| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-09-09 13:00:18 ..i zdjecie zalozonego juz kolektora rurowego z poloneza GSi.
Kolektorki ssace do glowicy 1500
Jak chodzi kolektor rurowy opisze jak skoncze grac w Quake'a |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-09-11 09:35:23 moze opisze po krótce spostrzezenie co do kolektora wydechowego z poloneza GSi. Pierwsze co oczywiscie uslyszałem po założeniu kolektora rurowego to inny dzwiek z koncowego tlumika. Chodzi bardzo fajnie, cicho..ale zmienił sie dzwięk na taki bardziej rasowy. Moze po wycieciu srodkowego tlumika byłby bardziej slyszalny co do kolektorkow ssacych..moze je zaloze na najblizszego spota |
Simon_126 F&F Sympatyk /F/I/A/T/ CCS Nowy Sącz | 2003-09-11 09:50:05 Może zapodasz jakiś plik dźwiękowy z soundem twojej maszyny |
![]() Qba Czili-Czili-Bang-Bang łili-łonka | 2003-09-11 10:09:43 a weberki pod nie masz?..hmmm?
a tak BTW ile cie kosztowały IDF`y? pozdr;] |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-09-11 10:53:36 mam weberki...a dokladnie dellorto 40 DOCE..pasuja idealnie, juz sa podpięte do tych kolektorków. Teraz tylko zamontowac do kanta. Tylko intryguja mnie te rurki na kolektorach ssacych. To sa rurki do podciśnienia ?!
simon - moze na zajezdni sie cos nagra... |
Lunatic F&F Sympatyk Fiat 125 Warszawa | 2003-09-11 11:14:32 |
Konriii mnogo ;) KRAKÓW | 2003-09-11 12:11:18 jeśli juz to Dellorto DHLA
przed załozeniem wyczyść dokładnie i sprawdź czy są poskręcane (tzn gaźniki) - jakieś 2 tygodnie temu kumpel zakładał do 2107 - wiem co mówię rurki w kolektorze są pewnie pod serwo. a masz dysze mniej więcej pod swój silnik ??? na za dużych dojdzie do zmywania filmu olejowego z gładzi cylindra - sam wiesz czym to grozi masz jakiś szybszy wałek albo cuś ??? - na zwykłym zakładanie tego to w sumie nie ma wiekszego sensu Powodzenia PS. Wypasione masz kolektory PS2. Pokochasz ten dźwięk PS3. jako filtr powietrza polecam umocowanie 4ech filtrów od kaszlaka |
Konriii mnogo ;) KRAKÓW | 2003-09-11 12:23:23 Hmm
to jest jeden z tych gaźników ??? w takim razie to nie Dellorto tylko Weber ! |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-09-11 12:25:47 Tak DHLA..mała pomyłka. Gaźniki sa z alfy z silnikiem 1.7 wiec dysze moze będa jakoś w miare grały Na wałek i głowice odkladam peso..wałek z OBRu i głowica na wiekszych zaworach poszerzanych kanałach itp. Tez jezdzily te rzeczy na weberkach DCOE. Napewno te rurki sa od serwo ? bo mi do kolektora ssacego idzie tylko jeden przewód, pewnie trzeba jakies rozwidlenie na 2 zrobic ? Jak rozwiazaliscie to w ładzie ? pozdro |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-09-11 12:28:11
nie nie...to nie moj weber....to zdjecie chłopaka od ktorego kupiłem te kolektory. On rowniez mial to montowac do swojego DFa, ale mowil ze ciezko z czesciami do weberkow itp i sie nie zdecydował. Jak bedzie ktos z cyfrowką to zrobie fotki... moze nawet dzis beda... |
Konriii mnogo ;) KRAKÓW | 2003-09-11 12:31:23 myśmy nie mieli takich profi odlewanych kolektorów tylko spawane - i rurkę zrobiliśmy tylko 1dną proponuję zaślepić jedna i po krzyku a do drugiej puścić węża dellorto mojego kumpla są chyba z jakiejś alfy 1.8 (tak nam mówił kolega schwepes bo od niego odkupione) i dysze nawet przy duzo szybszym wałku sprowadzonym z Węgier są ZA DUŻE ! Działa i ma solidnego buta ale w cholerę pali i strach o ten film olejowy trzeba dorobić lub sprowadzic nowe. Podobno można też zasklepić stare dysze i wywiercić nowe mniejsze dziurki :: [ wiadomość edytowana przez: Konriii dnia 2003-09-11 12:35:34 ] |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-09-11 18:22:59 własnie wrociłem...przymierzyłem spasowalem A to fotki z dzisiaj !
wygląda to przepięknie ![]()
PS Ta łada twojego kumpla jest dłubana ?! czy tylko gazniki i wałek ? fotki thnx to Yaro.... |
![]() Qba Czili-Czili-Bang-Bang łili-łonka | 2003-09-11 18:35:54 ...masakra!
Piekny sprzet!...brawa za dłubanie jednostki 1500, a nie pójscie na łatwizne i wsadzenie dohc! ...juz sie nie moge doczekac jak to bedzie hulac! ...wrrrrrr |
Konriii mnogo ;) KRAKÓW | 2003-09-11 18:40:48 no ładnie to wygląda co do łady to tylko szybszy wałek (ale dużo Ale autko ma buta tzn obrazowo mówiąc z 4ma osobami na pokładzie solidnie zajara na 2ce gumkami 205 Pozdrów brata btw czysciłeś gaźniki w środku ??? - te miały straaasznie zakamienione wszystkie dysze - lepiej to sprawdź zawczasu o ile już nie patrzyłeś |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-09-11 18:45:00 gazniczki byly wymontowane z hulającej Alfy. Mialy jeszcze w komorze pływakowej włoskie paliwo Mozesz mniej wiecej przybliżyć koszt dorobienia kupienia dysz do jednostki 1.5 ? pozdro |
Konriii mnogo ;) KRAKÓW | 2003-09-11 18:54:23 hehe
nie wiem - jeszcze jest faza przed dorabianiem/kupieniem Narazie jest z powrotem oryginalny gaźnik bo na tamtych coś za szybko bak się kończył no i poza tym kumpel sie cykał o ten "film" Ale myślę ze niedługo powinno być już na stałe zamontowane to wtedy chętnie podzielę się wiedzą Ciekawostka: ostatnio na węgrzech jak byliśmy były 2 Ładziochy z zamontowanym nie dwoma a jednym podwójnym poziomym gaźnikiem bez jakichkolwiek innych przeróbek:
silnik taki cechował sie niezmienionym względem oryginału zuzyciem paliwe (10-11 l/100km) i mocą ok 100 KM. Na pytanie jakim cudem bez jakichkolwiek innych przeróbek odpowiadali że oryginalny gaźnik to poprostu g**no DCOE RULEZ
Powodzonka przy zakładaniu - czekam z niecierpliwością na wyniki operacji |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-09-11 19:05:09 ok, to ja czekam na wszelkie informacje. Miałem zakladac Dellorto odpowiednik IDFów tez 40tki. Ale był problem z wykonaniem kolektora ssacego, a poza tym trzeba by było ciąć maske a co do spalania to mi narazie pali 20l na 100km pozdro PS Jeden gaznik to za mało |