| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2003-09-13 23:04:16 Bez komentarza Jak widac na zdjeciach ilosc powietrza przy OTWARTEJ klapce jest godna podziwu |
malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2003-09-13 23:43:06 mi to wygląda na zawór "przeciwwybuchowy" tyle że jakby połączenie dw€ch typów w jednym.
Taki z tą klapką mam sam i jest montowany w obudowie filtru powietrza(klapa otwiera się na zewnątrz. Taki z gumą jest montowany na przewodzie przed przepustnicą. ale żeby obydwa na raz? jeśli już to powinny na mój gust być zamontowane w obudowie filtra ale budowa ze zdjęć wskazuje że przewidziano montaż w przewodach no i mamy zwężkę poprostu ktoś przedobrzył. swoją drogą zwężanie kanał€w tp częsta praktyka w śród gazowników (jak się nie chce regulować lub po najniższych kosztach wsadza instalkę do jebitnego silnika, to prościej zmniejszyć dostęp powietrza) widziałem jak do 2litrowej ściery zaślepiali połowę przewodu bo im wolne obroty nie wychodziły a póżniej głąbisko się dziwił że mu tą zaślepkę (z izolacji elektrycznej) zrywało. Nie dziwiło go natomiast że przy przegazówce ten przyślepiony przewód kurczył się o połowę długosći (żebrowany gumowy) bo takie tworzyło się podciśnienie. chcesz mieć dobrze? - zrób sam!! |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2003-09-14 14:00:50 Tomek jechalem nim 180 i wciskalem sprzeglo i nic U mnie jest ok |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-09-14 16:39:18 Dominik...wyjmij tą zwęzke.....zobaczysz jak autko ożyje... |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2003-09-15 12:31:49 KeyJey roboty mechaniczne zaczolbym od cyklinowania podlogi, jest w fatalnym stanie |
Dominik_Olechnowicz Szczecin | 2003-09-16 19:22:57 no niestety nie moge tego wyjac bo nie mam drugiegoi ukladu dolotowego..a nie jak tego nie mozna polaczyc |