| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2009-03-04 16:57:20 Nie wiem jak wyglądają gaźniki w 2104 ale przypuszczam że mogła to być śrubka od regulacji mieszanki na biegu jałowym, teraz musiał byś gdzieś dostać taką śrubkę ona jest maleńka i ze stożkiem na końcu specyficzna, nie wiem czy gdzieś dostaniesz, raczej cały komplet naprawczy do gaźnika będziesz musiał kupić. Teraz po prostu na wolnych obrotach będzie Ci więcej palił. |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2009-03-05 16:55:57 Tak może jak by Ci to wytłumaczyć, hmm
Ten otwór jest po to aby regulować poziom paliwa na biegu jałowym, tam powinna byc wkrecona srubka ze stozkowa koncowka. Nad tym otworem we wnatrz gaźnika jest kanalik ktory doprowadza paliwo i własnie dzieki tej srubce możesz regulować jej dawke na wolnych obrotach, bo jak dodajesz gazu to paliwo leci z dysz a nie przez ten kanalik. A sprawdzałeś czy nie jest ona po prostu głęboko wkręcona? Może po prostu uszczelka na niej już jest do du**? Ja mam w samarce tak że np muszę włożyć z 1cm śrubokręt i dopiero wyczuwam tą śrubkę. A gasnąć może od tego ale warto też sprawdzić elektrozawór. |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2009-03-05 19:18:36 A tu mam specjalnie do Ciebie gaźnik w przekroju tyle że z samarki i nr 9 jest zaznaczona ta śrubka tu zobaczysz dokładnie jak to działa a nr 1 owy elektrozawór.
kojaż go ze swoim gaźnikiem zasada działania powinna być taka sama [ wiadomość edytowana przez: MYSHA dnia 2009-03-05 19:19:25 ] |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2009-03-05 22:25:33 No a tak przy okazji to chyba Ci się przyda wymienić membranki i uszczelki w gaźniku i może dysze (o ile te będą tej samej średnicy bo zazwyczaj lubią dawać większe). Wiec bierz cały zestaw naprawczy to koszt nie przekraczający 30zł wiec nie majątek a i zawsze można wyczyścić gaźnik tylko daj komuś kto się zna żeby wyregulował. |
mendalinho Kandydat na Kandaydata LADA 2104 Olsztyn | 2009-03-05 22:32:36 cIĘZKO W OLSZTYNIE ZNALEŻĆ KOGOS KTO ZNAŁBY SIE NATAKICH GAŹNIKACH I COBY ZROBIŁ DOBRZE RENOWACJE |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2009-03-05 22:44:13 No powiem Ci szczerze, że sam wymieniałem wszystkie elementy, gaźnik był rozkręcony na drobny maczek no i wszystko ładnie wyczyszczone. No ale jak się nie znasz to lepiej nie ruszaj bo możesz wykrzywić pływak czy coś w tym stylu. Ale jak masz kogoś to polecam ten zabieg Nie szukaj specjalistów od ład, po prostu znajdź dobrego gaźnikowca bo gaźniki wszystkie działają na tej samej zasadzie. A jak trafisz na dobrego to sam się zdziwisz z efektów jego pracy. |
wszwedd SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara Katowice | 2010-08-11 22:18:31 Podpinam sie pod ten post z innym pyatniem
Moja samarka generalnie przez 99,9% czasu jeździ na gazie i nie ma problemu do dziś.. gaz się skończył przełączyłem na benzynke samochód pochodził chwile i zgasł. w środku smród benzzyny i dym spod maski Otworzyłem maskę patrze a gaźnik cały w benzynie i jeszcze sie sączy u samej góry. Myślałem ze może cos jest z wężykiem tym "zwrotnym" ale po odkręceniu paliwo siłami "naturi i grawitacji" ładnie spłyneło Na trasie rozkręciłem gaźnik ile sie dało, sróbowałem odpalić i nic patrze w gaźnik (te 2 wloty pod filtrem powietrza) i tam kapie, tzn jeziorko benzyny w tych 2 otworach.. to chyba nie jest normalne?? Po wyłączeniu gazu i benzyny auto odpaliło po przepaleniu nadmiaru benzyny i tyle chodzilo ile tej benzyny starczylo jak włączyłem znów elektrozawór na benzynę gaźnik znów się zalał. Samochód dopchałem na stacje i na gazie pięknie jedzie... Co może byc przyczyna tego nadmiaru paliwa w gaźniku, czy braku cofania niespalonej benzyny i czy to paliwo powinno tak kapać prosto w gardło???? Prosze o pomoc ![]() |
konukera Kandydat na Kandaydata vfts 2107'88 / samara wafka | 2010-08-12 01:09:55 Gazniki sa proste jak drut.
Podejrzewam ze jak Ci cieknie to po prostu musisz wymontowac i zrobic maly remont... oczyscic itd. A to ze sie przelewa to przyczyna moze byc np. zawor ktory odcina doplyw do komory plywakowej. Jak poziom w komorze jest ok to zawor odcina doplyw, jak jest zajechany to nie odcina i benzyna leje sie caly czas... Jak masz dwie prawe rece to wyjac, rozkrecic, umyc, wymienic zuzyte czesci tj komplet naprawczy kupic za pare groszy....
Jest szansa ze to zawor w komorze plywakowej. Po prostu sie wyrobil i nie zatyka otworka. Moze jakas dzuira w plywaku.. teraz to nie wymysle czy jak jest dziura to zawor plywak tonie i zawor jest otwarty... ale chyba tak jest... dziura w plywaku, zawor otwarty nonstop. Akurat seryjnego nie rozkrecalem, ale naprawde gaznik nie jest skomplikowanym urzadzeniem. A to fajna zabawa ![]() |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2010-08-17 17:51:53 Poradził sobie kolega z gaźnikiem? Na allegro są zestawy naprawcze za parę zł, tylko nie wymieniaj tych dysz bo są większe niż oryginalne a siłą rzeczy będzie znacznie więcej paliła. A zapewne to pływak lub zaworek dopływu. Dlatego się przelewa. |
wszwedd SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara Katowice | 2010-08-22 21:30:11 nie jeszcze nie wymieniałem bo samochód jest mi niezbędnie potrzebny a na gazie jeździ tylko musze pilnować ile jeszcze paliwa mam na pokładzie
Bede musiał kupić zestaw naprawczy i osobno pływak- koszt niewielki a niewiadomo w sumie co sie popsuło jak bede mial dokladna diagnoze- napewno napisze co bylo przyczyną |
konukera Kandydat na Kandaydata vfts 2107'88 / samara wafka | 2010-08-23 00:37:20 do mycia sa swietne srodki, jest cos specjalnego do gaznika, carburator cleaner, ale swietnie sobie daja rade breake cleanery - do hamulcow, tanio a jak psikasz to samo schodzi ![]() |
janjestemjan Kandydat na Kandaydata łada 2107 kielce | 2011-05-11 12:57:57 panowie a jak kapie w okolicy pompki przyspieszenia, po nacisnięciu przepustnicy na maxa kapie...ale membranka jest dobra...gdzieś w okolicy osi przepustnicy....
nie zdąrzyłem dobrze się przyjrzeć, bo zszokował mnie jeden widok... po naciśnięciu gazu z takiego króćca ,który wystaje z kolektora dolotowego, (tali zagięty szpikulec wkręcany tuż pod przrewodem cieczy) SIKA PALIWEM... Jaka jest funkcja tego szpikulca...i skąd tam paliwo.....HELP>> |