MotoNews.pl

Z czym to się je?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Widziałem dziś autko, a dokładnie Lancia. Ponoć to ma silnik 2,0, z 4 ( słownie czterema ) gaźnikami. Mają wspólną komorę pływakową. Silnik i cały samochód jest z roku 1988, ma ponoć 155KM, i nadaje się idealnie na przkładkę do Poldka
Z tego co sprzedający mówił, to ponoc jeździły takie w "resorcie" i to jest właśnie taki
Teraz moje pytanie. Co to za silnik, jak to wygląda z przekładką, jakie cuda moga wyjść, no i co ciekawi mnie najbardziej jak jest z tymi 4 gaźnikami???
Cały samochód jest z papierami i ma kosztować 1500zł. Z tego co gadałem koleś by zjechał nawet na 1000, ( mniej nie ma szans ) bo ponoć silnik brzytwa ( po remoncie ) i da się za niego pokroić.
Znacie takie uatko? Jakie to były silniki? Jak to wygląda z przekładką? Mnie się nie bardzo chce wierzyć, ale...

... i jakie kombinacje alpejskie żeby założyć do tego instalację lpg

..lpg? prosto: umiescic dyfuzor w filtrze powietrza

hehe sam poluje na silnik 2.0 tc od lanci ale narazie ciiiii

[ wiadomość edytowana przez: thaniel dnia 2003-09-14 04:01:43 ]

hmmm... kumpel ma Themę 2.0 150KM bodajże z 88 lub 89 ale tam jest wielopunkt, więc trochę inna bajka... Chociaż baza może i jest ta sama? Powiem tylko że ma solidny przebieg i nadal (przy masie auta jak sądzę tak nie mniej jak 1300kg) nieźle wymiata! Tylko jest mało elastyczny na niskich obrotach.... Ciekawe jak to wygląda przy tych 4 karburatorkach??
Ps. Zapomniałem dodać, że jest to samochód kupiony na przetargu w MSW. Posiada chamskie dziury na desce rozdz. po radiu - jakby ktoś zębami wyrwał z mocowań

[ wiadomość edytowana przez: Makaveli dnia 2003-09-14 09:32:12 ]

Cytat:
2003-09-14 09:27:49, Makaveli pisze:
Zapomniałem dodać, że jest to samochód kupiony na przetargu w MSW. Posiada chamskie dziury na desce rozdz. po radiu - jakby ktoś zębami wyrwał z mocowań

Normalne. Sam mam starą deske z mojego polda podziurawioną jak ser. To chyba dlatego że szczekaczek mieli instrukcje montażu a do demontażu instrukcji zabrakło

Cztery gaźniki,to musi nieźle wymiatać w zbiorniku paliwa też

Cytat:
2003-09-13 23:29:22, Mokry pisze:
... i jakie kombinacje alpejskie żeby założyć do tego instalację lpg

ty bys odrazu LPG zakładał

co do silnika to moze on miał 2 podwojne gaźniki np Webery seri 4xIDF albo zamieniki z deltoro albo solexa na które otrzywiście poluje moja skromna osoba
co do gaźników to wiedze na ich temat posiada nasz klubowy rajdowiec WALEZY który posiadał takowe w swoim bolidzie marki polonez

hm..., jesli jest taki motorek, a nie wiecie do ktorego auta go wlozyc i zobaczyc jak pasuje, to chetnie uzycze swojego.

Pagan, nie bądź taki wyrywny
Ja nie mam pojecia czy to podejdzie do Poldka, dlatego pytam. Bo może to będzie ten jeden jedyny co przełamie mity o "dwójkach" w Poldku
Po cichu liczyłem trochę na Adamusa żeby go zidentyfikował, bo nawet dokładnie nie wiem co i jak
Czy ktos się z czymś takim spodkał???