AFR szerokopasmowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakieś doświadczenia z tym wskaźnikiem?

AFR

też jestem ciekaw opini

kumpel takiego uzywa
w polaczeniu z szerokopasmowka z iveco robi robote

strojone prosiaki i miniak
jak na razie dziala

Nie no Darku, star treka i tak nie zrobisz

Toż to nie kosmiczna technologia przydało by się mieć czym stroić motorownię. Cena wydaje się być przystępna w porównaniu do produktów Innovate - pytanie jak z jakością?

Jakbys to chcial miec "luzem" a nie zamontowane (ile to wazy! ) to moglibysmy sie zrzucic...

Cytat:
2010-07-14 15:23:10, yapko pisze:
Jakbys to chcial miec "luzem" a nie zamontowane (ile to wazy! ) to moglibysmy sie zrzucic...

Sprawa do dogadania bo myślę o wersji przenośnej

kup lc-1 bedziesz mial logowanie etc duzo to przydatniejsze

dommelu kup Innovate'a, takie moje zdanie. ceny nie sa duzo wyzsze za podstawowy pakiet a jakosc duzo lepsza i nie traci na wartosci

Moim zdaniem lepiej kup Innovate LC-1. Nawet bez zegara. Tam możesz sobie dowolnie zaprogramować wyjście analogowe i jako zegar wykorzystać byle woltomierz

Trochę poczytałem, pomyślałem i muszę się z wami zgodzić - dzięki za opinie, niestety cena jest zdecydowanie wyższa.

Co do logowania na PC niby super tylko bez zaczytywania obrotów ma to mierne wykorzystanie - jak logować obroty, są takie urządzenia (low-cost), jak to się może nazywać, czy jedyne rozsądne rozwiązanie to LM-1, LM-2?

też nad takim czymś myślałem ale co przemawia za produktem innovate ? A co jest nie fajnego w tym tańszym zestawie z allegro ?

a jak mniemam istotne jest to żeby widzieć przy jakich obrotach mamy skład mieszanki

czyli obrotomierz + AFR na desce, przy czym to nie tak dokładne jak mapy w cpu

LC-1 z zegarem to koszt rzędu 210 dolarów z przesyłką, wiec jakies 730 pln - 130 pln wiecej niz to z allegro. zaelzy tez czego sie oczekuje - czy to ma byc na zasadzie ze jest jakis tam budzik na desce i cos tam sobie pokazuje czy ma to sluzyc do dokladnego strojenia wydumek. bo jak to drugie to zdecydowanie polecalbym innovate'a. a jak nie chcesz dommelu kasy wydawac, to niedlugo ma nam przyjsc uchwyt do mocowania sondy na koncowce wydechu takze bedziemy mogli stroic "od kopa" ze tak powiem takze zapraszam

LC-1 bez zegara 199$

LC-1 z zegarem 299$

z tym że w LC-1 nie potrzebujemy zegara by odczytywać pomiar jest też możliwość podpięcia laptopa

[ wiadomość edytowana przez: malyglod dnia 2010-07-16 09:09:44 ]

lc-1 z zegarem i przesyłką za 209$

ok zagiąłeś mnie

662zł z zegarem

ale jak logować do tego obroty ?

tylko podpięcie do świni ratuje ?

w maluchu? hmmm...obrotomierz z mozliwoscia sciagania logów w czasie rzeczywistym?

nie koniecznie mówię o maluchu, choć czytając temat raczej będzie służył do pomiaru w autach "historycznych"

jednak do malucha też się da zapiąć ECU mastera
i obroty by zaczytało

wtedy by można nałożyć na siebie mapy wzrostu obrotów z AFR

ale koszt takiej zabawy wzrasta wtedy do 1200zł i lepiej zainwestować tą kasę w LM?

[ wiadomość edytowana przez: malyglod dnia 2010-07-16 09:57:03 ]

Ecumastera mozna juz kupic uzywke za 250-300zl (sam bede sprzedawac niedlugo) tak wiec to nieduzy koszt , tym bardziej ,ze mozna podstroic sobie paliwo

Cytat:
2010-07-16 09:20:31, 3zeR_MDS pisze:
lc-1 z zegarem i przesyłką za 209$

+22% VAT i Cło czy jestem w błędzie ????