Listwy progowe 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak są montowane plastikowe listwy, które znajdują się na progach od zewnętrznej strony w 2107? To jest jakoś klejone? Da się to zdjąć i później zamontować?

Ja to zrywałem i to było jakimś czarnym piankowym klejem przyklejone. Część odkleiła się od lakieru, a część została na lakierze. Nie da się tego przykleić z powrotem ot tak sobie, bo w środku tego plastiku jest chyba aluminium i dosyć trwale się odkształca przy zdjemowaniu. Troszkę trzeba by młotkiem gumowym naprostować, no i stary klej zdrapać przed ponownym założeniem. Jeśli bym to kleił z powrotem (ale nie będę, bo ani to wygląda, ani jakąkolwiek funkcję spełnia), to piankową taśmą dwustronną.

[ wiadomość edytowana przez: Ladasznikow dnia 2011-05-07 16:49:39 ]

Jak dla mnie, te czarne listwy na progach są OK, i dają dużo uroku. Ja demontowałem te listwy żeby ich nie uszkodzić linka do wycinania szyb. Potem trzeba usunąć resztki taśmy z progu i listwy, to się robi kawałkiem miękkiej gumy na wiertarce. Schodzi jak masełko.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Wygląd, to kwestia gustu oczywiście Dzięki za info nt. pozbywania się tego kleju z lakieru za pomocą tej gumy na wiertarę. Nie wiedziałęm nawet, że takie gadżety istnieją

Niema sprawy, od tego jest to forum, żeby każdy każdemu pomagał.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим