| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2010-08-09 17:02:34 Szanowni koledzy
ostatnio miałem zmienianą nadrzewnicę i po odebraniu pojawiły się pierwsze problemy a mianowicie nie działający mechanizm zmiany kierunków nawiewu- powód zamienniki nagrzewnicy są produkowane w wersji o 1 cm węższej niż oryginał. Ale zostało poprawione. Teraz kolejny problem - klimatronik wariuje np: podczas jazdy w trybie auto na 23 stopnie po pewnym czasie przestaje dmuchać a na zewnątrz 28 i zaczyna się już robić ciepło w aucie, więc przechodze w tryb manual i ręcznie ustawiam np 21 stopni i wentylator na 3 bieg, zaczyna chłodzić ale to bardzo chłodzić a tu po chwili mrygnięcie klimy i znowu mamy tryb auto 23 stopnie i nic nie dmucha
Komuś się takie wianki już działy? nie chce już oddawać auta do idioty bo jedno mi poprawił ale drugie może spieprzyć jakieś sugestie co do problemu? aha po wyłączeniu silnika pojawiają się dwie kreski na klimie dzięki za wszelką pomoc |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2010-08-09 19:22:15 dwie kreski to blad wiec podlaczaj kompa |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2010-08-24 13:27:47 byłem i podłączali kompa - nic nie wyszło. Wyjechałem od "speców" i po chwili znowu to samo. Ciekawa rzecz jaką zauważyłem to fakt iż przy przyspieszaniu klimatronic resetuje się wielokrotnie istna choinka z wyświetlaczy, na postoju wszystko ok, potem ruszam albo podczas jazdy wyprzedzam i z nowu wszystko miga i przechodzi na auto.
Jakiś czas zmieniałem przewody wys. napięcia czy może to mieć wpływ na takie objawy? |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2010-08-24 13:33:24 Sprawdz ladowanie.
Dwa czy czegos z przewodami podcisnienia nie zamieniles w komorze przy zabawie z kablami |