| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jose Kandydat na Kandaydata '73 Warszawa (Las Palmas) | 2010-08-02 14:56:28 Czy do silnika 2103 (1500) występują jakieś lepsze uszczelki (jesli tak to będę dźwięczny za namiary) pod głowice niż ten zas... Ajust? |
3zeR_MDS SYMPATYCZNY GOŚĆ Kraków | 2010-08-02 19:07:28 mhm...stalowe z węgier ![]() |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2010-08-02 22:39:06 jesli dobrze pamietam, to ja uzywalem chyab tez te ajusa - cos co bylo w skorpionie. W zasadzie nie moglem narzekac - wykonane byly ok - na pewno o niebo lepiej niz to co widzialem w czechach.
Jesli blok i glowa po planowaniu, i uszczela/glowica przykrecona kolejno - momentem jak trzeba. -rozrzad i zaplon przede wszystkim ustawiony ok, termostat i caly uklad chlodzenia jest ok - oraz napelniany byl do bloku(a nie przez chlodnice) to uwazam ze nie powinno byc problemu. A w ogole to dla czego ajusa ble ? wypalaja sie ? pekaja ? Poszukaj lokalnego zakladu gdzie robia uszczelki(w krakowie kiedys byl na ul.katarzyny zdaje sie)i zrobia ci dobra - z materialu jak trzeba/jaki zaproponujesz. Ja kiedys tam do motocykla dorabialem - z materialu do diesla jak dobrze pamietam to Bastek do swej mega doprezonej samary - gdzie zwykla uszczele mu wydmuchalo tez tam dorabial i byl zadowolony.
Albo jeszcze najzwyczajniej w swiecie majac prawa i lewa reke(zamiast np. dwoch lewych) wez zmierz glowe, narysuj na kompie i daj do zakladu gdzie tna laserem - niech utna ja wiem... ? z miedzi ? albo innego metalu/stopu. |
konukera Kandydat na Kandaydata vfts 2107'88 / samara wafka | 2010-08-03 11:12:21 Też się zastanawiam nad uszczelką. Moja Ajusa np. nie ma równych otworów pod cylindry.. Ehh. Pozatym Otwór ma 83+ a cylinder 82...
Miedź podobno jest taka sobie bo "gryzie" sie z aluminium... Tak czytałem. Różnica potencjałów czy cuś. W Wawie na gimnazjalnej 18a dorabiają. link A ktoś może wie? - w uszczelce jest kołko w miejscu kanałów chłodniczych, a w bloku otwor jest większy i taki trójkatny. Ew. zostawiać to kółko czy wycinac trójkat? |
bartixr SYMPATYCZNY GOŚĆ stary traktor DT110@ ... Moskwa | 2010-08-06 11:07:11 |
konukera Kandydat na Kandaydata vfts 2107'88 / samara wafka | 2010-08-06 11:13:44 No właśnie biorę ten zestaw, ale nie do konca dla uszczelki pod glowice.. ale moze bedzie ok.
takze Jose - mozesz sie podemnie podpiac, z tym ze to jeszcze 2-3 tyg zanim dostane paczke. nie zaplacisz za sciagniecie tego z rosji, ja troche klamotow bede bral |
3zeR_MDS SYMPATYCZNY GOŚĆ Kraków | 2010-08-07 11:07:43 aha...jak się dobrze poszuka dostępne są oryginały Victor Reinz do Łady, tego myślę żadna uszczelka poza stalową 3 warstwową nie przebije |
konukera Kandydat na Kandaydata vfts 2107'88 / samara wafka | 2010-08-22 16:48:40 3zer, możesz coś więcej o tej uszczelce stalowej? jak rozumiem ta sa 3 "blachy", jaka grubość? to się ze stali nierdzewnej robi? na sucho się montuje? czytałem o różnych opcjach: smar miedziowy, jakaś specjalna pasta...
tak mi chodzi po głowie zeby wyciąc takie cuś na laserze |
bartixr SYMPATYCZNY GOŚĆ stary traktor DT110@ ... Moskwa | 2010-08-23 11:18:15 maja na tuningsporcie, metalowe, ale widze tylko do 8-10 8V i do 12-ki 16V ![]() |