Pompa kontra zawór

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
podlaczylem wczoraj instalacje gazowa po awari elektryki i zeby mi pompa na sucho nie pracowala dalem pompe przed zaworem przedtem mialem za i sie zastanawiam czy tak moze byc i czy zawor bedzie w stanie powstrzymac pompowana benzyne ???

Jak najbardziej. Tak jest umnie

Cytat:
2007-05-21 10:10:08, maxymilan pisze:
podlaczylem wczoraj instalacje gazowa po awari elektryki i zeby mi pompa na sucho nie pracowala dalem pompe przed zaworem przedtem mialem za i sie zastanawiam czy tak moze byc i czy zawor bedzie w stanie powstrzymac pompowana benzyne ???

Z dwojga złego lepiej zawór przed pompą założyć. Ciśnienie sie troszke robi i membramki szybko lecą

ja mialem pompe podlaczona do zaworu i zawor do powrotu do baku. Jak jechalem na gazie to paliwko caly czas krazylo i nie bylo problemu z pompa .

hm ale jak to podlaczyc przeciez jak jezdze na gazie to zawor benzyny jest zamkniety , pozatym odkrylem narazie ze po awari elektryki wogfole cos mi z zaworami jest nie tak bo mimo przalaczenia na gaz leci tylko benzyna i musze do gaziozy podjechac coby to obejrzeli

Pewnie przekaźnik się popsuł, a w prostrzych instalacjach to jest przełącznik.

Jeżeli nie ma bezpieczniczka na zasileniu, to faktycznie mogło coś się spalić

[ wiadomość edytowana przez: A13 dnia 2007-05-23 13:51:34 ]

ja mialem zawor ktory mial jedno wejście (prosto z baku) i dwa wyjscia. W trakcie jazdy na gazie był zamkniety i paliwo puszczał na wyjscie do ktorego byl podlaczony powrot do baku. Jak przelaczalem na benzyne to lecialo paliwko do gaznika.

Dobrym sposobem jest założenie elektrycznej pompki paliwowej . Ja u siebie zaadoptowałem zewnętrzną pompkę od forda sierry 1,8i dałem grosze na allegro za nową, śmiga że aż miło

Cytat:
2007-05-25 00:46:05, Kaslo pisze:
Dobrym sposobem jest założenie elektrycznej pompki paliwowej . Ja u siebie zaadoptowałem zewnętrzną pompkę od forda sierry 1,8i dałem grosze na allegro za nową, śmiga że aż miło

hm czyli jak rozumiem po prostu wylacza sie jak autko chodzi na gazie a jakis opis jak to zrobic ?

co do zaworow to mam tylko jedno wyjscie

Cytat:
co do zaworow to mam tylko jedno wyjscie

.... posprawdzać napięcie mierniczkiem, czy jest.

napiecie jest zawory po prostu raz dzialaja raz nie

... no to ręce mi opadają i nie mam pomysłów..

jutro jade do gazownika ja podejrzewam ze to przez to ze mialem problem z elektryka bo spalilo mi centalke poprzednia i moze zawory poszly

Cytat:
2007-05-25 10:24:57, maxymilan pisze:
hm czyli jak rozumiem po prostu wylacza sie jak autko chodzi na gazie a jakis opis jak to zrobic ? co do zaworow to mam tylko jedno wyjscie

to proste jeśli masz dobrą instalacje gazową to zamiast zaworu wstawiasz pompę , ale chyba najlepszym sposobem by było podanie stałego napięcia na pompe i wysterowaniem przekażnikiem "włączasz gaz pompa staje "

Cytat:
2007-05-25 12:10:47, maxymilan pisze:
jutro jade do gazownika ja podejrzewam ze to przez to ze mialem problem z elektryka bo spalilo mi centalke poprzednia i moze zawory poszly

nie da się spalić cewki od zaworu prądem 13.4 V zanim pojedziesz do gazownika sprawdz mase dochodzącą do zaworu

[ wiadomość edytowana przez: Kaslo dnia 2007-05-25 12:19:41 ]

nie cewke spalilem ale centralke od gazu