[MK VI] 1.8 XR3i 130KM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przymierzam sie do kupna tego samochodziku czy ktos moze mi przyblizyc cos na temat tego silniczka?

XR3I Takie cosik wujek google mówi

-----------------
FEFK#2486

Co z tego ze w google jest ja sie pytam ludzi ktorzy moze akurat maja cos takiego...

Sam mam taki. Wg mnie świetny silnik Oczywiście jeśli zdrowy, nie żre oleju,ma równe i wysokie sprężanie na garach Jeżdze takim 3 lata i złego słowa nie powiem,żadnej nawet najmniejszej usterki Spalanie około 10 litrów wachy średnio ale zdrwy RQB wynagrodzi to osiągami... Panuje stereotyp że ten silnik nie trzyma serii i takie tam,nie hamowałem swojego ale z doświadczenia wiem że mój lepiej jeździł od innych rqb

Jakze mnie cieszy Twoja wypowiedz ) znalazlem takiego do malych poprawek lakierniczych sadze ze cos z niego bedzie a jak myslisz duzo odstepuje slynnemu Rs-owi?

Nawet z zajechanym RSem nie ma szans N7A ma dużo więcej niutków i tym zabija Zeteca Jak będe miał gest to pojade na hamownie i złamie ogólnie panujące na forum pojęcie o tym silniku

sadze ze jak zmienie kolektor wydechowy i pare bajerow to cos powinno mu przybyc. ty mas zkolego jakies rzeczy przy motorze porobione czy calkowita seria?

Cytat:
2011-04-13 21:17:12, marcinekb1990 pisze:
sadze ze jak zmienie kolektor wydechowy i pare bajerow to cos powinno mu przybyc. ty mas zkolego jakies rzeczy przy motorze porobione czy calkowita seria?

Silnik 100% seria,jedynie mam troszkę przerobiony chwyt powietrza,prosto ze zderzaka do puszki, a w niej wkładka Pipercross

ja sobie zmienie od razu kolektor wydechowy na szerszy dolot oczywiscie rowniez jakis stozek itp zobaczymy jak sie bedzie krecil

Kolektror wydechowy,załóżmy 4-2-1 jeszcze rozumie,ale stożek?

stozek K&N chce zalozyc ale to wyjdzie jeszcze w praniu zobacze ile siana mi zostanie