MotoNews.pl

[BR] Dystanse kół

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Byli by jacyś chętni ? Alu, nierdzewka albo kwasówka do wyboru

jak sa do malca i do tego 4 i w dobrej cenie to klepie

Cena?

Cena zależny od ilości zużytego materiału czyli średnicy i grubości dystansu, ale drogo na pewno nie będzie
Podajcie jaka interesuje was średnica i grubość oraz rodzaj materiału.
Jeśli chodzi o inne marki potrzebny tez będzie rozstaw szpilek fiaty mają 4x98 to wiem.

4 dystanse 30mm przelotowe
4 dystanse 10mm przelotowe

cena?
oczywiście alu

[ wiadomość edytowana przez: Dar00 dnia 2010-11-17 20:26:13 ]

Również proszę o wycenę:
4szt. ALU 10mm
4szt. ALU 15mm

Różnież prosil bym
4szt. 15mm Alu

A jest szansa na takie ze zmiennym centrowaniem?

No tak... Zmienne centrowanie proszę o objaśnienie temata wszystko jest do zrobienia...
Panowie a średnicy ile ? Ma ktoś jakis dystans ? srednica tez mi bedzie potrzebna. Wiem ze srednica piasty 58.

Cena panie, cena!
Bo określenie "tanio/niedrogo" to pojęcie baaardzo względne. Wiesz już mniej więcej czego chcemy więc podaj orientacyjną cenę. ( 5zł, 50zł czy 500zł).

Na pewno taniej niż na allegro. Cena jak pisałem uzależniona jest od ilości materiału dokładnie średnica, szerokość, rodzaj materiału.
Brak mi tylko średnicy całości, jak ktoś ją poda jaka jest dla kanta/malacza będę wyliczał poszczególne szerokości
Znalazłem gdzieś 138mm. Policze dla 138 a jak ktoś bedzie chciał inną to niech pisze.

[ wiadomość edytowana przez: faownik81 dnia 2010-11-18 18:46:32 ]

taniej niz na allegro metoda tradycyjna sie chyba nie da , bo na allegro sa dystanse lane ,jesli chcesz toczyc z preta PA6 to bedzie nieoplacalne

Też tak mysle.Sam material na 15mm dystans to koszt kolo 30PLN.

Ja bym sie wstrzymał z wypowiedziami do póki majster nie zrobi wyceny
Znalazłem jakiś rys techniczny dystansu nawet nie wiem czy nie na tym forum.
Tak to wygląda:

Wg mnie to średnica zew wystarczy 130mm na piaste 58,1 ale na felge 58 (felga ma 58,1) 0,1 jest luzu podebranie na piaste 8mm to za mało dałbym 9-10mm a odsunięcie pod felge też min 8mm 5 to za malo. Ja robie dystanse wg tych wymiarów i materiał w zeszlym roku wychodzil na dystanse 12mm 80 kilka zł (pociete krążki)

Moze masz i racje, zawsze bedzie wytrzymalsze. Jeśli będą jakieś zamówienia każdy może sobie pozmieniać wymiary i napisać tu więcej zebrać tam mniej.

Ceny przy min. 2szt przedstawiają sie następująco:

30mm 60zł szt
25mm 55zł szt
20mm 50zł szt
15mm 45zł szt
10mm 40zł szt

Bez pierścienia centrującego 5zł za szt taniej.
Materiał PA6 nie mieszany odlew który przeważnie jest na jeden sezon

Szczerze myślałem ze będzie taniej ale cóż...
Istnieje możliwość podwiezienia na trasie Olsztyn Wawa Radom.

ja bym potrzebował do mojego malca pod felgi od seiko

Jeśli chcesz zmienić rozstaw śrub dystansem to dystans musi być stalowy z alu może wyrwać szpilkę...

O co zamieszanie???126 i seicento maja4x98

nie musi byc stalowy, po prostu musi byc grubsze alu, przynajmniej 4cm, do tego pierscien centrujacy i wszystko gra!