MotoNews.pl

[126p][127][128] Z Niemiec

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
chcialem sie najpierw przestawic.
Nazywam sie Patryk mam 21 lat i mieszkam w niemiec. jestem na studiach (budowa maszyn, i przirobia piniedzy w wielkej firmie w okolicach). Rodzicy moje pochodza z slaska (cala rodzina mieszka na slaska, kuzyny itd.)

- Jak mialem 16 Lat, to kupilem Fiata 126p w polsce rocznik 1978, pierwsze wlasciciel i mial okolo 95t przejechane
600ccm
prawie wszystko original

- 2010 kupilem fiata 127p rocznik 1974 w polsce, rozebralem go ale duzo jest do spawanio. rozebrane jest, prawie wszystkie blachy mam ale jedyna czesc mi brakuje (blacha pod szyba tylna)

- w luty 2011 kupilem fiata 128 familiare. w niemczech jeszche sa okolo 5 stuki z pierwszej serij

Pora zdiec

jak macie pytanie zpowodu samochodow.. to sie cziesza

Pozdrowienia z niemiec

dobra kolekcja ale proszę więcej zdjęć zwłaszcza ten ósemki

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2011-02-23 17:07:10 ]

Sehr schöne Sammlung

Szacun za kolekcję a jak jeszcze doprowadzisz to do stanu zajebistego będzie miodzio Oby $$ i zapału starczyło

w tej 127 to co ty chcesz za blachy wymieniać bo wygląda dość przyzwoicie

dzenkuje bardzo, ze wam sie podoba

Cytat:
2011-02-22 19:02:17, Try3ek pisze:
w tej 127 to co ty chcesz za blachy wymieniać bo wygląda dość przyzwoicie

Do 127:
Jak go rozebralem to co roz to wiecej rdzy bylo widac.

progi, blotniki tylne, dach, tylny pas, podloga maska i klapa tylna
-> w dobrym stanie

blotniki przedni, pas przedni, (nie wiem jak to sie nazywa ale ta blacha gdzie przednie amortyzatory sa mocowane), drzwi, blacha miedzy klapa tylna i szyba ..
-> musza wymienic
mam jusz pas przedni i blotniki

szukam: ta blacha pod tylna szyba i drzwi (MK1!)

Nowe Felgi:
Mattig SSF 7x13 (dziury do fiaty! 98mm nie 100mm!!!)

Jo strasznie lubia jak ktos tak fajnie po slunsku goda.
Stoli - faje fiaciki! Powodzenia dużo zapału w odnawianiu!

Pytanko mam trochę po prywacie - czy w Niemczech popularne są Zastavy? Bardzo w końcu to spokrewnione ze 128. Po prywacie bo mam taką.

Dzenkuje .. ja sie tylko po slasku nauczylem

Zastavy u nas ni ma wogule .. raz czy 2 razy widzlaem zastava 1100 na ebay.de ale to malo.
fiaty 128 sa ich pora okolo 700 stuk .. (ale to wszystkie wersje razem)

Rewelacyjna kolekcja, szkoda że 127 jest tak mocno zjedzona, ale w końcu dostanie porządny remont, 128 szałowy, familiare naprawdę rzadka i ciekawa wersja, widzę żę auto idzie w dobrą stronę, Mattig 7" zapowiada się interesująca.

Ten 128 naprawde jest świetny. A Maluch na niemieckiej tablicy wyglada dla mnie dziwnie, ale tablica jest niezła. Jak to załatwiłes?? To jakas płatna opcja czy urzednik byl mily??

Cytat:
2011-02-24 15:50:15, CarvMachine pisze:
Ten 128 naprawde jest świetny. A Maluch na niemieckiej tablicy wyglada dla mnie dziwnie, ale tablica jest niezła. Jak to załatwiłes?? To jakas płatna opcja czy urzednik byl mily??

Fajnie ze wam sie 128 podoba, mi tez

Do tablicy:
u nas idzie kupic za okolo 80 zloty takie tablicy jak chcez ale musi byc:
AS (miasto) XX(jeden ablo 2 litery) 0000 (jeden do 4 liczby)
idzie wybrac jakie chcez ale tylko jak nie jest jusz od innego numer..

kolega mo na golfie bardzo krotka, tylko 1 liter i 1 liczba

Człowiek całe życie uczy się czegoś nowego

takie 128 familiare - 3 drzwiowe, stoi nie ruszane w garażu na mokotowie - sadybie ul. Okrężna od 20 lat. Stan idealny - garaż ogrzewany.
Jak oglądełem go z 8 lat temu z bliska, to miał 27 tysi przebiegu.
Właścicielem jest starsza pani, która całe życie pracowała w PIMOT-cie. Ma go od nowości. Za jasną cholerę nie chce go sprzedać. Koleżanka jest jej sąsiadką i monitoruje temat. 2 lata temu chciałem latem cyknąć fotki przez płot jak był wystawiony i się wietrzył, to dostałem opierdol, że chcę go ukraść
Dziwna staruszka. Ma córkę i przez nią też próbowałem dojścia do tematu, ale podobno jest nie ugięta. Także czekam, aż sprawa się życiowo ułoży . Auto w tej wersji jest naprawdę śliczne.

Hehe
No jak bydzie okazja to cyknij fotki!
Do 71 lat to jeszcze pierwsza serjia (okolo 600.000 produkowanych) od 72 to jusz byl facelift, i byl produkowane do 77? poznij 2 serija..

Pozdrowienia

Jest na okrągłych lampach z przodu i z tyłu ma takie jak ten z fotek poniżej.
Kolor czerwony.
Pewnie dopiero latem, bo ona wystawia na wietrzenie dopiero gdy jest naprawdę ciepło i słonecznie i to też raz w miesiącu.
Ciekawe, czy nim wyjeżdża, czy go wypycha ?

[ wiadomość edytowana przez: gregor125 dnia 2011-02-26 11:28:24 ]