Kto sie zna na systemie ASC w bmw 320i

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kto sie na tym zna?mam na desce przycisk ASC,ale nie wiem czy ten system dziala.kupilem dopiero to auto i w bagazniku wystaja mi rozne kable,obawiam sie ze moze tam byly jakeis urzadzenia od ASC.prosze o jakies informacje na ten temat.aha moja bemka to 95 320i.

Sterownik od ASC nie znajduje się w bagażniku, twoje wiszące kable są najprawdopodobniej od zdenontowanego wzmacniacza dla woofera. W momencie sprzedaży ktoś to szybko zdemontował... Będziesz miał ułatwione zadanie w momencie gdy zdecydujesz się na jakiś dodatkowy wzmacniacz.
W razie problemów pisz. daf@data.pl

Pozdrawiam.

w mojej 730 lampka od ASC zapala się kiedy próbujesz "zarzucić dupę" komputer zmniejsza obroty i przyhamowuje odpowiednie koło. spróbuj delikatnie wprowadzic w poślizg, tylko bez przesady bo na prawafizyki nawet ASC nie poradzi . jeśli zadziała to znaczy, że nic Ci nie brakuje. ASC działa wykorzystując także elementy ABS więc komp jest gdzieś obok albo może ten sam. nie wiem.

w mojej 730 lampka od ASC zapala się kiedy próbujesz "zarzucić dupę" komputer zmniejsza obroty i przyhamowuje odpowiednie koło. spróbuj delikatnie wprowadzic w poślizg, tylko bez przesady bo na prawafizyki nawet ASC nie poradzi . jeśli zadziała to znaczy, że nic Ci nie brakuje. ASC działa wykorzystując także elementy ABS więc komp jest gdzieś obok albo może ten sam. nie wiem.

Ja niestety nie mam ASC (ASR) w moim aucie, ale za to u ojca jest w Alfie i objawia się to dokładnie tak jak opisał Godeks, czyli podczas ostrego ruszania kontrolka się zapala a autko troszkę zwalnia, denerwujące dla kozaków palących gumy, ale ogólnie bardzo przydatna zabawka, ciekaw jestem jak będzie zimą.!?!

w zimie to dopiero daje się odczuć jak to działa u mnie jest wyłącznik ale go nie używam. duuuużo daje