Pytanie o car audio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W Bravo mam przecietnego panasonica z moca 4x45. Z przodu fabryczny zestaw rozdzielny, a na tył sprawiłem sobie nowe JBL GTO. Bas jest beznadziejny. Jakbym walił patykiem w kartonowe pudełko.

Czy sytuacje z podbiciem basu poprawi wzmacniacz, czy raczej musze zmienic radio? Z radiem mi nie spieszno gdyz mieszkam w takim a nie innym miejscu, że jakies dobre radio szybko zmieni własciciela..
Nie zalezy mi na tym zeby było głosno, tylko zeby jakosc dzwieku była lepsza.

DLa porownania znajoma w Ibizie ma całosc fabryczna, z radiem blaupunta 4x40, i gra bez porownania lepiej.. czym to jest spowodowane?

od głośników to zależy

regulamin.

Carv luźniej troche - jest temat o CB radiu to i o car audio może być.

Moze daj grubsze kable, ja w sowim mialem cienkie to gralo slabo. Pozniej zmienilem na grubsze i lepiej

radio do wywalenia.
dzis u siebie wywalilem panasonica co byl razem z autem(tez 4x45) i wsadzilem pioneera co go mialem w garazu-jeszcze ze starym znaczkiem ma pewnie z 10 lat ale za to wysoki model i gra fantastycznie.na poczatku na starym radiu myslalem ze glosniki bede do wymiany ale teraz jestem bardzo zadowolony. Odradzam tylne głosniki.Lepiej zrobic porzadny system przedni i drzwi wygluszyc

tak jak poprzednik napisal radia, czy wogole sprzet car audio panasonica to porazka zyciowa, montowalem sprzet kilka lat i zawsze odradzalem klientom panasonica, jednakze sprzet jbl ma tendencje do "pukania", dlatego nie mam o nim dobrej opinii. najlepszy sprzet niskobudzetowy to jednak pioneer, zarowno radia jak i glosniki graja wystarczajaco dla wiekszosci uzytkownikow, wymiana radia i elips tylnych na sprzet pionka wyniesie Cie ok 300zl, 150 za radio- uzywane i 150 za elipsy, bedziesz zadowolony, w porownaniu z tym co masz to bedzie jak niebo a ziemia
Z technicznego punktu widzenia najmniej liniowe sa zawsze glosniki, bo nie da sie stworzyc przetwornika o idealnych parametrach, a radia i wzmacniacze w nich z teoretycznego punktu widzenia sa "idealne" bo cyfrowe, praktyka jednak pokazuje, ze koncowki mocy w poszczegolnych radiach odbiegaja od siebie niesamowicie jakoscia... 4x45W panasonica, to nie to samo co 4x45W pioneera
A faktem jest, ze sprzet buduje sie w oparciu o przedni system, bez tylnych glosnikow szerokopasmowych...

JBL kupiłem w tym tygodniu wiec jestem juz na nie skazany.
W takim razie musze pomyslec w przyszłosci nad radiem.
Możesz wymienić przykładowo kilka modeli z uzywek ktore sa warte zainteresowania? Pioneer ale nie tylko.

W chwili obecnej mam cos takiego:
radio panasonic

[ wiadomość edytowana przez: MCQUEEN dnia 2008-11-29 16:57:25 ]

Jezeli kupiles nowe glosniki, to wcale nie jestes na nie skazany, oddajesz bo kiepsko grają, masz chyba 14 dni na oddanie towaru bez uzasadnienia....

A pionki- ze starej linii , niezawodne sprzety, i przede wszystkim nie przeskakujace to np:

taki

nawet taki stary, ale jary

taki

taki

albo taki, nawet niezły model

sam mialem kilka pionkow, i powiedzmy deh3100r i wyzej sa naprawde ok sprzety, ze starszej linii od deh2000 i te najstarsze czyli z okolo 97roku deh5xx,6xx,7xx,8xx,9xx

jak widzisz ceny sa smieszne, a jakosc w porownaniu z panasonikiem - w sumie nie porownywalna

ten blaupunkt tez przyzwoicie gra

blaupunkt

[ wiadomość edytowana przez: stachu_poznan dnia 2008-11-29 17:15:15 ]

http://www.allegro.pl/item490905469_pioneer_deh_p6300r_animacje_mosfet_4_50_unikat.html

http://www.allegro.pl/item490357669_clarion_drx6657rz_cenet_rds_piekne_stereo_klasyk.html

cos w tym stylu

Dzieki za zaangazowanie. Zapomniałem napisac ze w gre wchodza tez radia z mp3.
Co do JBL to wyciałem juz półke i głosniki siedza. Najwyzej moge spróbowac oddac do Media Markt (przyjmuja zwroty?) i kupic inne 6x9...

nie polecam mp3.Ze wzgledu na to ze dzwiek z mp3 zawsze bedzie moim zdaniem mega chujowy i plaski. A po drugie wiekszosc odtwarzaczy mp3,usb,sd,hgw jest z ery elektroniki produkowanej w chinach,taj pej czy innych obozach pracy ktora jest tragicznej jakosci. Np w blaupunkcie czytniki cd sa juz uwazane praktycznie jak bezbpieczniki ktore jak sie zepsuja poprostu wyjmuje sie i wklada drugi.

Mozesz oddac do 7 dni bez podawania przyczyny. Pozatym szczegolne brawa naleza sie za wycinanie dziur w polce

pakuj subna z podwojnym jblem, gwarantowane ze szpachla odpadnie

co do radia panasonica to racja, te same głośniki z innym radiem kaseciakiem blaupunkta graja mega lepiej choć w innym aucie ale radio stare ale wysoki model bo ma mega rozbudowane menu, wiec tu tylko pomoże zmiana radia, a co do mp3 to ja polecam, jak nagrasz sobie płytke audio to tak będziesz je nagrywał z mp3 wiec jedne pies, a zawsze wiecej wchodzi i mają dłuższą pamięć wiec nie przerywają na dziurach

http://allegro.pl/wzmacniacz-blaupunkt-ema-260-350w-salon-legionowo-i1635522102.html

Pomóżcie mi dobrać skrzynię basową dobrej firmy pod taki wzmacniacz. Skrzynia do słuchania rapu.

[ wiadomość edytowana przez: janek3 dnia 2011-06-16 10:01:04 ]

do rapu to chyba tylko TAKA skrzynia

[ wiadomość edytowana przez: Borys_PG dnia 2011-06-17 15:19:11 ]

Długo nad tym myślałeś?

Cytat:
2011-06-17 15:18:27, Borys_PG pisze:
do rapu to chyba tylko TAKA skrzynia [ wiadomość edytowana przez: Borys_PG dnia 2011-06-17 15:19:11 ]

owned