[K] opony 195/45lub50 /13 każdą ilość!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak wyżej stan w sumie obojętny,co by dowodu niezabrali...
lub inne szerokie niskie 13''-mogą być slicki...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

mam takowe, fulda po "docince" nie zabiora chyba ale wole razem z rekinkami 13"/5,5" sprzedac, bo opony to takie do dojezdzenia, ze sie sciagac nie oplaca...

Cytat:
2006-10-08 22:26:14, markus-orange pisze:
mam takowe, fulda po "docince" nie zabiora chyba ale wole razem z rekinkami 13"/5,5" sprzedac, bo opony to takie do dojezdzenia, ze sie sciagac nie oplaca...

poszedł priv

czekam na dalsze

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek

A co powiesz na 175/60 R13??
w gruncie rzeczy michelinki ex- zimowe, bieznik o wysokosci i twardosci letniej oponki

Cytat:
2006-10-08 23:18:43, HNT pisze:
A co powiesz na 175/60 R13?? w gruncie rzeczy michelinki ex- zimowe, bieznik o wysokosci i twardosci letniej oponki

troche wąskie.. jak sie będzie miała do 8'' felgi? możesz zmierzyć czoło opony?

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek

ok zmierze je... choc mysle ze teoretycznie podpasża Ci w koncu sa tylko o 2 cm wezsze niz te 195... ale ogolnie koło powinno miec ta sama wysokosc co 195/50

mam 4 szt opon dunlop 175/50 do sprzednia w fajnym stanie ( szerokosc faktyczne opon to 195 mm )

polonezwoskie balony odpadaja?

Cytat:
2006-10-09 11:21:21, taquito pisze:
mam 4 szt opon dunlop 175/50 do sprzednia w fajnym stanie ( szerokosc faktyczne opon to 195 mm )

poszedł priv.

Cytat:
2006-10-09 12:05:24, Pat_kdb pisze:
polonezwoskie balony odpadaja?

tak,nie wyższy profil niż 55

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek

profil to procent szerokosci, wiec 175/60 r13 sa zblizonym odpowiednikiem 195/50 r13 jesli chodzi o srednice koła, jutro zapodam fotki tych moich

zgadza sie HNT ale mi sie wydaje ze dla Mar`a wazna jest szerokosc gumy przylozona do asfaltu a wysokosc (srednica) to druga sprawa. Co mu z tego ze bedzie mial ta sama wysokosc kola jesli sie bedzie slizgal jak na lyzwach ?

no i jeszcze trzeba to na 8 calową felge naciągnąc

Cytat:
borysirl
Wysłany: 2006-10-09 15:07:17

zgadza sie HNT ale mi sie wydaje ze dla Mar`a wazna jest szerokosc gumy przylozona do asfaltu a wysokosc (srednica) to druga sprawa. Co mu z tego ze bedzie mial ta sama wysokosc kola jesli sie bedzie slizgal jak na lyzwach ?

znaczy sie tak jak wczoraj w tychach???
hehe no to o to przecierz chodzi nie ??

a tak powaznie:
zapodam fotki jak mowiłem i zmierze szerokosc faktyczna
pozdro!

takie male ot mam 175/50 dunlopki i bez problemu wsadzilem na 8 cali

mam sprzednia Dwie opony Dunlop SP SPORT 2000 200zl

fotki na http://taquito.fotosik.pl/albumy/67384.html

mam jeszcze jedna sztuke na zapas ktora moge sprzedac za 75zl w podobnym stanie do tych ze zdjec

troche OT z mojej strony

w rozmiarze 175/50/13 najszersze opony to pirelli P7F - ich faktyczna szerokosc bieznika to jakies 200

z kolei najwezsze i jednoczesnie najch.... opony to fulda carat
wszystkie pozostale mieszcza sie pomiedzy nimi,
warte uwagi sa yokohamy a539, dobrze sie trzymaja bardzo dobrze odprowadzaja wode ( nowe mozna teraz za niecale 250 pln kupic ) tylko dosc szybko sie koncza w ciezszych/b. mocnych autach - miekka guma ( na starym mini wytrzymuja jakies 25 tys km ostrej jazdy )

Ja akurat na fuldy narzekac nie moge.
Co prawda wczesniej jezdzilem na p700z, wiec wiekszosc opon jest od niej lepsza, ale fulda w porownaniu z tymi pirelkami to jak niebo a ziemia...
Co do szerokosci to nie wiem, nie znam sie

panowie to dział kupie sprzedam jest a nie wątek do pogaduszek ;p

wiem że 175 naciagnie sie na 8'' ale 175,175 nierówna!!
dunlopki właśnie są szersze niż 195 barum'a
niezmienia to faktu że dalej szukam oponek,a te powyższe oferty sfinalizuje jak tylko kasa wpłynie na konto

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek

a wiec dupa ze zdjec- nie bede miał netu z kompem z usb jakis czas, wiec nie zgram fotek... szerokosc wspomnianych michelinów to jakies 180 cm , oponki lezały na sztamplu wiec sa troche scisniete, ale jesli dało sie komus wsadzic 175/50 r13 na 8 cali to tym bardziej nieco wyzsza oponke da sie rozpiac na tej feldze-
na oponkach jest 4-5mm bieznika, mam je w spadku po renault 5, (dostałem je razem z alu felami ktore załozyłem w moim maluszku) mnie sa zupełnie nie przydatne, opchne obie za 50 zł

up

-----------------

P.U.H. MARAKANT

Poliwęglan do rajdówek