[k]Szpilki do kół 90mm lub 100mm lub zamienię za 80mm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem nowe szpile do kół o długości 80mm ale niestety są za krótkie do borka z dystansem 25mm. Pilnie kupię szpilki o długości min.90mm a najlepiej 100mm! Mogę zamienić nawet z małą dopłatą z mojej strony te,które mam z firmy HBM 80mm na inne,dłuższe.

priv

ile za te szpilki 80 chcesz??

HEMI, co Ty za felung masz? U mnie 80 mm starczają z luzem na 25mm dystans, zarówno na grubej stalufedze z trucka jak i na alu.

Np na atsach może ciut zabraknąć w zależności od stanu piasty.
Na foto akurat 25mm plus seryjny dystans, na samym 25 jakoś na styk było.

wkręciłem dzisiaj jedną szpilke na przymiarkę,dałem dystansik i założyłem alu 15' Niestety przy 80mm szpilkach brakuje mi 1,3cm żeby nakrętka była równo z końcem szpilki. Dodam,że mam dłuższe nakrętki z racji tego,że są pływające.Musiałem kupić takie nakrętki żeby wrzucić felgi 4x100 na piaste poldową

Czy ktos wogóle natrafił na takie szpilki poza ori szpilkami Sparco za 69zł-4szt?

Chciałbym wyrwać takie szpilki w kwocie np. max 170zł ale nie prawie 300.

A nie łatwiej kupić śruby w 10 klasie twardości obciąć łebki i już ma się gotowe szpilki?! Sam tak zrobiłem i 16 takich śrub długich na 100mm kosztował mnie 30zł

[ wiadomość edytowana przez: Biwciu dnia 2011-01-21 06:55:01 ]

no nie łatwiej, bo wtedy musisz część bez gwintu nagwintowac, a oryginalnie szpilki mają gwint walcowany. Chyba że ty myslisz o kupieniu sruby z pełnym gwintem i obcięciu łba, ale to już w ogole jest kiespki pomysł

Cytat:
2011-01-21 07:59:58, Poochaty pisze:
Chyba że ty myslisz o kupieniu sruby z pełnym gwintem i obcięciu łba, ale to już w ogole jest kiespki pomysł

No właśnie o takie śruby mi chodzi. Czemu kiepski?

bo wtedy nie masz "mięsa", nieprawdasz? na czym chcesz oprzeć szpilkę wkręcając ją w piastę?

Ja mam wkręcone na kleju do gwintów i jeżdżę tak już prawie 2 lata (drogi publiczne, kjs) i wszystko działa tak jak ma.

ale to jest partyzantka. gdyby to było takie proste, to sztab producentów akcesoriów sportowych raczej wpadłby na to duzo wczesniej przed tobą...ja też tak miałem kiedys w maluchu, dodam tylko ze nie było to moim wytworem, do czasu az od drgan i rajdowania w srodku nocy na trasie szpilka wjechała mi do bęba, uszkodziła hamulce, zablokowała koło. na szczescie bez tragedii, bo jakbym kogos zabł na drodze i obejrzanoby mój samochód, to bym miał beke na dalsze lata...taki drobny szczegół, a moze sie starzeje...

starzejesz się Tomaszu jak nic - zapomniałeś już co to jest prawdziwa zabawa

z dwojga złego wolałbym nagwintować u tokarza uciętą śrubę i wkręcić w piastę niż walić cały gwint - w dupę tam, jak się jedna szpilka wykręci - ale jak kierunek będzie odwrotny w prędkość duża i do tego powiedzmy pełny bok na OS-ie to waoałbym takim koromysłem nie jechać wtedy

Każdy lubi inny Hardcore

Moje szpilki sprzedam za 100zł(18szt) Ale nadal szukam szpilek 100mm...

biore szpilki daj dane do przelewu

oki,dane podesle w nocy albo jutro z rana Tylko jeszcze koszty wysylki dolicz W sumie jutro je zwaze i podam ile wyjdzie przesylka

[ wiadomość edytowana przez: HEMIGTX dnia 2011-01-22 13:56:23 ]