Wywalony katalizator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam chciałem się przywitać na początku i pożyczyć wesołych poświąt wszystkim wywaliłem grubo przed świętami katalizator i wstawiłem przelotową rurkę w obudowie niby nowegoi kata, auto odzyskało duuuużą moc i temperatura ustabilizowała się delikatnie pod kreską rewelacja no i silnik zyskał ładnego brzmieniana wylocie ostatniego tłumika delikatny "sport" silnik się nie dławi, natomiast na gazie temperatura nadal wysoko sobie wędruje lecz chyba to normalne przy gazie no cóż to jako ciekawostka dawno mnie tu nie było pozdrawiam wszystkich raz jeszcze

Ja troszke wyrwe ten watek bo nosze sie z takim samym zamiarem i pytanko:
Jaka mamy srednice wydechu???

Cytat:
2007-01-02 21:11:22, yankie pisze:
[ciach...]
Jaka mamy srednice wydechu???

Za małą

Cytat:
2007-01-03 07:01:43, AsterixGal pisze:
Za małą

hehehe zgadzam sie. Wiec pozostaje mi czolgac sie z suwmiarka pod samochodem...
Dobra, dobra....

pewnie że za mała podaje nr tel do taniego gościa w sosnowcu co rbi sam na licencji walkera za wymianę na nowy środkowy tłumik oraz wstawienie puszki z przelotką zamiast kata zapłata 180 pln (32) 292-00-09

Jest jakiś sposób żeby jednoznacznie określić czy katalizator jest zatkany albo wypalony? Ostatnio coś zmuliło mi auto nie ma wogóle mocy. On widzi górki a ja nie 120 km/h max silnik buczy a mnie trafia

Cytat:
2007-01-04 11:44:53, lanuch pisze:
120 km/h max silnik buczy a mnie trafia

nie no masz normalnie ograniczenie predkosci

a masz gaz? jeśli tylko benzynka to nie sprawdzisz co dokładnie muli po kolei zacznij od świec może jedna jest trafiona może zapłon a może pompa paliwa A wogóle to może uciekli do lasu jest wiele może wywal kata to będziesz już miał jedną usterkę mniej

Tu jest fajna rzecz zamiast kata ja sam sobie takie cos zrobiłem

Cytat:
2007-01-05 19:34:23, JaChomik pisze:

Właśnie myślałem nad tym tylko zastanawia mnie czy nie będzie chodził za głośno z taka rurką. A jak na przeglądzie? normalnie przeszedł czy mu pomogłeś ?

Cytat:
2007-01-05 22:44:33, lanuch pisze:
Właśnie myślałem nad tym tylko zastanawia mnie czy nie będzie chodził za głośno z taka rurką. A jak na przeglądzie? normalnie przeszedł czy mu pomogłeś ?

normalnie nie przejdzie.

Cytat:
A jak na przeglądzie? normalnie przeszedł czy mu pomogłeś ?

Zawsze mnie uczono abym pomagał gdy zajdzie takowa potrzeba

Cytat:
2007-01-05 19:34:23, JaChomik pisze:

Nie, nie za taki kawałek rurki który sobie samemu można zrobić
Ja myślałem raczej o czymś takim >>>KAT<<< a i z przeglądem mniej problemów...

Cytat:
2007-01-02 21:11:22, yankie pisze:
Ja troszke wyrwe ten watek bo nosze sie z takim samym zamiarem i pytanko: Jaka mamy srednice wydechu???

średnica wydechu to 50mm po odjeciu grubosci ścianek rury samo światło ma jakieś 48-47 mm co do średnicy końcówki to nie wiem mam końcowy wydech firmy WM jakieś 78mm
co do waszych gdybań na temat katalizatora wstawiacie strumienice w obudowie kata i po problemie, przechodzi badanie (wskazania pomiarowe zmieniaja się minimalnie) bez problemu chyba że wasze bryczki palą olej wtedy to grubszy problem

Cytat:
2007-01-06 00:25:44, Cwikus pisze:
normalnie nie przejdzie.

Masz tak zrobione że twierdzisz że nieprzejdzie czy tylko tak Ci się wydaje?
Tak sie składa że ja mam coś takiego i auto przechodzi przeglądy bez pomagania zarówno na Pb jak i na gazie.

Ja mam w obudowie katalizatora wspawaną rurkę,koszt tego i montażu -50 zł .Tak więc to co jest na allegro jest ciut przy drogie

Pozdrawiam

Tylko rura a nie zadna "strumienica".

Jezeli motorownia jest sprawna (i sonda lambda ) przeglad przejdzie bez "wspomagania" bo spaliny beda ok.

A co ciekawe niezla kase mozna wziasc za starego kata z espero.
Wystawilem swoj stary z piwnicy i dostaje oferty na email ze za 200 pln biora od reki
Troche sie dziwilem na ch.. tylu ludziom katalizator z Espero ale juz wiem Chodzi o metale szlachetne ktore tam sa. A ten z Espero jest dosyc dobrze w nie wyposazony

Pozdr
Jadzwin

Odświerzę lekko.
Co można wstawić zamiast katalizatora tak, by sonda nadążała mierzyć i samochód nie palił przez to więcej ???
Chcę wyciąć go jakoś na dniach...

Cytat:
2010-06-04 00:10:00, Ikarus260 pisze:
Odświerzę lekko. Co można wstawić zamiast katalizatora tak, by sonda nadążała mierzyć i samochód nie palił przez to więcej ??? Chcę wyciąć go jakoś na dniach...

spytaj krzychu_cha ! - nie dość że pracuje na wydechach , to jesio TO coś co zastosował u siebie i polecił mnie ( też zastosowałem w esperaczku) doskonale się sprawdziło

Dzięki za podpowiedź.
Myślę,że jak to wytnę to odzyskam trochę więcej mocy, a to co poleci Krzychu nie będzie kosztowało tyle co nowy katalizator
Coś tu o strumiennicy łuskowej widzę na allegro dobrze piszą
I nie drogo.

[ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2010-06-04 00:30:43 ]

Cytat:
2010-06-04 00:10:00, Ikarus260 pisze:
Co można wstawić zamiast katalizatora tak, by sonda nadążała mierzyć i samochód nie palił przez to więcej ???

Gazrurkę. Efektów ubocznych brak.