[125p] Dziewczyny lubią brąz :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich,
chciałem zaprezentować swoje autko

O Fiacie 125p marzyłem od bardzo dawna, styczność z tymi samochodami na codzień tylko spotęgowało to marzenie. Moje poszukiwania trwały blisko rok bo od listopada 2004 i wreszcie stało się - na horyzoncie pojawił się egzemplarz o którym marzyłem czyli ostatni klasyk tzw. przejściówka, do tego jeszcze w bardzo rzadkiej wersji z miodową tapicerką wewnątrz. Autko natychmiast dostało pseudonim: "czekoladka"

Pierwsze uruchomienie czekoladki - CZYTAJ >>>

Trochę historii:

Auto zostało zamówione 3 października 1974 w PHZ PM POL-MOT - Fiat 125p model 74 standard 1500ccm, 31 stycznia 1975 roku zjechał z taśmy montażowej fabryki na Żeraniu, 19 lutego 1975 został zakupiony w tzw eksporcie wewnętrznym za 1 740,- $ USA przy stanie licznika 44 km

Auto przez 31 lat było i w dalszym ciągu jest garażowane - jestem jego drugim właścicielem, aktualny jego przebieg to 87650 km, zachowany jest w stanie oryginalnym, poniższe zdjęcia ukazują jeszcze "czekoladkę" z pierwszej sesji zdjęciowej która miała miejsce w kwietniu 2006 r

Dziś auto powróciło już do oryginału wewnątrz - drewniana gałka zmiany biegów i pokrowiec na kierownice zniknął, pojawiły się zagłówki z epoki, a także co najbardziej bolało znaczek na atrapie jest już właściwy - kilka zdjeć z pierwszej sesji, po więcej zapraszam na moją stronę:

www.fiat125p.go.pl

eeee no podobie mie sie wyjątkowy fajny kolor ,fajne fotki

Piekny... (samochod a nie Ty )

GDA witamy ciesze sie ze sie u nas wystawiles.

Powiedz gdzie znalazles czekoladke ? Jakbys jeszcze taki okaz znalazl to daj znaka

Cytat:
2007-03-16 13:09:31, borysirl pisze:
Piekny... (samochod a nie Ty )

A już myślałem że włączył się TESTOSTERON

autko znalazłem przez przypadek, ale z drugiej strony nie było to do końca przypadkowe - historia z pierwszego uruchomienia o tym opowiada

Ładniusi. Trochę pieszczot i powinien odzyskać dawny blask. Można powiedzieć, że kolejny ocalony od zapomnienia FIAT.
No i poza tym wkońcu ktoś pokazuje jakiegoś porządnego FIATA a nie ciągle maluchy i maluchy (nie obraźcie się chłopaki - właściciele malanów). Peace

sliczny sam sie zastanawiam dlazcego dopiero teraz ci gratuluje bo to auto widzialem jzu od dawna moim zdaniem mozan poprawic tylko 1 rzecz wstawic brazowa tapicerke wtedy bedzie czad

bardzo ładny egzemplarz pogratulować

Cytat:
2007-03-16 19:20:46, pib84 pisze:
(...) moim zdaniem mozan poprawic tylko 1 rzecz wstawic brazowa tapicerke wtedy bedzie czad

Adam, chyba ochu...łeś? Najrzadszy kolor tapicerki w 125p sprzed 75 zastępować pospolitym brązem?
Poza tym, taki brąz w brązie zbyt monotonny by był, a tu mamy przykład bardzo zaskakującego urozmaicenia.

szykowny egzemplarz pozazdrościć

Cytat:
2007-03-17 19:10:46, jacekes pisze:
Adam, chyba ochu...łeś? Najrzadszy kolor tapicerki w 125p sprzed 75 zastępować pospolitym brązem?

Nic dodać nic ująć dzięki Jacek

Dziękuję również za pozostałe przychylne opinie - bardzo miło się czyta takie rzeczy,
tydzień temu "czekoladka" rozpoczęła sezon A.D.2007 - wybudzona została ze snu zimowego (z garażu) i bez żadnych przygotowań przeszła przegląd techniczny zdany CELUJĄCO

brązowy dobry kolor

Bardzo ładny i zadbany egzemplarz....

Ciekawa scenografia do zdjęć!

Powodzenia w dalszych pracach

sliczny Przydałby by sie zagłowki ale tak poza tym to sliczny jest

Widać zadbane autko, jak kolega wcześniej wspomniał, sceneria zdjęć pasuje bardzo do tego autka.

Cytat:
2007-03-19 22:43:02, Vyzn-R pisze:
sliczny Przydałby by sie zagłowki ale tak poza tym to sliczny jest

Jako że poprzedni właściciel stosował zagłówki od MR czarne todo pierwszej sesji zostały zdjęte, teraz są już właściwe ale niestety w kolorze brązowym, dlatego też mają założone pokrowce

Świetna fiacina Tylko ten wydech troche za nisko jest i może kiedyś zostać na krawężniku Pozatym kolor wnętrza i lakieru mnie urzekł,ma w sobie to"coś"
Pozdro

Dorzucę jeszcze kilka wybranych fotek z ubiegłorocznej jesiennej sesji zdjęciowej pt: "3 x KLASYK" w sesji udział wzięli: KajTan (PF125p 1968 ), Jarek (PF125p 1973) i GDA (PF125p 1975) - cała sesja zdjęciowa tych wspaniałych trzech samochodów jest dostępna na mojej "czekoladkowej" stronie www

Cytat:
2007-03-17 19:10:46, jacekes pisze:
Adam, chyba ochu...łeś? Najrzadszy kolor tapicerki w 125p sprzed 75 zastępować pospolitym brązem? Poza tym, taki brąz w brązie zbyt monotonny by był, a tu mamy przykład bardzo zaskakującego urozmaicenia.

wiesz jacek to jest tak-jak kto co lubi-w moim przypadku nie koniecznie jest to powrot do orginalu i szukanie najżadszych detali dla mnie zawsze ideałem bedzie ameryka tam fury maja takie wnetrze jak karoce i dla mnie to jest piekne tak samo z felgami dla mnie muszą być szerokie a do takiego auta klasycznego jak fiat gdzie pełno jest chromu njlepiej zeby byly chromowane......koniec koncow auto gada i tak zabija i bardzo bym chcial zeby i moj kiedys tak wygladal a dobrze ze kazdy lubi co innego bo nie bedzie monotonii

Sezon A.D. 2007 w pełni ropoczęty więc zacząłem się lansować czekoladką po mieście

zdjęcia z wczoraj - Gdańsk Zaspa

Sliczny a gdzie masz halogeny ????