Producent i typ zmieniarki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
ma ktos moze z klubowiczow jakas zmieniarke zewnatrzna.
chodzi mi dokladnie o typ, model i producenta.
Wiem ze Toyota Sprzedaje zmieniarki :
Panasonic
Pionner
Clairon

I teraz poszukuje typ zmieniarki ktora pasowalaby do mojego radyja w Yarisie - bez zadnych interfajsow czy innych adapterów

pozdrawiam

Najlepiej podjec do jakiegos serwius car-audio oni ci sprawdza jakie zmierniaki beda pasowac do twojego radyjka, a w aso niekupuj bo zaj... drogo, polecam allegro bardzo tanie i dobre zminiarki !! sam sie przymierzam do kupna!!

proponuję jechać do jakiegoś Media Marktu, albo chociaż do jakiegoś marnego, najlepszego sklepu car - audio w mieście - tam jeżeli Ci nie doradzą, to może chociaż nakierują Cię na jakiś trop - ale powinni pomuc

Też bym sobie coś podłączył w swoim Yarku
ale wydaje mi się że do radia z base'a nie da się bezpośrednio nic podłączyć

[ wiadomość edytowana przez: ron dnia 2003-09-12 15:14:28 ]

no może być ciężko - ja mam narazie dodatkowe radyjo z CD i jest luz - zbieram teraz na radyjo M(ał)P(y)3

generalnie jest tak ze w w dwoch aso kolo Szczecin a nic nie wiedza na temat podlaczenia zmieniarki innej niz tej od nich z oferty. nie maja zadnych opisow wyjsc z radia (opis pinow w radiu).
Mowia ze ich zmieniarka (za 1700 zl komplet) nie ma porblemow z radiem w Base.

Nastepnie udalem sie do Audio-Hit'a w Szczecinie (do kolesia ktory ma duzo sukcesow w tej dziedzinie - naglosnianie aut) i rozlozyl rece i powiedzial ze nie bedzie sie jeb.. z jakas zmieniarka do fabrycznego radia. Zaoferowal mi ponadto za 350 zl oryginalna
zmieniarke Toyotowska (wyjeta z toyoty) na bazie Clarion'a, ale bez kabla - wiec dupa zimna bo wszystko wlasnie rozbiega sie o kabel RADIO<>JAKAKOLWIEK_ZMIENIARKA.

Nastepnie dorwalem na GG kolesia ktory na allegro sprzedaje te intejfesy RADIO<>ZMIENIARKA_SONY za bagatela 320 zl. Tez mi w sumie nic nie doradzil, ale wyciagnalem od niego fotke bebechow tego interface. W sumie taki sobie uklad na kosci za 20 zl ktora trzeba zaprogramowac specjalnym programatorem i trzeba miec do tego jeszcxze jakis soft i wiedziec jak to zaprogramowac ...generalnie nie oplaca sie robic samemu ... chyba ze produkcja masowa...to tak

i generalnie nic dalej nie wiem.....jakby ktos mial jakas zmieniarke..z kablem i moglby naszkicowac co i jak bylo by fajnie.

takze opis tej kosdtki 2x7 pin z radia (ta kostka z dwoma kabelkami) znacznie przyczynilby sie do jakiegois postepu w tej dziedzinie.....

((((((((((

Serwis specjalnie "nic nie wie". Znajomy który kiedyś pracowała w ASO miał z tamtąd fajną instalkę i było super.
Ja przyjechałem do tego samego ASo a oni mi wyjeżdżają ze swoją zmieniarką za 1700 i głośnikami w drzwi po 300 za sztukę. Jeszcze bezczelnie twierdzą że "fajnie grają", a jak pyatm o inne głośniki to nic nie wiedzą; ani jak montować; ani jakie pasują. Dosłownie zwałka