Fiat 126p ST 73/82 [Fasol]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam panowie, co niektórzy mnie znają. Część nie a co po niektórzy znają niżej przedstawione autko od podszewki...;p
Fiacior jest z 73r w 82 roku przeszedł operację zmiany karoserii i parę lat później najprawdopodobniej odświeżony lakier. Autko praktycznie z drugiej ręki.
Silnik 650ccm, stan ogólny pojazdu b.db.

Tak wyglądał w momencie kupna:

A tak jest teraz:

Plany to doprowadzenie mechaniki do ideału oraz lekka stylizacja we ,,włoskim" stylu.
Mianowicie mocny silnik na H290 oraz gadgety prosto od Giannini czyli lekko wyścigowy klimat ale tylko lekko (przynajmniej jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny, mechanika to zupełnie inna historia). I tego postaram się trzymać.

a gdzie mace tekturę pod silnik na tych fotach??

Wszystko git tylko bym się pozbył kupy z progów.

A po co tektury... to był zwykły zlot a oleju żadne autko nie gubi;P

Milten cześć tu Gorn

Kupa z progów znika na wiosnę, na razie namęczyłem się i tak, na pierwszych zdjęciach widać że było jej 2x tyle
Na zimę nie zaszkodzi jej zatrzymać.

Ostatnio zaszło parę zmian w autku, obniżone zawieszenie plus wymiana amortyzatorów (na cofapy), oraz nowy komplet Dębic Frigo S-30.

Z placu boju, resor klepany we własnym zakresie (starszy to artysta plastyk a hobby to kowalstwo) na 14cm plus skracane podstawki i składane wszystko na nowych przekładkach obejmach itd.:

Problem wyszedł przy rozbieraniu bo okazało się że trzy z czterech szpilek resora kręci się jak chce więc trzeba było spawać, potem frezować podstawki żeby pomieścić spawy itd:

Przed obniżeniem i po ułożeniu:

Zdążyłem przed śniegami na styk

Poza tym składa się nowy silnik taki do ,,codziennej" jazdy Szczegóły wyjdą potem.

Ładny, taki... seryjny podoba mi się

Cóż pewnego razu nabyłem radio Naviheaven 131... następnie okazyjnie dorwałem głośniki Unitra Tonsil ZG8 i w ten sposób od roku w moim maluszku znów gra muzyka z AC/DC Boogie man na czele A wszystko w pełni klasycznej oprawie.

Sam maluszek wygląda zimową porą tak:

Niedługo dojdzie mocniejsze serducho ale o tym ciii.

[ wiadomość edytowana przez: Garberro dnia 2011-01-07 22:59:15 ]

Ciekawy ten czerwony dywan w srodku.No i oczywiscie fajne masz car-audio z epoki

Zarzekam się że dywan 100% oryginał. A ktoś zauważy że kolor podświetlenia, włącznika ogrzewania szyby i podłogi jest podobny.
Dzięki temu jest ład stylistyczny we wnętrzu

Też mi się rzuciła w oczy ta wykładzina, fajowa

Głośniki dają rade!

Tak wygląda teraz (odmalowałem bitexem spód pasa... po spotkaniu z ,,kotopsem")

I inne zdjęcia wnętrza.

Z tej perspektywy już nie są tak potężne

Naprawde nie najgorsze jest to Twoje wnetrze ja osobiscie w nim pozbylbym sie tych czarnych lamaczokarkow i korbek od otwierania szyb.Reszta jak juz wczesniej pisalem/mowilem jest ok-szczegolnie ten oskarowy dywan

Karkołamacze mi pasują, ale korbki cóż to plan na najbliższe zmiany.

Jakieś dwie paradne foty... (WOŚP)