MotoNews.pl

[MKV] zwężka w obudowie filtra

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie, jest taka zwężka zaraz na początku obudowy filtra powietrza i ona sie tam rusza, raz zamyka zimne powietrze raz ciepłe. Czy mozna ją wywalic?? Silnik 1.4. Pytanie to wzieło sie poniewaz usunelismy to w fiescie 1.1 na gazniku i tak jak by lepiej jechał bo dostaje wiecej zimnego powietrza. Jak to ma sie do essa i wogóle po co to jest i co to robi??

dzięki z góry za odpowiedzi

Witajcie, nie napisaliście o jaki silnik chodzi, ale zakładam że macie na myśli 1.4 na monopunkcie. Napiszcie może dlaczego chcecie to wywalić i w czym wam to przeszkadza, bo to spełnia funkcje tylko przy niskich temperaturach. Zadaniem tej klapki jest dopuszczanie ciepłego powietrza zbieranego znad kolektora, ma to znaczenie zimą w celu stworzenia odpowiedniej mieszanki paliwowo powietrznej.
Więc jeżeli ten mechanizm pracuje płynnie i się nie zacina, jego praca nie powoduje żadnych usterek, tym bardziej o takiej porze roku.

A tak między nami ilu ''was'' pisało ten temat i jak razem zmieściliście się przy jednej klawiaturze?

Cytat:
2010-11-08 12:41:37, Remarq pisze:
A tak między nami ilu ''was'' pisało ten temat i jak razem zmieściliście się przy jednej klawiaturze?

No ja widzę:

seba1 - z olsztyna
kuna1 - z gdańska

Czyli dwóch

Cytat:
2010-11-17 22:01:35, Tigerbart pisze:
No ja widzę: seba1 - z olsztyna kuna1 - z gdańska Czyli dwóch

no chyba że tak, ciekawe w jakim mieście wysłali tego posta? pewnie gdzieś w połowie drogi