MotoNews.pl
4 Pokrzywione felgi (25696/0) - PT

Pokrzywione felgi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś może ostatnio kupował felgi (zwykłe, stalowe) i orientuje sie w cenach?
Dziś byłem u oponiarza i okazało się, że moje felgi są dość powyginane Powyżej 100km/h pojawiają się drgania kierownicy, mimo iż koła zostały wyważone. Dziś pojechałem do innego oponiarza, żeby przełożyć oponki z tyłu na przód, bo są w lepszym stanie, ale okazało się, że to bez sensu, bo felgi są jeszcze bardziej pokrzywione. Coś z tym musze zrobić i teraz mam trzy wyjścia:
1. prostować felgę u niego (25zł prostowanie, 10 malowanie, 5zł wentyl, 10zł wyważenie oponki - w sumie 50zł)
2. kupić jakieś używane fele, ale to chyba bez sensu, bo mogę trafić na jeszcze gorsze
3. kupić nowe felgi
Skłaniam się do pkt.3, jak mam dać 40zł, to chyba lepiej dołożę drugie 40zł (na stronie Daewoo, koszt felgi to 70zł netto) i będę miał przynajmniej dwa komplety felg (obecne felgi do wiosny sobie wyprostuję w przypływie gotówki i będą na zimówki w następnym sezonie)
Może dostanę gdzieś taniej niż u Daewoo felgi?

Jedź na Słomczyn za 50 zł. napewno dostaniesz nowe felgi (niekoniecznie kradzione)....
Miałem podobny przypadek - powyzej 100 km/h kierownica wpadała w duże drgania - koła wywazone, opony nowe, luzów brak, poduszka silnika nowa, a ta drga i drga - okazało się ,że jedna z felg była krzywa - zamieniłem na felgę z zapasu i jest ok.
Co ciekawe założenie krzywego koła na tył nic nie dało - kierownica nadal drżała.
teraz jest ok.

Cytat:
2003-09-18 20:46:26, -JACO- pisze:
Jedź na Słomczyn za 50 zł. napewno dostaniesz nowe felgi (niekoniecznie kradzione)....

To dla mnie trochę nieopłacalna wycieczka byłaby, za daleko

no fakt - nie zauważyłem ,że jesteś z Bydgoszczy - jedź poprostu na najbliższą giełdę.....

Albo popytaj w normalnych serwisach oponiarskich
Ja kupiłem w marcu br nowe stalówki i płaciłem za 4 szt. 304,84 zł. , ale to było w Katowicach

Dokładne dane podam Ci jutro, ale jestem w stanie w każdej chwili (chyba - dokładne dane jutro ) załatwić komplet nowych stalówek za niecałe 200 zł. 150 czy 170 zł/ kpl.

Cytat:
2003-09-18 22:15:17, SpeedR pisze:
Dokładne dane podam Ci jutro, ale jestem w stanie w każdej chwili (chyba - dokładne dane jutro ) załatwić komplet nowych stalówek za niecałe 200 zł. 150 czy 170 zł/ kpl.

No to czekam naprawde niecierpliwie