[OT] żużel - oftop kibica czarnego sportu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Założę taki wątek dla miłośników "czarnego sportu". Mamy w kraju najlepszą ligę i piękne tradycje w tym sporcie. Kibicuje ktoś z Was jakiejś drużynie.
Wrzucajcie foty z maczów jak macie, wyniki, inne ciekawostki...

Na poczatek zacznę od moich trzech żużlowych miast

Wilki z Krosna - rodzinne miasto
Koziołki z Lublina - bo tu mieszkam
Apator Toruń - bo moja żona wychowywała się na Przedmieściu Bydgoskim w Toruniu i chodziła do SP 11 - Ci co chodzili na mecze wiedzą co to za szkoła

Ja kibicuje Unii Tarnow, na razie rzadzimy w 1 lidze szkoda ze wypadlismy z extraligi ale od dwoch lat klub sie staczal i to bylo raczej nie do unikniecia

Nie ma to jak zapach metanolu i zuzel na twarzy

jakoś od roku chodziły głosy, że Wanda miała się podnieść w Krakowie... a teraz Stal chce w Przemyślu coś w temacie żużla podziałać
A Unia Tarnów faktycznie jakoś tak po odejściu Gollobów zaczęła cieniować - no ale chyba znowu będzie Ekstraliga nie Yapek???

[ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2009-06-17 14:02:31 ]

Mi się ostatnio zdarzyło być na 2 meczach I ligi, PSŻ Poznań - START Gniezno i PSŻ Poznań - RKM ROW Rybnik.
Mało entuzjastycznie bylem do tego nastawiony z początku, ale, cholera, muszę powiedzieć, że to wciąga dość mocno! Atmosfera na meczach w Poznaniu bardzo jest fajna, rywalizacja jest, ale nie oznacza od razu nienawiści między kibicami przeciwnych zespołów. Chociaż w ekstralidze podobno bywa już różnie z tym...

lohohoho
moja baba jest zakrecona na pkcie zuzla
i ma ta radoche ze z ramienia pracy jezdzi na grandprix

ciekawym czy mi do cardiff ucieknie?

Cytat:
2009-06-17 13:30:30, Furiosus pisze:
Apator Toruń

a we Wrocławiu mówi się
chuj chuj Apator
ale bez urazy ja nie kibic żużlowy szczerze to nie lubie tego sportu, tak tylko mi się przypomniało:d

[ wiadomość edytowana przez: CEHU dnia 2009-06-17 14:30:04 ]

W Rybniku żużel kiedyś był na wysokim poziomie, ale niestety od paru lat tylko niższa liga i gówniarstwo na stadionach, co myślą że są na meczu piłki nożnej. Jest ładny stadion, ale załoga i zarząd niebardzo. Pamiętam jeszcze jako łepek, jak po każdych zawodach były wyścigi maluchów na torze to była frajda

RKM to faktycznie kiedyś była niezła ekipa - ale najważniejsze, że jadą ciągle jadą co by sie nie działo ROW jedzie...
z kibicami to faktyczniekicha się robi, powoli chyba za dużo kolesi z piłki nożnej chodzi na mecze - to widać - NIESTETY

ktoś widział na żywo taką maszynę - ja miałem okazję

Cytat:
2009-06-17 14:01:01, Furiosus pisze:
A Unia Tarnów faktycznie jakoś tak po odejściu Gollobów zaczęła cieniować - no ale chyba znowu będzie Ekstraliga nie Yapek???

Na to wyglada, ciekawe jak bedzie z budowa druzyny do ekstraligi, poza tym to jest sport i nic jeszcze nie wiadomo

Piotrek cos chyba masz jakies baaaaaaardzo stare info przyszedl nowy zarzad z inicjatywa i jest zupelnie inna bajka i to bardzo fajna bajka. w tym sezonie stadion peka, tlumy przychodza i jest niesamowita atmosfera a kibice sa naprawde fajni w porownaniu z np pilka nozna, nie ma zadnych burd itp. itd. oczywiscie wiadomym jest ze najlepszy to RKM ROW RYBNIK szkoda tylko ze w RP tak bardzo jest pomniejszany zuzel (praktycznie zero relacje w ogolnodostepnej TV w wiadomosciach sportowych a w gazeta na 1/35 kartki napisane wyniki) a przeciez na zuzel przychodzi wiecej ludzi niz na pilke (wystarczy spojrzec w dane), jest duzo bezpieczniej, kibice sa inni no i przeciez mamy tak jak ktos wspomnial najsilniejsza lige na swiecie i ogromne tradycje. pozdro dla milosnikow czarnego sportu

