A takie ładne było...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

urwał

Cytat:
2010-11-18 09:31:36, pyrekcb pisze:
urwał

...a naszym kochanym drogowcom gratulujemy "inteligencji" !
Jeszcze powinni za betonami wykopać min. 6-cio metrowy "wilczy dół" na wypadek , gdyby ktoś się jednak przedarł przez pierwszą barykadę

Ciekawe po cholerę ustawili tam te bariery. Nie widać na zdjęciach by coś odgradzały, pewnie miały uniemożliwiać pchanie się po szerokim zakreskowanym pasie jezdni (swoją drogą ciekawe po co kłaść hektary asfaltu, a potem ślicznie je "wykreślać" z ruchu?).

Za tym kolorowym płotem jest tor wyścigów konnych?

[ wiadomość edytowana przez: barcin dnia 2010-11-18 10:11:37 ]

W różnych krajach byłem, ale nigdzie nie widziałem tak chorej twórczości projektantów dróg jak w PL. Co kilka km. można spotkać ich "dzieła".

Cytat:
2010-11-18 10:06:30, barcin pisze:
Nie widać na zdjęciach by coś odgradzały, pewnie miały uniemożliwiać pchanie się po szerokim zakreskowanym pasie jezdni

Bo normalni kierowcy nie jeżdżą po chodnikach, pasach wyłączonych, nie wyprzedzają na podwójnej ciągłej i nie jeżdżą pod prąd.

Ale zawsze znajdzie się furman cwaniaczek który musi być lepszy od innych i wszystkich wyprzedzić.
Nawet gdyby musiał chodnikiem między dzieciakami jechać

Cytat:
2010-11-18 09:31:36, pyrekcb pisze:
urwał

Patrzę się i patrzę ale wypatrzeć nie mogę żadnych odblasków czy chociaż żółto czarnych pasów na tych barierkach. Jak nie są wymagane to jazda na światłach mijania w ciągu dnia też jest bez sensu. Ja tam bym się awanturował z właścicielem drogi.

I dobrze ... dziś tam 3 czy 4 auta cfaniaków poległy, jeżdzę tędy codziennie i krew mnie zalewa na tych co się wpier...ja.

Cytat:
2010-11-18 17:44:18, krzychu_ch pisze:
Ale zawsze znajdzie się furman cwaniaczek który musi być lepszy od innych i wszystkich wyprzedzić.

To niech trawę posadzą, a nie w ostatniej chwili paski na jezdni malują. Ja tam pasami wyłączonymi z ruchu nie jeżdżę, chyba, że są one tylko po to, żeby utrudnić jazdę, a w W-wie multum takich pasów jest wymalowanych.

Cytat:
2010-11-18 20:02:15, piotr_ek pisze:
To niech trawę posadzą, a nie w ostatniej chwili paski na jezdni malują. Ja tam pasami wyłączonymi z ruchu nie jeżdżę, chyba, że są one tylko po to, żeby utrudnić jazdę, a w W-wie multum takich pasów jest wymalowanych.

Piter tam z 3 pasów robi się 1 wiec ta część wyłączona z ruchu prze większość nie była brana po uwagę i jeżdzą na pamięć wiec teraz kończą jak to Espero a tam jest oczywiście 50km/h chyba przy 50tce nie wyrywa się pół boku z Esperaka