Jak zamienic miejscami radio z pokretlami nawiewu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie, odkrecilem srodkowy panel, wyjalem ten malu schowego pod radiem, za dwoma wywietrznikami odkrecilem srobki, przy popielniczce tez, tak ze srodkowa konsola mi odchodzi ale te pokretla od wywietrznikow sa do czegos przymocowane i trzymaja cala konsole, jak mozna zamienic miejscami radio z pokretlami?

[ wiadomość edytowana przez: SaPeR_ dnia 2003-09-19 22:52:37 ]

Pewnie przeszkadza łączenie rurek z panelem. Kurcze nie wiem jak to zrobić Piotrek Nowakowski walczy z nawiewem od dawna, chyba bez efektu

Może ktoś jednak wie ?

Pozdro.

Przyznam, że kiedys to wyciagałem aby wymienic zarowki i wyczysciec, ale nie pamietam jak to zrobilem. Nie sprawilo mi to jednak klopotów. Moze z pomoca Ci przyjdzie książka serwisowa na CD

moment moment niewyspany jestem to moze nie kumam czegos ale czy ty chcesz odkrecic panel do regilacji nawiewu ten podswietlany?? przeciez na forum bylo o tym 100 razy..sam chyba nwet pisaelm..trzeba odpiac linke regulacji temp ktora jest w nogach pasazera i jazda..(jesli myslimy o tym samym) a co do zamiany niejscami to widzialem to na ktorejsc fotce z korei znaczy ze sie da..ale to na pewno nie bedzie latwe..trzeba pol samochodu rozebrac zeby te cholerne wezyki przeciagnac we wlasciwe miejsce..nie mowie juz tym ze to glupio wyglada dosc..ale pewnie ty chcesz sobie takie jakby podwojne radio wstawic..myle sie?? bo jesli sie myle to ta podmainka jest dosc bez sensu

a tak przy okazji dawno to nie pisalem..eh home sweet home

hmm, chcialem podmianke zrobic ale wyleczyliscie mnie z tym rozkrecaniem i odpinaniem wezykow. Nie wypowiadam czy to pasuje czy nie bo to rzecz gustu ale sadze ze byloby to praktyczniejsze z tego wzgledu ze czesciej z radia korzystam niz z tych pokretel a niskie polozenie troche przeszkadza.

pokrętła od nawiewu ściągasz wypychając na siłę cały ten panelik z pokrętłami najwięcej walczyłem z odczepieniem pokrętła od regulacji temperatury od tyłu linka jest w takim cylinderku który trzyma sie na zatrzaskach , wystarczy mocno odchylić od góry panel aż zobaczy się ten cylinderek od góry są dwa zatrzaski i od dołu dwa alew wystarczy podważyć śrubokrętem górne zastrzaski i schodzi , wymaga to troszke cierpliwości bo ciężko to odczepić i nie połamać niczego