Pilot od alarmu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Rozleciał mi się dziś pilot od alarmu nic by w tym było złego tylko ze jakiś psiur .............................. i alarm się włączył i tu problem wyłączyłem go z kluczyka, ale awaryjki cały czas migają,wyciągałem bezpiecznik i przestały, ale auta nie idzie odpalić pilota się już nie da sklecić czy idzie kupić nowy i ustawić częstotliwość i gdzie go kupić pomocy, bo musze śmigać rowerem do pracy a zimno z rana

Ja się przyłączam do pytania - mam 2 piloty z czego jeden niewiadomo dlaczego nie działa(bateria nowa - dioda sie zaswieca w nim ale nie działa) a drugi działa ale ma juz troche lat i mam wrazenie ze nie jest cudem techniki.Gdybym będąc gdzies poza miastem zamknął drzwi pilotem a potem nie mógł z niego skorzystac mając tylko kluczyk (uszkodzenie pilota lub wpadnięcie do kałuzy itp poprostu niezadziałanie) do auta wejde - sygnał wyłącze ale co z blokadą zapłonu ? TO dość "trudne" pytanie i zdaje sobie sprawe ze na forum moze nie być mozliwe udzielenie odpowiedzi - ale moze ktos wie jak lub gdzie mozna przeprowadzić dobranie drugiego pilota do instalacji lub ew naprawienie niedziałającego - ew jakis sposób awaryjny w w/w sytuacji.

hmm..przeciez warsztatów montujących alarmy jest jak psów..wystarczy podjechac do jednego na pale pokazac jakiego ma sie pilota ..koles blyskawicznie zlokalizuje tez centralke i albo dorobi sie drugiego pilota albo sie zmieni centralke i da nowe piloty...markon prawie kazdy alarm ma gdzies ukryty dodatkowy przycisk rozbrajania wlasnie na taka okazje..

ja to w ogole najchetniej pozbylbym sie tego gowna ktore zostalo zalozone tylko z powodu wymogow ubezpieczenia AC..alarm najwyzej wkurzy sasiadow ale napewno ani nie odstraszy zlodziei ani jak znam zycie nie zaalarmuje glownego zainteresowanego..ot pic na wode

panowie forum jest fajne ale takie sprawy zalatwia sie po prostu z fachowcami..szczegolnie ze alarmow jest iles tam typow i nie ma uniwersalnej rady dla kazdego a jak kolega nie moze odpalic samochodu to niech normalnie odepnie w cholere centralke alarmu i jezdzi poki co bez...zawsze to lepsze niz rower w taka pogode

Jakiej firmy macie alarmy?
W większości można nauczyć centralkę nowego pilota.
markon

Cytat:
i alarm się włączył i tu problem wyłączyłem go z kluczyka

Wyłączyłeś tylko wyjca a alarm nadal działa
Po wyjęciu bezpiecznika wyłączyłeś centralkę ale imobilajzer odcina Ci cały czas zapłon lub pompę paliwa lub obie rzeczy naraz

Najczesciej odcinaja pompe paliwa wiec samochod mozna odpalic podajac + na pompena krotko,. to tak awaryjnie. Malo ktory alarm ma wyrafinowane blokacy.

mi spadły kluczyki na podłogę i odtąd nie działa mi jeden pilot, dioda miga ale nie działa, ile można zapłaćić za naprawę? tak się pytam, bo mam jeszcze jeden działający ale kto wie kiedy go popsuję

Cytat:
2006-12-14 11:26:12, qbaj pisze:
hmm..przeciez warsztatów montujących alarmy jest jak psów..wystarczy podjechac do jednego na pale pokazac jakiego ma sie pilota ..koles blyskawicznie zlokalizuje tez centralke i albo dorobi sie drugiego pilota

chyba w Warszawie ja musze jechac z autem do Czestochowy czyli 50km
Cytat:
2006-12-14 17:26:13, rysiu1 pisze:
Jakiej firmy macie alarmy?
W większości można nauczyć centralkę nowego pilota.
markon

seciurite czy cos w podobie

Cytat:
2006-12-14 10:34:16, Esper pisze:
Ja się przyłączam do pytania - mam 2 piloty z czego jeden niewiadomo dlaczego nie działa(bateria nowa - dioda sie zaswieca w nim ale nie działa)

Mam dokładnie identyczną sytuację , wiec też jestem zainteresowany tematem

Cytat:
2006-12-14 17:26:13, rysiu1 pisze:
Jakiej firmy macie alarmy? W większości można nauczyć centralkę nowego pilota.

