Pomocy sprzęgło cc 903

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam taki problem robie swapa 903 na gazniku i jak połączyłem silnik ze skrzynia i ustawiłem sprzęgło i odpale silnik to biegi zgrzytają i nie chcą wchodzić co moze być przyczyną

najpewniej to ze nie skorzystales z wyszukiwarki

tak ale w wyszukiwarce nie znalazłem konkretnej opowiedzi

Zadaj konkretne pytanie Jaki docisk, jakie koło, jaka flansza?

więc docisk valeo flansza samo róbka gróbosci 3cm a więc dzieje sie tak ze biegi zgrzytają jak podnosłem malucha za wahacz do góry i wrzuciłem 1 to był zgrzyt weszła ale jak sie naciśnie sprzęgło to nie reaguje regulowałem na wszystkie strony sprzęgło rozłącza przy wciśnięciu pedału

pewnie za ciasno siedzi wałek sprzęgłowy w tulejce wału albo ew masz krzywo skrzynie względem silnika

wiesz co może nie głupio gadasz z tą tulejką bo jak dotoczyłem to ciasno wchodziła a gdy wbiłem moze byc juz za ciasno plus błędy wo obliczeniach flanszy setne milimetrów coś w tym jest wyjme silnik i sprwdze

przyuwaz, czy jak dokrecasz ostatnie obroty srub czy zestaw silnik-skrzynia nie rozsuwa sie lekko w ktoras z stron. wtedy bedziesz wiedial czy flansza nie jest spipcona

Cytat:
2010-12-17 05:41:06, Pat_kdb pisze:
przyuwaz, czy jak dokrecasz ostatnie obroty srub czy zestaw silnik-skrzynia nie rozsuwa sie lekko w ktoras z stron. wtedy bedziesz wiedial czy flansza nie jest spipcona

Czyli jak dzwon od skrzyni się rozłazi na boki to flansza jest spitolona ?

w moim przypadku jak mialem flansze od nazika totak to bylo.