"Czterooki" caro...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie... Jadąc trasą katowicką w str. Poznania miał mnie jadąc na Kalisz Poldek Caro z podwójnymi reflektorami... GDA, pisałeś o tym niedawno, że chciałbyś coś takiego zrobić przy swoim...Ja to widziałem, ale...to był moment i gościa nie było...nawet tablicy rejestracyjnej nie zobaczyłem by numerki spisać.....I to mnie najbardziej gryzie.... A tak...kicha...A taki łedny był ten biały Caro...może nawet C+....

Czy mógłbyś troszkę dokładniej opisać jak to wyglądało? Nie bardzo potrafię sobie to wyobtazić...

Oli- znów za szybko jechałeś i nie zdążyłeś zapisać.
Pozdrawiam Cię gorąco.

Polonez Kombi 1,6MPi+LPG "Strangelove Car"

Grzech poprostu okragle swiatla za szybka od reflektorow caro i chyba tyle

Nie nie. panowie, za żadną szybką!!! Poprostu były wkomponowane w odlew z laminatu ( jak mają niektóre ztuningowane Ople Kadetty, czt R. Clio , te starsze, czy inne co nie mają podwójnych "lampek"...)... ...odlew jak oryginalna lampa od Caro...pomalowany na biało...od tyłu go nie widziałem, bo jak wspomniał Mach za szybko wtedy dwupasmówką smagałem...chyba 110km/h... ...hiperprędkość... a zbliżało się zwężenie drogi (remont) i trzeba był uważać i hamować...W każdym razie coś takiego istnieje ....

bajer nie ma to jak polonez okularnik

Moze gdzies mozna kupic taki laminat, jak ktos o tym cos wie niech pisze!!

Witam
Dzięki panowie Dzięki
Pozdrawiam Bialy_1987

Bialy ale na trzecim zdjeciu pozycja Ci sie przepalila wymieniles juz zaroweczke????

a moj duzy ma 6 oczu

Gwoli ścisłości, mój ma ich...osiem...

Nie chce byc zgredem ale o ile sie nie myle prawo nie pozwala Wam miec ani 6 ani 8 swiatel. Jesli sie myle prosze o korekte

A moze zaaplikowal te swiatla z innej fury? Skupcie sie panowie ile aut ma podobne reflektory do poldiego?

Co do prawa, to wiem jedynie tyle, że musi mieć sprawne światła postojowe, mijania, drogowe. Może mieć halogeny i światła do jazdy dziennej. Może mieć jeszcze halogeny dalekosiężne. Tak więc: mijania-1, drogowe-2, halogeny-3, dalekosiężne-4, do jazdy dziennej-5. Wszystko razy 2 to daje pięknie 10sztuk. Jak choinka na Boże narodzenie.
A swoją drogą szkoda, że nie wiemy skąd, ani kto to był z tymi lampami, bo możnaby podpatrzeć i coś wprowadzić do klubu nowego ( nie tylko członka )

takie lampy, tzn podwójne zamontowane w laminacie, widziałem Ładie Samarze. Wiec jak są do Lady to i do Poldka może są

Właśnie o czymś TAKIM myślałem do Poloneza. Chyba odwiedzę kolegę szkutnika i pogadam na temat zrobienia formy do produkcji takich maskownic.

Ciekawe ile by to kosztowalo, choc marzy mi sie taki cztero oki Caro ale za szybka
a moze zwrocic sie do modelarza

to musi nie zle wygladac, ale latwiej zrobic z przejsciowki rzecz taka, aby zlikwidowac dwa wewnetrze reflektory, a calosc zakryc siatka. bywalo tez, ze wsadzano prostokatne reflektory od lady 2107, zdaje sie.
pagan

Cytat:
2002-10-16 07:42:47, Dominik pisze:
Nie chce byc zgredem ale o ile sie nie myle prawo nie pozwala Wam miec ani 6 ani 8 swiatel. Jesli sie myle prosze o korekte

To kolejna dawka przepisów (podobnie jak przy wątku o światłach stopu) :

WARUNKI SZCZEGÓŁOWE DOTYCZĄCE ŚWIATEŁ ZEWNĘTRZNYCH POJAZDU SAMOCHODOWEGO I PRZYCZEPY

§ 1. 1. Dwa światła lub więcej takie same lub różne, lecz o jednakowym przeznaczeniu i jednakowej barwy uważa się za jedno światło, jeżeli rzut ich powierzchni świetlnych na płaszczyznę poprzeczną zajmuje co najmniej 60% powierzchni najmniejszego prostokąta opisanego na rzutach tych powierzchni świetlnych oraz pod warunkiem, że światła te zostały homologowane jako jedno światło; nie dotyczy to świateł drogowych, świateł mijania i świateł przeciwmgłowych przednich.

Swiatła drogowe :
liczba sztuk - 2 lub 4
barwa - biała lub żółta selektywna
Rozmieszczenie na pojeździe - z przodu w taki sposób, aby wysyłane światło nie oślepiało kierującego bezpośrednio lub przez odbicie od elementów pojazdu

Światła mijania - 2
barwa - biała lub żółta selektywna

No to ja zaczynam myślenie nad czterema oczkami ...