| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-09-13 11:33:20 Kuplem niedawno tą nakładkę na górę deski do Fiaciorka, ale chyba ktoś postawił na niej coś ciepłego i jest odbarwione nieco kółko na niej no i w związku z tym takie pytanie:
Czym najlepiej pomalować taką dechę zeby to ladnie wygladalo i nie schodzilo zostając an rekach jak np. ktos za tą deske zlapie Przypuszczam, że nie jedna osoba już plastiki w ten sposób poprawiała, więc licze na fachową pomoc ![]() |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-09-13 13:49:26 farbą czarną matową
|
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-09-13 14:09:22 Dokładnie tak - niektórzy stosują jeszcze podkład na el.plastikowe, ale ja swoje zderzaki pomalowałem czarnym sprayem i nic sie z nimi nie dzieje
|
Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-09-13 14:18:33 O tą nakladke mi chodzi. Jest w super stanie (nie popękana w ani jednym miejscu), ae jest taki kółko jak mówiłem. Niby mało widoczne, ale jest. Troche boje sie jakiegos lakieru w spreju. Nie ufam sprejom po prostu... Chce to zrobic porządnie, bo w końcu autko na to zasługuje ![]() |
Mocarz Miłośnik FSO Fiat 127 Sport 70 HP Piaseczno | 2005-09-13 15:12:37 Witam,
Jak chcesz to zrobić porządnie to najlepiej wyflokuj deskę (flokowanie - czyli pokrywanie deski specjalnym matowym materiałem anty-odblaskowym całkowicie eliminującym odbicia światła na przedniej szybie samochodu). Wygląda to super i nie jest drogie: podaje namiary stronki www.fomen.tk. Trzeba wejść do sklepu i wybrać opcje FLOKOWANIE są podane przykładowe ceny. pozdr Mocarz |
Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-09-13 15:19:55 tylko ze to flokowanie daje z tego co widze powierzchnie zblizona do aksamitu czy czgos takiego, a to jest conajmniej nie to o co mi chodzi...
Ja nie chce jakichs udziwnien zeby wygladalo ladniej. Ma wygladac tak jak wyszlo z fabryki. Jezeli nie da sie tego zrobic, to wole miec to kółeczko na desce niz taki meszek... Ale dzieki za odzew Wiecej poprosze ![]() |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2005-09-13 18:07:41 jesli chcesz na czarno to mam taki specjalny lakier do zderzaków w wersjach puszka lub spray
Mam też podkłądy na plastik |
Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-09-13 18:10:23 A morzesz zarzucic jakas w miare dokladna fotka jak to bedzie wygladac po takiej operacji? |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-09-13 19:34:20 A może to okleić "sztuczną skórą" (kiedyś to się mówiło - "skaj")? |
adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2005-09-13 19:42:12 No przeca mowil, ze ma byc oryginal!
Proponuje podklad do plastiksow i czarny mat. Na probe mozesz sprobowac w malo widocznym miejscu "starej" deski, jezeli efekt bedzie zadawalajacy to... mi napisz - moze mi tez sie przydac
Pozdrawiam Adamus |
Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-09-13 20:21:06 W sumie to mam tyle dobra sytuacje, ze mam w auce mocno spekana, w piwnicy mniej spekana i w pokoju nie spekana, wiec jest gdzie sprawdzac :] |
Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-09-13 20:35:25 I tak narazie nie bede z tym nic kombinowal, a przy remoncie i tak wszystko sie rozbierze ![]() |
Mikry Miłośnik FSO 3xRWD, FWD, valve free Łódź | 2005-09-14 02:35:23 Ale przecież ta nakładka jest wykonana z elastycznych materiałów (na gąbce czy jakimś poliuretanie spienionym) więc żadne spreje w grę raczej nie wchodzą. Chyba, że piszemy tu o kratce głośnika? Proponowałbym raczej podpytać u jakiegoś tapicera. Ja generalnie spróbowałbym zwalczyć odbarwienie po prostu czarną pastą do butów, bądź jakąś specjalistyczną, koloryzującą do skajowej tapicerki. |
Domel Miłośnik FSO [i], VW Passat Toruń | 2005-09-14 07:25:30
Miało przecież nie brudzić
Ja proponuję taką operację - ten plastik który jest w najgorszym stanie poddać próbom wszelakim. I tyle. Dobrze pomalowany plastik (z podkładem+2-3 cienkie warstwy lakieru+może bezbarwny matowy/półmatowy) nie będzie obłaził z farby, a co z tego że jest giętki - przecież jest przykręcony... |
el_comendanto (M) Miłośnik FSO ![]() トヨタカムリ | 2005-09-14 08:04:19
Szpojlery stare np taki jak w borku tez byl z pianko-gumiszcza, a widzialem takowe pomalowane i farba z nich nie odlazila,mimo intensywnego dlutowania paluchem. ----------------- http://plepleple.pl |
profil-usunięty | 2005-09-14 09:51:58
Domelku szanowny, plastick owszem jest przykręcony, ale publiczność przyjdzie i zacznie naciskać, plastyk się zacznie uginać (bo miętki jest i pękać nie zamierza) i pomysł w dodę pójdzie (farbka nie jest już taka elastyczna jak się utwardzi, popęka i będzie kupa blada) |
_MACKO_ Polonez Caro Kraków | 2005-09-14 10:13:20 Przy okazji malowania.... . Poloneza czas zacząć - powiedziała rdza
Mam pewne rozterki co do wykonania zaprawek w moim Caro'95/96. Kolor nadwozia jest biały, natomiast tabliczka znamionowa tak zatarta, że numeru lakieru odczytać nie sposób, no i dzisiaj zastanawiam się od rana: lakier wierzchni ftalowy(autorenolak) czy jakiś akrylowy (np duplicolor). Tu coś trzeba zdecydować, może ktoś coś się wypowie z Was w tym temacie... POZDRAWIAM |