MotoNews.pl

128 3p - dziwny egzemplarz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słyszał ktoś, żeby w 3peku był hydrauliczny ręczny, brak stabilizatora z przodu(tylko drążki reakcyjne), za to z tyłu stabilizator jest(ale chudziutki). Książkę jakąś dorwałem, rzeczowa i w ogóle, ale jeśli chodzi o układ hamulcowy i przednią zawiechę to nic się z moim fiatem nie zgadza . Jak to w końcu jest. Gafa w książce czy nietypowy fiacik???

wszystkie 128 sport-y , zarowno coupe jak i 3p nie mialy stabilizatora tylko drazki reakcyjne z przodu, z tylu nie bylo stabilizatora{ale jak juz masz to dobrze pod warunkiem ze jest sensownie zalozony} hamulec reczny byl zwykly na linke.

Stabilizator z tyłu wygląda jakby na fabryczny, do przodu wczoraj założyłem drugi na wzór ritmo 105TC(mocowany na drążkach reakcyjnych), ręczny jest bankowo hydraulik(linka jest, ale tylko do ruszenia pompką z tyłu autka). Może ktoś ma schemat układu hamulcowego do 3peka(albo talent plastyczny. !!!POZDRO POZDRO!!!

Krzaq, uwierz mi ze ani nie bylo fabrycznie z tylu stabilizatora ani nie bylo recznego hydraulika{dziwny reczny masz.. hydraulik i jest jakas linka? to gdzie jest pompa ham? pod autem czy co?}
bardzo dobrze ze zalozyles stabilizator pod drazki reakcyjne z przodu, nie wiem czemu fiat "zaoszczedzil" na tym seryjnie,
a o jaki schemat ci chodzi? moge ci narysowac i poslac na priva

aha jesli mozesz to opisz dokladnie co to za stabilizator z tylu masz, od czego{jesli wiesz} i do czego przymocowany{wahacz,podloga ale w ktorym miejscu?} pozdrofka!!

Zaraz zejdę na dół i zobaczę dokładnie gdzie się ten stabilizator trzyma, niech tylko trochę padać przestanie. A tak w ogóle to wydaje mi się, że ten stabilizator to nie żadna przeróbka tylko oryginał. No a ręczny : pompka pod spodem zaraz obok trójnika, linka też pod spodem idzie do pompki. Nie wiem co jest grane .
Aha jak możesz narysuj mi schemat układu hamulcowego z twojego 128.

..mozliwe ze masz załozone stabilizatory od 128 sedan..wielu ldzi tak robi..przynajmniej w satanch...podobno znaczaco poprawia to stabilnosc w zakretach...

Qbaletek czy masz na myśli tylny stabilizator?

dokładnie

Qbaletek a co myślisz o tym hydraulicznym ręcznym?

Tak BTW - w Białych Błotach pod Bydgoszczą stoi na poboczu 128 3p, wygląda na porzucony, maska uchylona - ale nie ma tragedii, do odratowania.
Kolor czerwony, po prawej stronie jadąc od Bydgoszczy