| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
krychu07 Bardzo Ważny GOŚĆ Łada Samara Warszawa | 2011-01-13 16:45:35 Witam wszystkich ! Ostatnio buszując po internecie natknąłem się na zdjęcie tylnej części zegarów od VAZ 2110 (Łada 110). Zauważyłem, że gniazda kostek przewodów są takiego samego typu i koloru, jak w liczniku od Samary. Pomijając fakt, że obudowa i kształt liczników są w obu modelach inne, a dużo pozostałych części jest wspólnych, naszła mnie myśl, czy po wpięciu kostek w gniazda licznika będą świecić się odpowiednie lampki. Czy linka prędkościomierza również będzie pasować ? Są chyba dwie wersje zegarów do 110-ki. Starszy ma licznik przejechanych kilometrów mechaniczny z zerowaniem linką, a nowszy elektroniczny. Do Samary bym chciał zamontować starszy. Czy Ktoś z Klubowiczów już wprowadzał taką przekładkę w życie ? Mam nakładkę deski à la Baltic, więc może by się jakoś takowy licznik wpasowało po lekkich przeróbkach deski. Jeśli Ktoś, kto ma 110-kę miałby chwilkę, czy mogę prosić o podanie wymiarów zegarów ? Pozdrawiam ! |
krychu07 Bardzo Ważny GOŚĆ Łada Samara Warszawa | 2011-01-27 23:56:19 Dzięki za info. Nie miałem świadomości, że w 110 i jej siostrach są czujniki prędkości. Tak więc chyba wypadało by takowy zamontować i kabelki bezpośrednio podpiąć do licznika. W 110 idą do komputera, ale o ile wiem da się bezpośrednio podłączyć. Nie wiem tylko jeszcze jakim napięciem jest zasilany czujnik prędkości... czy przypadkiem nie jakimś niższym, niż 12 V ... |
kropi SYMPATYCZNY GOŚĆ lada 110 i 111 słupsk | 2011-01-27 23:56:38
Ja mam 110 i nawet mam dodatkowe zegary i od razu powiem że mimo iż kostki są takie same nic nie trybi wiem bo próbowałem wsadzić do samary i licznik przestał trybić jak co to podam jutro wymiary a co do linki założ impulsator na skrzynie i będzie git jak co to albo na gg albo pw się odezwe i zerkne czy nie mam schematów licznika do 10 |