| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2003-05-16 09:35:11 Witam,
Notorycnze schodzi mi powietrze z dwóch kół. Byłem chyba już ze trzy razy u wulkanizatora i nic. Okazało się że mam juz przerdzewiałe fele. MUSZE KUPIĆ DWIE FELGI. czy nie ma ktoś dwóch felg używanych do odsprzedania albo czy nie macie jakiegoś tańszego dojścia. W sklepach są 70 pln. Sprawa baardzo PILNA. W razie czego dzwońcie na komórkę (w privie) Jacke |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-05-16 09:40:25 Jak masz bezdętkowe to ucieka,ale możesz włożyc w nie dętki i będzie po sprawie dopuki nie kupisz nowych felg.
pzdr Grzesiek |
Lewy_lowicz SYMPATYCZNY GOŚĆ Łowicz | 2003-05-16 11:47:19 pojedź na złom i zawsze coś wybieżesz od poldka, albo włocha jakiegoś. cenowo po 20-30zł za szt. |
klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-05-16 11:49:44 Ale z używanymi to nigdy nic nie wiadomo!!!! Lepiej na razie wsadź dętki a jak będziesz miał jakiś przypływ gotówki to kupisz sobie nowe. Takie jest moje zdanie w tej sprawie!!! |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-05-16 11:54:52 Ja na złomie felg już nigdy nie kupię.
Kiedyś kupiłem 2 sztuki od 2107,bezdętkowe po 25 zł.Głupi byłem że ich nie sprawdziłem przed kupnem,a dopiero na działce.Nie odwoziłem ich nawet bo się nie opłaciło.Felg wywarzyć się nie dało niestety. W tej chwili mam 4 felgi od poloneza,kupione w sklepie i jestem zadowolony Na działce mam tez pf 125,od którego wykręce komplet kół,felgi pomaluję ładnie na biało i wrzucę zimówki Pzdr Grzesiek |
jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2003-05-16 13:40:12 no to będę próbował na złomie. A jak na razie kupię dętkę i założę. Na jakiś czas powinno wystarczyć.
Jacek |
ryzu91 21072-poszła na żyle ... Mielec | 2004-11-23 00:28:44 witam wszystkich. Dzisiaj zmieniłem opony na zimowe, z wiadomych przyczyn. Przy dokecaniu śrób mało doświadczony (zmieniacz opon) pozrywał mi gwinty na piascie prednigo koła. No i zaczołem się martwić ze musze zmienić piaste(niehciało mi sie) i wpadłem na pomysł założenia innych szpilek. Mianowicie chciałem zrobić to tak jak mają np.fordy szpilka na stałe i felge dokrecac nakretka niestety nie dostałem takich szpilek. zato pan w sklepie mi powiedział zebym ściągnoł piase i udał sie do ościa ktury sie zajmuje takimi zeczami nawet dał mi namiary. Udałem sie do tego pana i powiedział mi 50 zł za robote, byłem szczery i zasmiałem mu sie w twarz. Wpadłem na pomysł aby rozwiercić ztare dziury z fi12 na fi 14 i poprosty je nagwintować i tak też zrobiłem rozwierciłem dziurki na fi12 i nagwintowałem je na srube 14 o skoku 1,5 i teraz sobie tak rozmyslam ze ten frajer chciał 50 zł za 30 minut pracy (mi tyle z tym zeszło a nie jestem fachowcem w tej dziedzinie) morał z tego taki przy zmianie kuł uważac na baranów w wulkanizacji i nie iść z taką pierdułką do fachowca. Oczywiscie musiałem rozwiercić też tarcze i dysans. Jezeli ktoś ma taki problem jak po zrywane gwinty to walcie śmiało to wam powiem co i jak nabrałem dziś praktyki w tym. W sobote sprawdze reszte szpilek i te niepewne też tak zrobie a jak bede miał dobry chumor to zrobie tak ze wszystkimi, koszt jednej szpilki w sklepie to od 4 do 5 zł. Pozdrawiam |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-11-23 00:41:59
....i bardzo slusznie. |
Stoki_W-wa SYMPATYCZNY GOŚĆ AveD4-D/2109/FSO125ME Warszawa | 2004-11-26 19:27:54 Mi dzisiaj wulkanizator zamontował nowiutkie zimówki na felgi.W sobotę sam przełożę w samochodzie.Na szczęście mam ku temu warunki.
P.S. Zimę zaczynam na Dębicy Frigo Dir. |
KosmicznyKosmita Łada 2106 Warszawa | 2011-03-07 11:29:49 Czy są jakieś 14 calowe stalowe felgi na które da się zamontować chromowane grzybki i pasują rozstawem do Łady? |
MariuszY Kandydat na Kandaydata Lada 21043 Lublin | 2011-03-07 12:21:07 Proponuję więcej wątków ciągnąć z tym samym pytaniem. Obawiam się, że więcej to wzbudzi irytacji niż chęci odpowiedzi na powielaną kwestię. |
Kuba2107 Kandydat na Kandaydata Łada 2107 Krosno | 2011-03-07 13:25:12 może jakiś desperat... |