Zwezka a dolocie przy LPG.... 6 zdjec

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Bez komentarza

Jak widac na zdjeciach ilosc powietrza przy OTWARTEJ klapce jest godna podziwu

etam najlepsze jest jak coś z tego gówna poleci do silnika.....

koledzie wyleciała śrubeczka......i głowice musiał robić....

PS jeżeli macie taką zwężke w dolocie to znaczy że macie tandetną i pokrzaczoną instalke.
Ta zwęzka ma zapobiegac gaśnieciu samochodu przy wyższych prędkościach.

mi to wygląda na zawór "przeciwwybuchowy" tyle że jakby połączenie dw€ch typów w jednym.
Taki z tą klapką mam sam i jest montowany w obudowie filtru powietrza(klapa otwiera się na zewnątrz.
Taki z gumą jest montowany na przewodzie przed przepustnicą.
ale żeby obydwa na raz?
jeśli już to powinny na mój gust być zamontowane w obudowie filtra
ale budowa ze zdjęć wskazuje że przewidziano montaż w przewodach no i mamy zwężkę
poprostu ktoś przedobrzył.
swoją drogą zwężanie kanał€w tp częsta praktyka w śród gazowników (jak się nie chce regulować lub po najniższych kosztach wsadza instalkę do jebitnego silnika, to prościej zmniejszyć dostęp powietrza) widziałem jak do 2litrowej ściery zaślepiali połowę przewodu bo im wolne obroty nie wychodziły a póżniej głąbisko się dziwił że mu tą zaślepkę (z izolacji elektrycznej) zrywało. Nie dziwiło go natomiast że przy przegazówce ten przyślepiony przewód kurczył się o połowę długosći (żebrowany gumowy) bo takie tworzyło się podciśnienie.
chcesz mieć dobrze? - zrób sam!! :lol wyjątek sex)

dokładnie!

ja teraz szukam szerszego miksera bo on mi troche zawęża przepływ powietrza, bede musiał dorobić nowy dolot z nierdzewki....i autko powinno ponownie zacząć smigać jak za dawnych dobrych lat ....ale bedzie fajnie jak Maćka na LPG złoje ....dobra żartuje

To jest typowy zawor antywybuchowy

Co do klaplki... ona ma chronic filtr powietrza tak aby wybuch nastepowal w dolocie a nie w obudowie filtra...

Co do instalowania tego w badziewnych instalacjach...

Nie macie racji... instalacje firmy ELPIGAZ sa naprawde dobre i nie ma co narzekac... komputery w nich sa OK.

To co macie w dolocie to zalezy TYLKO i WYLACZNIE od zakladu... instalacja gazowa NIE WYMAGA zadnego zabezpieczenia.. to zostalo wymyslone dla bezpieczestwa ale nie naszego a filtra, przeplywomierza, przepustnicy

"... Ta zwęzka ma zapobiegac gaśnieciu samochodu przy wyższych prędkościach..."

Pierwsze slysze

to zacofany jesteś zobacz że wiekszość epserynek na lpg ma albo takie cuś, albo przerobiony i odwrócony dolot.... z ciekawości rozbujaj esperaka do 150 i wcisnij sprzęgło

Mój zgasł jeden raz - ale dolot mam w 100% fabryczny....no może nie licząc wciśniętego miksera - ale to było przed moimi regulacjami, teraz ustawiłem pozycje wyjsciową aktuatora na 90 kroków a max spadek na -20 i jest git, choć niekiedy potrafi zafalować - przy 150km/h na luz i obroty spadają do 700 potem rosną do 1500 i powoli opadają na 850.....bede musiał jeszcze zmniejszyć do -17 coś ok tego

Powiem wam że dobre zamontowanie instalacji jest ważniejsze od jej producenta - ja mam naprawde dobrze założoną i odpukać żadnych problemów
PS i nie mam żadnych antywybuchowych wynalazków

ja mam w 2 autach takie rozwiazanie tylko ze u mnie otwiera sie na maxa.....(lanos z fabryczna instalacja) i zadnych problemow nie zauwazylem...takze twierdzenia z instalcja rozkrzaczona czy cois takiego nie popieram....

P.s srubki mam na silikon zaklejone

Tomek jechalem nim 180 i wciskalem sprzeglo i nic
U mnie jest ok

Dominik...wyjmij tą zwęzke.....zobaczysz jak autko ożyje...

KeyJey roboty mechaniczne zaczolbym od cyklinowania podlogi, jest w fatalnym stanie

no niestety nie moge tego wyjac bo nie mam drugiegoi ukladu dolotowego..a nie jak tego nie mozna polaczyc