| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2009-06-17 13:30:30 Założę taki wątek dla miłośników "czarnego sportu". Mamy w kraju najlepszą ligę i piękne tradycje w tym sporcie. Kibicuje ktoś z Was jakiejś drużynie.
Wrzucajcie foty z maczów jak macie, wyniki, inne ciekawostki... Na poczatek zacznę od moich trzech żużlowych miast Wilki z Krosna - rodzinne miasto Koziołki z Lublina - bo tu mieszkam Apator Toruń - bo moja żona wychowywała się na Przedmieściu Bydgoskim w Toruniu i chodziła do SP 11 - Ci co chodzili na mecze wiedzą co to za szkoła |
yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2009-06-17 13:57:33 Ja kibicuje Unii Tarnow, na razie rzadzimy w 1 lidze szkoda ze wypadlismy z extraligi ale od dwoch lat klub sie staczal i to bylo raczej nie do unikniecia
Nie ma to jak zapach metanolu i zuzel na twarzy |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2009-06-17 14:01:01 jakoś od roku chodziły głosy, że Wanda miała się podnieść w Krakowie... a teraz Stal chce w Przemyślu coś w temacie żużla podziałać
A Unia Tarnów faktycznie jakoś tak po odejściu Gollobów zaczęła cieniować - no ale chyba znowu będzie Ekstraliga nie Yapek??? [ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2009-06-17 14:02:31 ] |
flapjck1 F&F Sympatyk mini urzut | 2009-06-17 14:08:21 lohohoho
moja baba jest zakrecona na pkcie zuzla i ma ta radoche ze z ramienia pracy jezdzi na grandprix ciekawym czy mi do cardiff ucieknie? |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2009-06-17 14:29:08
a we Wrocławiu mówi się
chuj chuj Apator
ale bez urazy ja nie kibic żużlowy szczerze to nie lubie tego sportu, tak tylko mi się przypomniało:d [ wiadomość edytowana przez: CEHU dnia 2009-06-17 14:30:04 ] |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2009-06-17 14:51:29 RKM to faktycznie kiedyś była niezła ekipa - ale najważniejsze, że jadą ciągle jadą co by sie nie działo ROW jedzie...
z kibicami to faktyczniekicha się robi, powoli chyba za dużo kolesi z piłki nożnej chodzi na mecze - to widać - NIESTETY |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2009-06-17 15:09:14
ktoś widział na żywo taką maszynę - ja miałem okazję |
yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2009-06-17 17:51:33
Na to wyglada, ciekawe jak bedzie z budowa druzyny do ekstraligi, poza tym to jest sport i nic jeszcze nie wiadomo ![]() |
Spawn_ad F&F Sympatyk Fiat 126p 1,0 Rybnik | 2009-06-17 23:07:46 Piotrek cos chyba masz jakies baaaaaaardzo stare info przyszedl nowy zarzad z inicjatywa i jest zupelnie inna bajka i to bardzo fajna bajka. w tym sezonie stadion peka, tlumy przychodza i jest niesamowita atmosfera a kibice sa naprawde fajni w porownaniu z np pilka nozna, nie ma zadnych burd itp. itd. oczywiscie wiadomym jest ze najlepszy to RKM ROW RYBNIK szkoda tylko ze w RP tak bardzo jest pomniejszany zuzel (praktycznie zero relacje w ogolnodostepnej TV w wiadomosciach sportowych a w gazeta na 1/35 kartki napisane wyniki) a przeciez na zuzel przychodzi wiecej ludzi niz na pilke (wystarczy spojrzec w dane), jest duzo bezpieczniej, kibice sa inni no i przeciez mamy tak jak ktos wspomnial najsilniejsza lige na swiecie i ogromne tradycje. pozdro dla milosnikow czarnego sportu |
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2009-06-18 07:18:23
ooo widzę, że ja też mam coś wspólnego z żużlem - często kupuję w Apatorze różnego rodzaju przepływomierze i przeliczniki ciepła |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2009-06-18 07:31:33
Stadion, żeczywiście jest wypaśny, byłem ze dwa tygodnie temu obejrzeć to cudo no i robi wrażenie
No tak nie do końca na bydgoskim - powiedzmy, że pod UMK... No to jak GP będzie w Toruniu to pewnie nie będzie w Bydzi - to nawet bliżej będę miał... bo 20 min z buta od teściów apropos - do bydgoszczy 17-10-2009 ktoś się wybiera??? Jako, że założyłem taki wątek postaram się jakoś uaktualniać - choć wyniki i tabele każdej ligi wrzucić co poniedziałek, żeby była pod ręką [ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2009-06-18 07:47:14 ] |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2009-06-18 22:38:45 To już nie jest ten sam speedway co przed laty... Ja na wszystkie mecze chodziłem jak jeszcze trzecią barwę Polonia miała i z Jutrzenką się trzymała, jak Ermolenko u nas latał, Połukard, Glücklich... Oj, z dwoma ostatnim przesadziłem, ich już nie widziałem . Jak Golloby jeździły w Bydzi to było nieźle...
Ale tak ogólnie to atmosfera zawsze na meczach ligowych, indywidualnych i GP (co rok się w Bydg odbywało!) była zajebiaszcza. No chyba, że Apator (wtedy Elektrim czy cuś) przyjechał . BTW - dobrze zrozumiałem, że Toruń to takie przedmieście Bydgoszczy? A stadion mieliśmy lepszy i po kolejnej modernizacji znowu będziemy mieć lepszy
Ja Wam mówie - Polonia pierwsza wygra na tym nowym stadionie!* * - jak połowa gospodarzy będzie miała defekty |
Poramancza F&F MEMBER 125p jaworzno | 2009-06-18 22:41:41 kurza mać, zaś ma ten sam paskudny avatar;/ |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2009-06-18 22:55:03 nie no Orindź, Tobie jeszcze nie przeszło? To taki powrót do korzen - za czasów małpy przynajmniej kilka Kredensów miałem .
Swoją drogą to nie sądziłem, że ktoś go jeszcze pamieta |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2009-06-19 07:32:52 No Race - jak Golloby jeździły w Bydzi to tam był speedeway - potem było gorzej, gorzej i twarde lądowanie na dupie w I lidze na koniec... a teraz też szau ni ma... Jeździ u Was w obecnym składzie taki mój znajomy w Toronto Tomasz C - ale coś kiepsko mu idzie ten sezon...
Teraz w Bydgoszczy Golloby tylko latają - w aeroklubie (ale tylko Tomek i Gollob Senior)
Stoi jeszcze na płycie lotniska TS 11 Iskra Tomasza??? |