| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
michaelu Omega A & B Sanok | 2011-01-12 17:55:26 Witam,
sprawa dotyczy corsy 1.2 8V '97 a wygląda ona tak: przy jeździe po mieście auto potrafi w dość nietuzinkowy sposób zgasnąć, np ruszam ze skrzyżowania, zmieniam z jedynki na dwójkę po czym, zapalają się kontrolki check engine, cisnienie oleju i alternator (czerwony akumulator). Wszystkie trzy kontrolki zapalają się w tym samym czasie. Po sekundzie kontrolki gasną i po około 3 sek. zapalają się ponownie. W momencie ponownego zapalenia się kontrolek auto gaśnie. Dzieje się tak też podczas stania w korku lub przy powolnej jeździe na drugim lub trzecim biegu. W trasie natomiast taka sytuacja nie miał ani razu miejsca. Obroty trzyma stabilnie i nie falują. Podpięcie pod komputer w oplu nie wykazało żadnego błędu. Ktoś ma pomysł co może dolegać takiej corsie ? |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2011-01-12 20:05:11 nie wiem, nie znam się ale jak dla mnie coś się bardzo przegrzewa, przewód jakiś albo komp i musi być reset w celu ochrony, bo jakby gubił masy, to w trasie też by gubił.
Ale to takie luźne dywagacje. [ wiadomość edytowana przez: Wiktorzi dnia 2011-01-12 20:06:48 ] |
GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2011-01-13 09:04:05 A Ja w swojej (z resztą też B 1.2 8v) miałem coś podobnego i okazało się że wtyczki przy module zapłonowym były przyśniedziałe i nie wiadomo kiedy i z jakiego powodu silnik się wyłączał...
Sprawdź może tą wtyczke, przeczyść i zobaczysz co się będzie działo... |
michaelu Omega A & B Sanok | 2011-01-13 16:04:27 Dzięki za zainteresowanie, na weekendzie będę sprawdzał wszyskir pomysły i koncepcje - krok po kroku . . . |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2011-01-15 00:10:06 regulator wolnych obrotów. zobacz sobie. I potencjometr przepustnicy |