Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MariuszY Kandydat na Kandaydata Lada 21043 Lublin | 2011-04-13 11:13:00 Moi drodzy,
już od dawna męczy mnie kwestia jak w temacie. Chciałbym, abyśmy w tym wątku podawali nasze doświadczenia w zakupach części do Ładnych (choć nie tylko, jeśli ktoś ma ciekawe przypadki) właśnie na złomowiskach. Przyznam się, że do zapoczątkowania tego tematu skłoniła mnie reakcja pewnego "buraczanego" właściciela szrotu, który na koniec mojej wizyty stwierdził: "A idź pan i nie przyjeżdżaj więcej. Głowę pan tylko zawracasz." Było to w kwestii mojego zdumienia co do ceny jaką zażyczył sobie za felgi do PN Trucka. Chciał 30zł/szt. za takie, że niewarto nawet się w renowację bawić i 50zł/szt. za całkiem przyzwoite z wyglądu. Pomyślałem, że jak przymierzyć to do ceny nówki, to stosunek wychodzi miażdżący. Nie wiem czy śmiać się czy płakać w takich sytuacjach. Ten sam gościu kiedyś wołał 50zł za parę sprężyn przednich Trucka (stosowanych do utwardzenia zawiasu tylnego w Ładach), i tyle samo za koło - klasyczna opona Stomil D-124 165R13 na feldze z DF. Jednak rekord dla mnie pobił inny złomiarz - za felgę do klasyka (taką z pięcioma podłużnymi otworami) dętkową zawołał 60zł. Z drugiej strony jak poszukiwałem obrotomierza, to kupiłem komplet zegarów do PN Borewicza za 20zł i tyle samo dałem za felgę, która życie spędziła na zapasie - niemal żadnych oznak zużycia. Podobnie komplet reflektorów przednich do 2107 (w średnim stanie) nabyłem za 30zł. Zakupów było więcej, ale żadne mnie tak nie poruszyły, jak te wymienione. Jeśli macie jakieś interesujące doświadczenia jak w temacie to chętnie je poznam. Pozdrawiam. |
![]() szymon1977 Blackpool UK | 2011-04-13 13:24:43 Mój rekord - oczywiście nie kupiłem za taką cenę:
półeczka zamiast radia do malucha FL - 20 pln. |