I to byłoby najlepsze rozwiązanie.
Ja mam Langeforda.

Cytat:
2006-12-15 10:53:08, slawekk pisze:
I to byłoby najlepsze rozwiązanie. Ja mam Langeforda.

Jaki model?

markon
To co napisałeś odnośnie alarmu nic mi to nie mówi i nic takiego nie mogę znaleźć.

[ wiadomość edytowana przez: rysiu1 dnia 2006-12-15 17:22:16 ]

Cytat:
2006-12-15 17:07:59, rysiu1 pisze:
Jaki model?

HP 110 A lub LS 110 - na krótkiej instrukcji jest napisane że pasuje do tych dwóch modeli. Nie ma tam ani słowa o programowaniu drugiego pilota

Na 99 % jest możliwe zaprogramowanie pilota tylko musisz mieć drugi sprawny pilot

Drugiego pilota mam sprawnego.
Takie zaprogramowanie jest możliwe domowym sposobem? Wiesz jak to zrobić?

Spróbuj tego:
Włącz stacyjkę znajdź przycisk reset to ten którym możesz wyłączyć alarm bez pilota i wciśnij go usłyszysz piknięcie syreny przyciśnij przycisk duży w tym co działa i zaraz przyciśnij też duży w tym co nie działa, potem mały w tym co działa i mały w tym co nie działa. Po tych czynnościach mają działać oba.

Dzięki , spróbuję tego. Zadzwonię jeszcze tylko w poniedziałek do poprzedniego właściciela (jeśli od półtora roku nie zmienił numeru tel.) i zapytam gdzie jest ten przycisk.
Że taki przycisk gdzieś jest dowiedziałem się dopiero w piątek po dokładnym ponownym przejrzeniu instrukcji

zawsze mzoesz zmienic centralke, badz jakis elektronik dorobi Tobie inna z dwoma pilotami podpinana pod ta co jest. Zeby sprawdzi czy pilot na podczerwien wysyla sygnal wystaczry zwykly telefon komrkowy z aparatem, wlaczasz aparat i pstrykasz dioda w obiektyw jesli na ekrenia telefonu zobaczysz kropke znaczy ze wysyla

Cytat:
2006-12-16 15:40:56, rysiu1 pisze:
Spróbuj tego: Włącz stacyjkę znajdź przycisk reset to ten którym możesz wyłączyć alarm bez pilota i wciśnij go usłyszysz piknięcie syreny przyciśnij przycisk duży w tym co działa i zaraz przyciśnij też duży w tym co nie działa, potem mały w tym co działa i mały w tym co nie działa. Po tych czynnościach mają działać oba.

czy mozna tak zrobic z nowym pilotem i ze starym działajacym?????????

czy moze ktos załatwic taki pilot bo nigdzie na inter takiego nie ma

Cytat:
2006-12-16 22:23:49, markon pisze:

Ta procedura odnosi się do alarmu slawekk-a.Nie wiem czy w Twoim jest tak samo.
Co do zakupu pilota ja nadal nie wiem jakiej firmy masz alarm więc nie wiem jakie to piloty.
Bywa tak że piloty (tej samej firmy i tak samo wyglądające)nie działają bo zmieniono w nich kod,kanał itp.

Cytat:
2006-12-18 17:30:39, rysiu1 pisze:
Ta procedura odnosi się do alarmu slawekk-a.Nie wiem czy w Twoim jest tak samo. Co do zakupu pilota ja nadal nie wiem jakiej firmy masz alarm więc nie wiem jakie to piloty. Bywa tak że piloty (tej samej firmy i tak samo wyglądające)nie działają bo zmieniono w nich kod,kanał itp.

na pilocie jest napisane TX -09HC6 a w srodku H 124569-

Powracam do tematu mam pytanie nienalazłem 2 pilota by porównac czestotliwosci a teraz pad mi ten działajacy pilot na ament została mi wymiana centralnego i tu pytanie czytrzeba wymieniac 4 siłowniki czy wystarczy tylko to cos w kształcie pudełeczka z regulacja nie znam nazwy i do tego piloty czy moze macie cos do polecenia