"trza połozyć dziś kutasa na wrocławskiego atlasa" a tak u nas w toruniu sie spiewa

joke

jak byłem młodszy latałem na wsyztskie mecze w toruniu. teraz nie ma tego zapachu ani zuzel na twarz nie leci bo są dziwne pomysły techniczne, słyszłąem ze głosnosc mają obnizac też wiec będą scigali sie jak skuterami.
z miedizńskim to aj do szkoły chodziłęm tak sie pochwale mzoe.
równiez uwazam ze kilka lat temu atmosfera na stadionie była inna niż teraz, mysle ze lepsza.

piekny mamy stadion nóweczke, dziś był ole olsen w toruniu- klub bedzie starał sie o grand prix.

szkoda ze forumowego kolegi zona wychowywała sie na bydgoskim przednmiesciu w toruniu.... a jest tyle ładnych i spokojnych dzielnic....
teraz tam evil_one urzeduje centralem i dizedzi są grzeczne i z domu nie wychodzą

mistrz mistrz APATOR!!!!

wątek oki,czasem klikne jak będziesz Fur uaktualniał zdarzyło mi sie poleciec kilka razy na Orła w zeszłym i wczesniejszym jeszcze sezonie.generlanie napinka była z awansem,czas pokaże co bedzie żużel extra sprawa,pierdolniecie jest,full contact jest.niech sie Dejta wypowie

Cytat:
2009-06-17 13:30:30, Furiosus pisze:
...Apator Toruń...

ooo widzę, że ja też mam coś wspólnego z żużlem - często kupuję w Apatorze różnego rodzaju przepływomierze i przeliczniki ciepła

Cytat:
2009-06-17 23:41:15, marecki1806 pisze:
piekny mamy stadion nóweczke, dziś był ole olsen w toruniu- klub bedzie starał sie o grand prix.

Stadion, żeczywiście jest wypaśny, byłem ze dwa tygodnie temu obejrzeć to cudo no i robi wrażenie

Cytat:
2009-06-17 23:41:15, marecki1806 pisze:
szkoda ze forumowego kolegi zona wychowywała sie na bydgoskim przednmiesciu w toruniu....

No tak nie do końca na bydgoskim - powiedzmy, że pod UMK...

No to jak GP będzie w Toruniu to pewnie nie będzie w Bydzi - to nawet bliżej będę miał... bo 20 min z buta od teściów
apropos - do bydgoszczy 17-10-2009 ktoś się wybiera???

Jako, że założyłem taki wątek postaram się jakoś uaktualniać - choć wyniki i tabele każdej ligi wrzucić co poniedziałek, żeby była pod ręką

[ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2009-06-18 07:47:14 ]

Ja, nie bedac kibicem zuzla, w zeszlym roku wybralem sie do Cardiff na GP. I musze przyznac, ze atmosfera byla przechuj. Same zawody moze bez rewelacji, ale kibice z calego swiata przed i w czasie meczu stworzyli meeeega klimat. Duzy plus nalezy sie organizatorom za zamkniecie miasta, chociaz nie jest to dla nich nic nadzwyczajnego-tutaj, co tydzien, na caly weekend zamyka sie cale scisle centrum.
W tym roku, z roznych wzgledow, nie moge sie wybrac. I musze przyznac, ze zaluje...

PS. Wybrzeze rzondzi

To już nie jest ten sam speedway co przed laty... Ja na wszystkie mecze chodziłem jak jeszcze trzecią barwę Polonia miała i z Jutrzenką się trzymała, jak Ermolenko u nas latał, Połukard, Glücklich... Oj, z dwoma ostatnim przesadziłem, ich już nie widziałem . Jak Golloby jeździły w Bydzi to było nieźle...
Ale tak ogólnie to atmosfera zawsze na meczach ligowych, indywidualnych i GP (co rok się w Bydg odbywało!) była zajebiaszcza. No chyba, że Apator (wtedy Elektrim czy cuś) przyjechał . BTW - dobrze zrozumiałem, że Toruń to takie przedmieście Bydgoszczy? A stadion mieliśmy lepszy i po kolejnej modernizacji znowu będziemy mieć lepszy
Ja Wam mówie - Polonia pierwsza wygra na tym nowym stadionie!*

* - jak połowa gospodarzy będzie miała defekty

kurza mać, zaś ma ten sam paskudny avatar;/

nie no Orindź, Tobie jeszcze nie przeszło? To taki powrót do korzen - za czasów małpy przynajmniej kilka Kredensów miałem .
Swoją drogą to nie sądziłem, że ktoś go jeszcze pamieta

No Race - jak Golloby jeździły w Bydzi to tam był speedeway - potem było gorzej, gorzej i twarde lądowanie na dupie w I lidze na koniec... a teraz też szau ni ma... Jeździ u Was w obecnym składzie taki mój znajomy w Toronto Tomasz C - ale coś kiepsko mu idzie ten sezon...
Teraz w Bydgoszczy Golloby tylko latają - w aeroklubie (ale tylko Tomek i Gollob Senior)
Stoi jeszcze na płycie lotniska TS 11 Iskra Tomasza???