MotoNews.pl

Płyn chłodniczy jaki na zimę?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć
mam pytanie - po jakim czasie trzeba wymienic płyn w chłodnicy? To zalezy od kilometrażu czy może co jakiś okreslony czas się go zmienia? Ja już od 4 lat nie zaglądałem do chłodnicy, więc chyba najwyższa pora(?).

Swoją drogą jakich płynów/koncentratów używacie i co byście polecili?

pozdrawiam,
Moto Maniak

Cytat:
2011-11-30 04:24:19, moto_maniak pisze:
Cześć mam pytanie - po jakim czasie trzeba wymienic płyn w chłodnicy? To zalezy od kilometrażu czy może co jakiś okreslony czas się go zmienia? Ja już od 4 lat nie zaglądałem do chłodnicy, więc chyba najwyższa pora(?). Swoją drogą jakich płynów/koncentratów używacie i co byście polecili? pozdrawiam, Moto Maniak

Hej,
najwyższa pora na wymianę

Ja używam koncentratu MaxMaster BlueCool. Przez cały sezon nie mam problemu z temperaturą silnika, a do tego ma różne środki na bazie kwasów, które zapobiegają także korozji.

Może też sprobuj tego koncentratu, bo za jednym zamachem możesz ustrzec się przed późniejszym problemem z zamarzaniem oraz korozją.

good luck

Zmieniam płyn co roku, zawsze późnej jesieni - kupuje tani z Auchan, ale co dziwne nie narzekam

ja korzystam z czegoś takiego - płyn chłodniczy Febi Bilstein. to koncentrat, daje radę, wydajny płyn bardzo i cena przystępna.

Ja korzystam z płynu Prestone, mieszalny z każdym rodzajem.

Mówią że co 4-5lat należy wymienić płyn w chłodnicy.

Ja słyszałem, że co trzy lata trzeba wymieniać. Do swojego auta leję Borygo, Który śmiało mogę polecić każdemu.

w życiu nawet za darmo bym nie wlał.

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin