[P] Jaki olej lejecie do zaspawanego dyfra w 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie podzielcie sie wiedzą i doświadczeniem. aki olej lejecie do mostu w dużym fiacie? Most jest zaspawany . Z góry dzięki

Ja mam zwykły Hipol.

to tam musi byc jakis olej :p tez hipol u mnie jest

Cytat:
2010-05-13 23:36:05, bimber1 pisze:
to tam musi byc jakis olej

Podobno. I koniecznie trociny, albo skórki od bananów

hipol i nic wiec ej im taniej tym lepiej ;P

ponawiam pytanie od zeszłęgo roku jakieś zmiany?? Nadal tylko hipol?? Poskłądałem wczoraj nowy most i muszę go czymś zalać a z doświadczenia wiem ze hipol wylewam w koloże srebrnm od opiłków. Tak ze magnes podnosi do góry olej.

Ja u siebie mam Transol (w maluchu w skrzyni zresztą też).

Ja w maluchu w skrzyni mam Ravenol EPX 80W90

Ja twardo trzymam się Hipolu

Cytat:
2011-02-27 14:21:13, Piotrek42gv pisze:
ponawiam pytanie od zeszłęgo roku jakieś zmiany?? Nadal tylko hipol?? Poskłądałem wczoraj nowy most i muszę go czymś zalać a z doświadczenia wiem ze hipol wylewam w koloże srebrnm od opiłków. Tak ze magnes podnosi do góry olej.

przeciez "jedziesz na szrot i bierzesz nastepny" to po co w ogole tam zagladac?
A tak serio to ja most wyczyscilem zalalem hipolem i jakos kilkadziesiat kkm nie wyje jakos (napewno jest cichszy niz byl). Przy wytrzymalosci fabrycznego mostu rodzaj oleju pewnie mu duzo nie pomoże

Cytat:
2011-02-27 16:55:58, jaqo pisze:
przeciez "jedziesz na szrot i bierzesz nastepny" to po co w ogole tam zagladac? A tak serio to ja most wyczyscilem zalalem hipolem i jakos kilkadziesiat kkm nie wyje jakos (napewno jest cichszy niz byl). Przy wytrzymalosci fabrycznego mostu rodzaj oleju pewnie mu duzo nie pomoże

w sumie to pierwsza rzecz jaką poskłądałem uczciwie w 125p i troche sie oszukałem przełożenia wiec chciałem być zajebisty i zalac drogi olej a bańkę po nim wozić w bagarzniku aż etykieta wyblaknie hehe ale skoro Hipol to hipol. A który hipol bo są 2 rodzaje.

Olej to luzem który hipol

a tak z innej beczki ma ktoś doświadczenie jaka jest wytrzymałość układu różnicowego pracującego na sucho ?

Cytat:
2011-02-27 18:14:47, GR235I3K pisze:
a tak z innej beczki ma ktoś doświadczenie jaka jest wytrzymałość układu różnicowego pracującego na sucho ?

miałem kiedys skrznie do malca która poprzedni własciciel z racji wycieków nap[ełnił smarem a nie olejem hulało to u mnie prawie 3 miesiace sprzedałem skrzynie uszczelnili ja umyli zalali oleji śmiga dalej Do tego jak robiłem nowy most to trafiłem na most po 80tys w którym nigdy nikt oleju nie dolał ani nie sprawdził stary olej tak jak by "wysechł" przykleł sie do wszystkiego tak że go śrubokrętem zdzierałem ale nadmiernego weksploatowania nie stwierdziłem