| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2003-09-16 09:43:03 Perzan jak zwykle ma racje, nie polecam jedynie testu zapalniczki lepiej do gotującej wody wsadzić. |
SylwekMad TOYOTA DRIVER Toyota Carina E 2.0 ... Warszawa | 2003-09-16 10:36:05 Masz racje. Zrobie jak napisales.
Jednak gdy odlacze przewod od tego czujnika wentylatory startuja. Wniosek moze byc rowniez taki ze ten drugi czujnik o ktorym piszesz jest ok. Po odlaczeniu przewodow czujnika z nigo. zwierajac koncowki moge strowac wentylatorami wiec wyglada ze to faktycznie ten nieszczesny czujnik. Musze analizowac kazda rzecz dokladnie pozniewaz nie mam mozliwosci spuszczenia plynu przy bloku aby sprawdzic czujnik |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2003-09-16 13:26:22
Rozumiem, że chodzi Ci o spuszczanie płynu pod domem (blokiem) ? Bo z bloku silnika to faktycznie jest nieciekawy dostęp do korka. Do spuszczenia z chłodnicy wystarczy Ci większa miska. Do układu wchodzi raptem ok. 5l płynu z czego część zostanie w silniku. Najlepiej jak spuścisz na zimnym silniku gdy termostat będzie całkiem zamknięty, to z silnika nic nie ucieknie. Żaden problem. Jedna śrubka albo kurek i samo leci Pozdro. |
Many E x | 2003-09-16 13:45:44 Amen... chyba... ale przekaźniki w skrzynce też sprawdz ...
Ja miałem walniety bezpiecznik i przekaźnik to jednemu nie chciało sie kręcić. |
SylwekMad TOYOTA DRIVER Toyota Carina E 2.0 ... Warszawa | 2003-09-16 21:01:04 Najlepszym sposobem jest jak piszecie zeby spuscic plyn z chlodnicy.
Narazie zrobilem tak: Zagrzalem silnik duzo powyzej srodkowej kreski i sprawdzilem czy na dole chlodnica jest rownie goraca jak na gorze. Owszem jest goraca. A czujnik temperatury na dole chlodnicy nie reaguje na ta temperature. Dopiero jak wtyczke wyciagnalem, wentylator zaczal krecic i temperatura doszla do normy. |