Kroplówka ze 120 oktan

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ponieważ nie mogę dojść do ładu z nowym gaźnikiem - przypuszczam przelewanie komory pływakowej - potrzebuję zrobić do testów zasilanie opadowe paliwem. Z czego najprościej to wykonać - myślałem o worku spryskiwacza, pojawił się też pomysł kroplówki, dużej strzykawki... Ktoś coś takiego robił? Chodzi o prowizorkę do krótkiego testu.

miałem kiedys problem z układem paliwowym, i myślałem że to wina baku, przewodów od baku do pompki, i zrobiłem "dodatkowy bak 2l" z kanistra plastikowego. W nakrętce zrobiłem otwór wprowadziłem wąż, w celu uzyskania szczelność skleiłem go wraz z nakrętką chyba poxipolem. Bak umieściłem na klapie od zewnatrz spinająć go trytkami do kratki chłodacej na klapie.
"Bak" spisał się znakomicie. Nie pamiętam czy robiłem dziurkę na gorze "Baku" w celu odpowietrzenia czy nie.

Wykonałem coś podobnego - butelka 1l z destylowanej wody, w dnie wykrojnikiem zrobiłem dziurę 8mm i wkręciłem krócieć pneumatyczny na teflonie na wąż 8mm, do tego powertape i działa, choć miałem wątpliwości czy króciec się utrzyma.

ja kiedys jak byłem mały zrobiłem extra patenta. Wziołem se silniczeok od spryskiwaczy i umieściłem go obok slinika, nastepnie podłączyłem go do przełącznika obok kierownicy. Potem umieściłem obok silniczka bulelke z paliwem i podłączylem to pod 'wtrysk" haha, no i wiadona z silniczk do gaziora, zrobiłem dziurki w tym kolanku plastikowym co jest na gazniku i jazda. Efekt był oszałamiajączy - zalało, szarpło i rozdupczyło mufke na wałku napędowym.

Cytat:
2010-09-15 21:27:22, BAND21T pisze:
ja kiedys jak byłem mały zrobiłem extra patenta. Wziołem se silniczeok od spryskiwaczy i umieściłem go obok slinika, nastepnie podłączyłem go do przełącznika obok kierownicy. Potem umieściłem obok silniczka bulelke z paliwem i podłączylem to pod 'wtrysk" haha, no i wiadona z silniczk do gaziora, zrobiłem dziurki w tym kolanku plastikowym co jest na gazniku i jazda. Efekt był oszałamiajączy - zalało, szarpło i rozdupczyło mufke na wałku napędowym.

Jakie spalanie Ci wyszło

Cytat:
2010-09-15 22:22:51, dommel pisze:
Jakie spalanie Ci wyszło

niewiem odrazu po odpaleniu "nitro" pzyrost szmocy był taki (chyba nijaki) ze spowodował to co napisałem wczesniej haha.