 1 godzina pracy na oba zamki. |
![]() rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-09-03 18:31:48 W Espero procz 2 kluczykow posiada tabliczke z nr, dzieki ktorej mozna dorobic nowy kluczyk. Ale trzeba go zaprogramowac...?
Źrodlo: Daewoo Espero, WKIL str 13/14 |
piotr-ek | 2003-09-04 08:25:36 A ciekawe co jest wtedy, kiedy się nie ma takowej tabliczki? |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2003-09-04 12:21:35
Zmiana programu immobolizera. Cholernie kosztowna sprawa ... Miałem tak w poprzednim ESPERO - miałem jeden kluczyk bez numerku. |
piotr-ek | 2003-09-04 12:25:42 Jak "cholernie kosztowna sprawa" tak orientacyjnie? Taniej pewno będzie wymienić zamki ![]() |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2003-09-04 13:00:13 Eee no panowie przesadzacie ![]() Zaprogramowanie immobilisera żeby "widział" kluczyk (bo raczej to w tą stronę dziala ) nie jest znowu takie kosztowne 40- 60 PLN i to w ASO ale głowy sobie nie dam uciąć ![]() Po drugie zgadzam się z Andrzejem Liberą - tzn. transponder (chyba tak na to mówią) wcale nie jest zalany w obudowie, tylko jest ciasno przykryty plastikową klapką i przy odrobinie szczęścia da się go wyciągnąć ![]() ![]() ![]() ![]() Ja po mojej nieszczęsnej "przygodzie" z kluczykiem (złamał się w stacyjce i nie dało się go za nic wyjąć ) byłem zmuszony wymienić wszystkie zamki , niestety nie było stacyjek z kluczykami z immo więc kupiłem zwykłe kluczyki, transponderki wydłubałem ze starych, w nowych kluczykach nawierciłem dziurki włożyłem je tam i zalałem klejem na gorącą - wszystko działa do dziś ![]() ![]() ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-09-04 13:43:01 ![]() ![]() ![]() czyli : Adam Słodowy - zrób się sam. |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2003-09-04 15:14:14 Ja z tym bujałem się dość długo - chyba na starym forum pisałem ile ASO zażyczyło sobie za tę przysługę - nie napisałem dokładnie czy to było 300 czy 600 PLN bo nie pamiętam. Przypominam że kodowanie kluczyka kosztuje od 150 do 250 PLN. A z wyjęciem transpondera rzeczywiście świetny pomysł - jak się ma złamany kluczyk a nie zgubiony ![]() BTW : niech ktoś opisze budowę transpondera. |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2003-09-04 19:43:32 Budowa transpondera (jak to dumnie brzmi i jeżeli faktycznie można to tak nazywać )
1. Pręcik ferrytowy fi chyba koło 1mm 2. Kilka metrów cieniutkiego drutu Cu 3. Szklana rurka jako obudowa 4. Ciut lakieru ( co by się drut nie rozwinął i transponder z w kluczu nie latał) to wsjo ![]() |
![]() tommi-j Renault małopolska | 2003-09-04 20:48:58 Witam.
Jako świeżo upieczony właściciel Espero mogę udzielić odpowiedzi na pytanie kodowania immobilisera,jako że do mojego auta był tylko jeden kluczyk i nie bylo też blaszki z numerem, gość u ktorego kupowałem auto /właściciel serwisu Daewoo/Dał mi nowy goły kluczyk,ktory nasdtępnie dopasowałem pod względem kształtu, a póżniej zakodowali mi go do immobilisera. Koszt kodowania wyniósł mnie 70 zł. w ASO. wystarczyło zakodować tylko nowy kluczyk. Kodowanie trwa ok.10min i polega na podłączeniu jakiegoś testera do kompa w aucie, a następnie zapalenia silnika starym,a później nowym kluczykiem. |