Głośniki do tylnych drzwi Avensis 98-00

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !

Czy ktoś wstawiał głosniki do tylnych drzwi ? U mnie standardowo nie ma tam miejsca n nie ani instalacji. Jaki rozmiar mieści się bez problemów ? 13 cm czy jednak bezpieczniej 10 cm?

Tu Ci nie pomogę bo akurat u mnie są głośniki (standardowo szajsowate 13-ki przynitowane). Z przodu wymieniłem na jakieś większe ale nie pamiętam jaki rozmiar. Chyba 15 albo jakoś tak. Weszły na styk...
Te z tyłu to na razie sobie całkiem wyciszam bo jeden leciutko niedomaga. Mam w planie wymianę, ale kiedy???
Who knows!

Pozdrawiam

Cytat:
Tu Ci nie pomogę bo akurat u mnie są głośniki (standardowo szajsowate 13-ki przynitowane).

Pomogłeś, no bo teraz już wiem, że 13-ki się zmieszczą. Dzięki !

No to powodzenia

W Avensisie z przodu są 13 więc i z tyłu będą takie same. Z przodu wymieniając oryginalne głośniki na inne musiałem zrobić specjalny dystans żeby zbyt głeboko w drzwi nie weszły..różnica jes na mocowaniach..oryginalne mają w połowie grubości głosnika uchwyty a inne jakieś firmowe mają na "wierzchu".
Ale teraz wkońcu gra porzonnie w autku Powodzenia!

Cytat:
2003-10-28 13:21:55, Darus pisze:
W Avensisie z przodu są 13 więc i z tyłu będą takie same. Z przodu wymieniając oryginalne głośniki na inne musiałem zrobić specjalny dystans żeby zbyt głeboko w drzwi nie weszły..różnica jes na mocowaniach..oryginalne mają w połowie grubości głosnika uchwyty a inne jakieś firmowe mają na "wierzchu".
Ale teraz wkońcu gra porzonnie w autku

Ja to taki wymagający nie jestem. IMO z przodu grają wystarczająco. Tylko z tyłu chce dołożyć drugą parę, żeby też w miarę równo było słychać.

A jaki głosniki założyłeś ?